Foto:
Foto:
Festival je nastal na pobudo Roberta Redforda.
Mesto bo deset dni živelo s filmarji.

Letošnja novost je, da so v tekmovalni program vključili tudi neameriške filme tako v dramski kot v dokumentarni kategoriji in jih tako izenačili z ameriškimi filmi. Festival podpira ameriška filmska legenda Robert Redford. V zadnjih letih je festival postal stičišče neodvisnih filmskih ustvarjalcev, ki upajo, da jim bo velik preboj uspel prav pod Redfordovim okriljem.

Tujejezična novost
Direktor festivala je Geoffrey Gilmore, ki je posebej izpostavil dokumentarce. Letos bodo podobno pozornost namenili tudi tujejezičnim filmom, zato upajo, da jih bodo filmski navdušenci sprejeli tako dobro, kot so sprejeli dokumentarce.

120 filmskih užitkov
Letos so za festival prejeli več kot 2.000 prijavljenih del, v desetih dneh trajanja pa jih bodo prikazali 120. Vrhunec bo festival dosegel 29. januarja, ko bodo na slavnostni prireditvi podelili nagrade za najboljše filme, režiserje in občasno igralce, ki pa jih le poimensko izpostavijo.

Svetovni kuharski mojstri
Poleg primata na filmskem dogajanju Park City v teh desetih dneh prevzame tudi primat na družabni sceni. Vsi zvezdniki, ki kaj pomenijo, se pokažejo na divjih zabavah, ki potekajo v času festivala. Letos pa so svoj košček pogače ponudili tudi kuharji. Deset najboljših svetovnih kuharskih mojstrov je pripravilo Chefdance. Poleg tega bo vsak enkrat pripravil večerjo in skušal navdušiti povabljence.