Odziv na družabnih omrežjih je bil precej buren: marsikdo ni mogel verjeti, da ne gre za
Odziv na družabnih omrežjih je bil precej buren: marsikdo ni mogel verjeti, da ne gre za "novico" satiričnega portala The Onion. Foto: Reuters
Michael Jackson
Leta 1993 je Oprah v intervjuju z Michaelom načela govorice, da naj bi pevec hotel, da ga v nekem oglasu igra beli fantek. Njegov odgovor: "Zakaj bi hotel, da me igra beli otrok? Temnopolti Američan sem ... Ponosen sem na svojo raso. Ponosen sem na to, kar sem." Foto: Reuters

Fiennes bo glasbeno ikono igral v glasbeni komediji z nenavadno premiso: spremljali bomo izlet z avtom, na katerega se Michael Jackson, Marlon Brando in Elizabeth Taylor podajo kmalu po napadih 11. septembra v New Yorku.

Ko je bila novica o igralski izbiri objavljena, na družabnih omrežjih seveda ni manjkalo ogorčenih odzivov in obtožb rasizma, na kar Fiennes odgovarja, da je "bila barva Jacksonove polti verjetno bližja njegovi kot pa tisti, ki jo je imel pevec "izvirno". Projekt nastaja pod okriljem televizijske postaje Sky Arts, od koder so sporočili samo, da ima "producent proste roke pri izbiri igralcev".

"Še sam sem bil šokiran"
V izjavi za Entertainment Tonight je bil Fiennes iskren: "Beli tip iz srednjega razreda sem, ki živi v Londonu - nad izbiro sem šokiran prav toliko kot vsi drugi."

"Gre za lahkotno komedijo. Na noben način ne gre za zlobo. V resnici je prav prisrčno. In bolj ko sem preučeval Michaela - za igralca je super, da je na razpolago toliko materiala in intervjujev - bolj sem se na neki način zaljubil vanj."

Tridesetminutni film Elizabeth, Michael and Marlon Fiennes opiše takole: "Michael in dva od njegovih najboljših prijateljev, Elizabeth Taylor in Marlon Brando, so se na predvečer 11. septembra slučajno znašli v New Yorku: Michael je nastopal, Brando pa ga je napovedal na odru. Ne vem, ali je preostalo urbani mit, ampak govorilo se je, da niso mogli dobiti leta iz mesta, ker je bil zračni promet zaprt - zato so preprosto sedli v avto in se odpeljali."

Filmska Elizabeth Taylor bo Stockard Channing (spominjate se je iz serije Zahodno krilo), Brando pa bo Škot Brian Cox.

Si lahko predstavljate to pot?
Menda resnična zgodba o nenavadnem potovanju se je prvič pojavila leta 2011, v članku revije Vanity Fair; nekdanji Jacksonov uslužbenec je razkril, da "so prišli celo do Ohia, v avtu, ki so ga sami vozili!" Brando je menda prijatelja spravljal ob živce s tem, da se je hotel ustaviti v vsaki restavraciji s hitro prehrano, mimo katere so se peljali. Asistent Taylorjeve je to kasneje zanikal, češ da je igralka ostala v New Yorku in v dnevih po napadu celo obiskala točko nič.

Elizabeth, Michael and Marlon bo prva iz serije ekranizacij neverjetnih zgodb iz zgodovine umetnosti in zabave.