Med Jamesi Bondi nič novega - najboljši je spet Sean Connery. Foto: Reuters
Med Jamesi Bondi nič novega - najboljši je spet Sean Connery. Foto: Reuters
Ursula Andress
Ursula Andress se je v bikiniju zapisala v filmsko zgodovino s prizorom iz Dr. Noja. Foto: EPA
Sean Diddy Combs
Diddy in James Bond imata že na prvi pogled nekaj skupnega - oba se rada lepo oblačita. Foto: EPA

Kot običajno se je na prvo mesto med Bondi spet zavihtel Sean Connery, ki je bil prvi filmski James Bond - leta 1962 je v kinodvoranah navduševal prvi film o Bondu, Dr. No.



Mož z zlato pištolo na vrhu
Za najboljši film o Jamesu Bondu so Britanci izbrali Goldfinger s Conneryjem iz leta 1964, ki ga za najboljšega ocenjujejo tudi mnogi filmski kritiki. Možu z zlato pištolo sledita Live And Let Die (Živi in pusti umreti) z Moorom ter Die Another Day (Umri kdaj drugič), ki ga je režiral novozelandski režiser Lee Tamahori, v vlogi Bonda pa se je s sovražniki spopadal Pierce Brosnan.

Ursula, "Pussy" in Halle
In kdo so najboljša Bondova dekleta? Na prvem mestu je Ursula Andress, ki je bila Honey Ryder v filmu Dr. No. Za Ursulo, ki je letos dolpolnila 70 let, je Honor Blackman, ki je kot Pussy Galore v Možu z zlato pištolo osvajala Conneryja, tretja pa je Halle Berry, ki je v Die Another Day odigrala Jinx Johnson.

Diddy bi rad bil prvi "črni Bond"
Na podelitvi glasbenih nagrad evopske izpostave televizije MTV v Köbenhavnu pa se je raper Diddy ponudil, da bi z veseljem zagral prevag temnopoltega Jamesa Bonda. "Če sem že tolikokrat spremenil ime, bi ga pa še enkrat. Z veseljem bi se predstavljal kot Bond, James Bond," je izjavil Diddy, ki verjame, da bo nekoč prišel čas za "črnega Bonda". "Upam, da se bom lahko potegoval za vlogo. To je moja sanjska vloga," pravi glasbeni mogotec. Podelitve MTV-jevih nagrad v danski prestolnici se je udeležil tudi "trenutni Bond" Daniel Craig, ki se bo svetu v vlogi tajnega agenta 007 predstavil konec novembra v težko pričakovani "bondiadi" Casino Royale - to bo že 21. film o Jamesu Bondu.

James Bond mora biti zabaven
Diddy je Craiga zelo pohvalil, a dodal, da bi (oziroma bo, kot upa) sam James Bonda odigral malo drugače. "Če bi bil jaz Bond, bi mislil predvsem na to, da se morajo gledalci zabavati," obljublja raper, ki je edino vidnejšo vlogo odigral v filmu Bal smrti, ki ga je režiral Marc Forster.