Russell Brand s svojim zajedljivim humorjem prihaja na ameriški kanal FX. Foto: EPA
Russell Brand s svojim zajedljivim humorjem prihaja na ameriški kanal FX. Foto: EPA
Katy Perry in Russell Brand sta se spoznala na snemanju filma Superžur leta 2008, poročila pa sta se oktobra lani. Foto: EPA

Večerno serijo v šestih epizodah bodo spomladi predvajali na sestrskem kanalu Foxa, imenovanem FX. Kot je povedal Nick Grad z FX-a, se veselijo sodelovanja z Brandovim "osvežujoče zabavnim, izvirnim in iskrenim glasom". Brand naj bi za Fox soustvaril tudi animirano serijo in likom posodil glasove.

Grad dodaja, da bo Brand skupaj s sodelavcem Troyem Millerjem za FX ustvaril nekaj "drznega", serijo naj bi zaznamoval Brandov "nespolirani pogled na aktualne dogodke, politiko in popularno kulturo". Kot ugibajo pri BBC-ju, lahko pričakujemo nekaj podobnega Brandovi seriji Ponderland, ki jo je v letih 2007 in 2008 predvajal Channel 4.

Zaradi provokacij dvakrat ostal brez službe
Britanec je preboj onstran luže doživel z vodenjem podelitve MTV-jevih nagrad leta 2008, med drugim je razburil javnost, ko je takratnega predsednika Busha označil za "zaostalega kavboja, ki mu v Angliji ne bi zaupali niti škarij". Kljub zgražanju občinstva je prihodnje leto ponovil nastop na podelitvi in dobil tudi vloge v hollywoodskih filmih, najbolj vidne v komedijah Pozabi Saro, Superžur in Arthur.

Danes 36-letni Russell Brand, ki je poročen s popzvezdnico Katy Perry, je na Otoku kariero začel kot TV-voditelj in stand-up komik, službo na britanskem MTV-ju pa je izgubil, ko je na delo dan po terorističnih napadih 11. septembra 2001 prišel oblečen v Osamo bin Ladna. Kljub temu je pozneje postal voditelj Big Brotherja in nato začel delati na BBC-jevem Radiu 2. A tudi od te službe se je moral posloviti, potem ko sta si skupaj z Jonathanom Rossom na domnevno neokusen način privoščila veteranskega igralca Andrewa Sachsa in njegovo vnukinjo.

Že pri 32 letih je Brand izdal hudomušno knjigo spominov My Booky Wook, v kateri odkrito opisuje svoje otroštvo, odraščanje in težave z odvisnostjo od alkohola, mamil in seksa. Lani je izšlo nadaljevanje knjige, naslovljeno preprosto My Booky Wook 2.