Prizorišče podelitve oskarjev ostaja enako, le napis Kodak Theatre bo po novem zamenjalo ime britanskega podjetja Dolby. Foto: MMC RTV SLO
Prizorišče podelitve oskarjev ostaja enako, le napis Kodak Theatre bo po novem zamenjalo ime britanskega podjetja Dolby. Foto: MMC RTV SLO

Na sodišču so na začetku leta podjetju Eastman Kodak, ki se je znašlo v hudih finančnih težavah, dovolili, da prekine 74 milijonov dolarjev vredno dvajsetletno pogodbo iz leta 2000, s katero je hollywoodska zgradba s 3.400 sedeži dobila ime Kodak.

Poleg oskarjev še Dolbyjeve inovacije
Novo dvajsetletno pogodbo za poimenovanje dvorane je po poročanju BBC-ja z lastniki zgradbe CIM Group podpisalo podjetje Dolby. Tom Sherak, predsednik ameriške Akademije filmske umetnosti in znanosti, je povedal, da vodstvo akademije meni, da je dom podelitve Hollywood: "Tu imata akademija in filmska industrija svoje korenine. Zadovoljni smo, da imamo nov sporazum s CIM-om, ki bo omogočilo nadaljevanje našega dolgoletnega sodelovanja."

Kevin Yeaman iz v Veliki Britaniji ustanovljenega podjetja Dolby, ki se ukvarja z avdiotehnologijo, je povedal, da novo partnerstvo omogoča, da bo dvorana v prihodnjih desetletjih ne samo svetovno prizorišče za podelitev oskarjev, temveč tudi Dolbyjevih inovacij. Tako se od povezave z oskarji poslavlja 133 let staro podjetje Eastman Kodak, ki se je po finančnih težavah odločilo prenehati izdelovati digitalne kamere in se posvetiti donosnejšim oddelkom podjetja.