Michelle in Heath sta bila za svoji vlogi v Gori Brokeback oba nominirana za oskarja. Foto: Reuters
Michelle in Heath sta bila za svoji vlogi v Gori Brokeback oba nominirana za oskarja. Foto: Reuters
Heath in Michelle
Privlačnost med igralcema je bila menda očitna od prvega hipa dalje. 'Bilo je prisrčno, kako trapasto sta se obnašala', je ob premieri Gore Brokeback povedal njun soigralec Jake Gyllenhaal.
Heath, Michelle in Matilda
Heathova nenadna smrt je Hollywood močno prizadela; Jake Gyllenhal je začasno zapustil snemanje filma Brothers v New Mexicu.

Njegova družina in jaz opazujemo Matildo, kako šepeta drevesom, objema živali in skuša hoditi po dva koraka naenkrat, in vemo, da je Heath še vedno z nami.

Michelle Williams

"Moja hči, ki je neznansko mehkega srca, polna energije in čudovita mala deklica, je izrezana slika svojega očeta," je v izjavi za javnost zapisala 27-letna Michelle. "Vse, česar se lahko oklenem, je njegova prisotnost, ki se v Matildi kaže vsak dan bolj. Njegova družina in jaz jo opazujemo, kako šepeta drevesom, objema živali in skuša hoditi po dva koraka naenkrat, in vemo, da je Heath še vedno z nami. Odraščala bo ob najlepših spominih nanj."

"Prosimo, spoštujte našo potrebo, da žalujemo v miru," je bil glavni poudarek Michelline izjave. "Moje srce je strto".

Svoje težave sta obvarovala pred rumenim tiskom
Williamsova je Ledgerja spoznala leta 2004 na snemanju filma Gora Brokeback; zaljubila sta se menda skoraj na prvi pogled. Kmalu se jima je rodila hčerka Matilda Rose, ki je zdaj stara dve leti. Čeprav sta Heath in Michelle veljala za srečen in prav nič "hollywoodski" par, sta se septembra lani nenadoma in potihem razšla (zdaj seveda krožijo govorice, da zaradi njegove odvisnosti od mamil). Heath je imel kljub vsemu še naprej veliko vlogo v hčerkinem življenju in si prizadeval z njo preživeti čim več časa.

Novica o Heathovi smrti je Michelle doletela na snemanju na Švedskem, od koder se je nemudoma vrnila v Los Angeles, kjer je bila zasebna žalna slovesnost za pokojnikom (njegove ostanke so medtem že poslali v rodni Perth, kjer bo pokopan).

Film bo moral počakati
Michelle bi svoj naslednji film, Blue Valentine, v katerem nastopa z Ryanom Goslingom, morala začeti snemati 25. februarja, a so producenti prejšnji teden sporočili, da je bila produkcija odložena, dokler se igralka ne bo spet počutila pripravljeno za delo.

Igralski kolegi preprečili predvajanje senzacionalističnega posnetka
V zadnjem tednu po spletu krožijo poročila, da je Heath, ki so ga 22. januarja našli mrtvega v svojem brooklynskem stanovanju, užival celo vrsto mamil, v prvi vrsti kokain. (Vzrok njegove smrti še ni znan, saj prva obdukcija ni pokazala jasnih rezultatov).

Oddaji Entertainment Tonight in The Insider sta že najavili, da bosta predvajali slabi dve leti star posnetek z neke zabave, na katerem Heath govori o kajenju marihuane, v ozadju pa je mogoče videti moške, ki snifajo kokain. A Hollywood je stopil skupaj: cela vrsta zvezdnikov, med njimi Jake Gyllenhall, Scarlett Johannson, Josh Brolin in Natalie Portman, je stopila v stik z urednikoma oddaj in ju prosila, naj se tako nizko ne spustita. Očitno je bil strah pred (sicer nikoli uradno zagroženim) bojkotom dovolj močna motivacija, da posnetka zares niso predvajali.

A. J.

Njegova družina in jaz opazujemo Matildo, kako šepeta drevesom, objema živali in skuša hoditi po dva koraka naenkrat, in vemo, da je Heath še vedno z nami.

Michelle Williams