Jodie Foster je znan obraz že skoraj vse svoje življenje, zato krčevito varuje svojo zasebnost. Do letošnjih Zlatih globusov, ko se je odločila za iskren in čustven govor. Foto: EPA
Jodie Foster je znan obraz že skoraj vse svoje življenje, zato krčevito varuje svojo zasebnost. Do letošnjih Zlatih globusov, ko se je odločila za iskren in čustven govor. Foto: EPA

Med drugim je spregovorila tako o svoji partnerici in otrocih kot o svoji umirajoči materi. Kot je povedala igralka, ki je že skoraj vse svoje življenje pod medijskimi žarometi, saj je pri komaj treh letih nastopila v svojem prvem oglasu, jo je kar naenkrat spreletela želja, da bi javno povedala nekaj, kar ni še nikoli.

"To je izjava, zaradi katere sem malce živčna - a morda ne tako živčna kot moja predstavnica za stike z javnostjo. Kar povedala bom - glasno in ponosno ... Samska sem."

Kamera se je nato usmerila na njena sinova Charlieja in Kita, ki ju je le redko mogoče opaziti v javnosti, nato pa je igralka nadaljevala: "To ne bo veliko javno oznanilo o moji istospolni usmerjenosti, saj sem se razkrila že pred kakimi tisoč leti, še v kameni dobi ... A zdaj se menda od vsakega zvezdnika pričakuje, da podrobnosti svojega zasebnega življenja razgali na tiskovni konferenci, z dišavo in z resničnostnim šovom v najbolj gledanem terminu."

To ni bilo slovo
V nadaljevanju se je Fosterjeva zahvalila "svoji junaški nekdanji ljubezenski partnerici, a dušni sestri v življenju", s katero skupaj vzgajata otroka in sta najboljši prijateljici za vse življenje že 20 let - Cydney Bernard. Nato je povedala še, da je izjemno ponosna na njuno sodobno družino in čudovita sinova.

"Če bi se morali boriti za življenje, ki bi se zdelo resnično in iskreno in normalno kljub drugačnim okoliščinam, potem bi morda cenili zasebnost bolj kot vse drugo," je še dodala, nato pa nagovorila še svojo umirajočo mater. Povedala ji je, da jo ima rada, in dodala, da je krasna mati. "Vzemi te besede s seboj, ko boš končno pripravljena na odhod."

Govor je končala z besedami: "To se zdi kot konec neke dobe in začetek nečesa novega - strašljivega in vznemirljivega." A menda s tem ni mislila, da se bo upokojila, saj je pozneje v zakulisju novinarjem povedala, da nikoli ne bi mogla nehati igrati.