Ricky Gervais je zaslovel s humorističnima TV-serijama Pisarna in Extras, v katerih je odigral glavno vlogo in s prijateljem Stephenom Merchantom zanju napisal scenarij. Gervais je predvsem vsestranski talent: igral je tudi v hollywoodskih filmih (glavno vlogo je prevzel v filmih Ghost Town in The Invention of Lying), je uspešen stand-up komik, napisal je odlično prodajano serijo otroških knjig Flanimals ter skupaj z Merchantom in
Ricky Gervais je zaslovel s humorističnima TV-serijama Pisarna in Extras, v katerih je odigral glavno vlogo in s prijateljem Stephenom Merchantom zanju napisal scenarij. Gervais je predvsem vsestranski talent: igral je tudi v hollywoodskih filmih (glavno vlogo je prevzel v filmih Ghost Town in The Invention of Lying), je uspešen stand-up komik, napisal je odlično prodajano serijo otroških knjig Flanimals ter skupaj z Merchantom in "črno ovco" Karlom Pilkingtonom ustvarjal največkrat s spleta naloženi podcast The Ricky Gervais Show. Foto: www.rickygervais.com

Ta bo govorila o ateistu, ki gre po smrti v nebesa in tam spozna ne ravno tipičnega Boga – v podobi včasih precej debelušnega, po novem pa shujšanega Gervaisa.

Zabavna serija o drugačnem Bogu
Gervais je na svojem blogu zapisal, da serijo Posmrtno življenje (Afterlife) ustvarjata skupaj s producentom "morilske" TV-nadaljevanke Dexter, Clydom Phillipsom. "Ne igram tipičnega, modrega, dobrohotnega Boga, temveč arogantnega pesjana, ki rad duhoviči in misli, da je najboljša stvar, ki se je kdaj zgodila vesolju… Pravzaprav misli, da je najboljša stvar vseh časov zato … ker pravzaprav je," je svojo vlogo v prihajajoči seriji opisal igralec. "Prav tako rad s samovšečnim nasmehom na obrazu izreka ateistom dobrodošlico v nebesih."

Petdesetletni Gervais je dodal, da so njegovemu Bogu ateisti všeč, saj "občuduje njihovo moralno obnašanje, čeprav niso verjeli v to, da bodo zanj nagrajeni z večnim življenjem". Komik, ki rad razdre marsikatero provokativno šalo (včasih na meji dobrega okusa), je pojasnil, da ne gre za "ateistično komedijo", kot so jo opisali nekateri mediji, saj v "ateistični komediji" ne bi nastopal Bog, še manj pa bi se dogajala v nebesih. Bodoče gledalce tudi opozarja, naj ne pričakujejo "bolnega krvoločnega protiverskega festivala" zato, ker pri seriji sodeluje Clyde Phillips, ki je produciral televizijsko nadaljevanko o serijskem morilcu drugih morilcev Dexterju. "Novo serijo sva si izmislila, ker meniva, da bo smešna, drugačna in zabavna – ne zato, da bi uničevala moralno tkivo ZDA," je še dodal Gervais.