Foto:
Foto:

V filmu Duane Hopwood nekdanji zvezdnik Prijateljev zaigra v vlogi alkoholika, ki izgubi nadzor nad svojim življenjem. Zaradi pitja ga zapusti žena, ki si najde tudi novega partnerja, povrh vsega pa Davidov lik v filmu izgubi pravice za obiskovanje svojih hčera.

Schwimmer, ki je v Prijateljih dolgih deset let igral Rossa, s filmom želi preseči svojo vlogo komika in se uveljaviti tudi kot resnejši igralec. V intervjuju je David Schwimmer povedal, da se kot igralec nenehno razvija, to pa lahko doseže z novimi vlogami, ki mu na prvi pogled niso pisane na kožo. Igranje človeka, ki nima popolnoma ničesar skupnega z Rossom, je bila zanj odlična priložnost izkusiti nekaj novega.

Presenetil celo režiserja
Režiser filma Duane Hopwood je bil nad Schwimmerjevo odlično igro presenečen, vendar priznava, da je že pred filmom verjel v Davidove igralske sposobnosti v resnejših vlogah. Razočaranje oboževalcev, ki v njem vidijo le Rossa, Davida Schwimmerja ne skrbi, saj se za vloge ne odloča zaradi oboževalcev, ampak glede na privlačnost scenarija.