Penélope Cruz je druga španska igralka v zgodovini, ki se lahko pohvali z igralskim oskarjem. Prvi je ... njen mož, Javier Bardem. Foto: EPA
Penélope Cruz je druga španska igralka v zgodovini, ki se lahko pohvali z igralskim oskarjem. Prvi je ... njen mož, Javier Bardem. Foto: EPA
Sovražnika v Skyfallu - Javier Bardem in Daniel Craig. Foto: EPA.

Cruzova bo svoje prizore za naslednjo bondiado, ki naj bi jo (sicer neuradno) spet režiral Sam Mendes, posnela že naslednje poletje. Če je to res, se da sklepati, da bo prva bondiada po lanskem Skyfallu v kinematografih prej, kot smo sprva napovedovali, konec leta 2014 ali na začetku 2015. (Napovedi, da filma še ne bomo videli prav kmalu, so se rodila iz informacij, da je Sam Mendes trenutno zaposlen z gledališko režijo, a si ga producenti franšize tako zelo želijo pri projektu, da so ga pripravljeni počakati.)

Namesto Bondovega dekleta - ženska
Izbira novega Bondovega dekleta nakazuje tudi, da se franšiza "stara" sorazmerno z Danielom Craigom, ki je že praznoval svoj 45. rojstni dan. Penélope bo naslednje leto stara 40 let, kar pomeni, da bo v času snemanja filma najstarejše Bondovo dekle v zgodovini (do zdaj je rekord držala Honor Blackman, ki je Pussy Galore ob 33-letnem Seanu Conneryju v Goldfingerju igrala pri 39 letih).

Uradno potrditev še čakamo
"Producenti so Penélope skušali dobiti že prej, a zaradi drugih obveznosti nikoli ni bila na razpolago," je neimenovani vir povedal za Yahoojev portal. "Pogajanja trajajo že dalj časa in zdaj se dogovarjajo le še o podrobnostih."

Prejšnji teden je v medije pricurljala novica, da se bo po kritiškem in finančnem uspehu filma Skyfall - s skupnim zaslužkom 1,1 milijarde dolarjev je postal komercialno najuspešnejši film o tajnem agentu MI5 vseh časov, obenem pa še osmi najdonosnejši film vseh časov (pred tem ni še noben film o Bondu zaslužil več kot 600 milijonov dolarjev) - kljub sprva drugačnim napovedim v režiserski stolček vendarle še drugič zavihtel oskarjevec Sam Mendes.

Cruzova, ki je svojega oskarja dobila za stransko vlogo v komediji Vicky Cristina Barcelona Woodyja Allena, je že od leta 2010 poročena z Javierjem Bardemom (zanimivo je, da sta se spoznala že daljnega leta 1992 na snemanju filma Pršut pršut, a sta par postala šele leta 2007). Igralca veljata za enega "najdiskretnejših" hollywoodskih parov, saj se po navadi niti na rdečih preprogah ne pojavljata skupaj, pa tudi večino časa preživita v rodni Španiji. Drugi otrok - njun prvi sin Leo je star dve leti - se jima bo rodil v kratkem.