Tom Cruise naj bi se v filmu pojavil v vlogi nepozabnega pilota Mavericka. Foto:
Tom Cruise naj bi se v filmu pojavil v vlogi nepozabnega pilota Mavericka. Foto:

Govorice o tem, da se Paramount Pictures pripravlja na snemanje nadaljevanja filma Top Gun, pravzaprav niso nove. V času, ko priredbe ali nadaljevanja filmov, ki so se v preteklosti izkazali za velike prinašalce denarja, rastejo kot gobe po dežju, čaka podobna usoda tudi film, ki je med zvezde izstrelil Toma Cruisa. Ta naj bi se po vsej verjetnosti v nadaljevanju pojavil v vlogi, zdaj seveda starejšega, Mavericka.
Sicer pa je omenjeni filmski studio k sodelovanju povabil producenta, ki stoji za celo serijo filmskih spektaklov, Jerryja Bruckheimerja in režiserja Tonyja Scotta, da bi nadaljevala delo, s katerim sta obiskovalce kinodvoran po vsem svetu navdušila leta 1986. Scenarij novega filma naj bi zaupali Christopherju McQuarrieju.
Gonilna sila projekta je akrobatski pilot David Ellison, 27-letni sin ustanovitelja družbe Oracle Larryja Ellisona. Pred kratkim je zbral 350 milijonov za financiranje filmov, prvo skupno sodelovanje s Paramountom pa bo Misija: Nemogoče IV. Kaj dosti več o načrtovanem nadaljevanju filma Top Gun ni znanega.
Prvi koraki danes bolj ali manj uveljavljenih igralecv
Poleg Toma Curisa so v filmu Top Gun leta 1986 zaigrali še Kelly McGillis, Val Kilmer, Anthony Edwards, Tom Skerritt, Michael Ironside, Tim Robbins in drugi. Eden izmed še danes najbolj nepozabnih delov filma Top Gun, pri snovanju katerega je (tudi s poseganjem v scenarij) sodelovala ameriška mornarica, je vsekakor filmska glasba, ki je dolgih pet tednov kraljevala na vrhu Billboardove lestvice. Na albumu je sodelovalo več glasbenikov, pri z oskarjem nagrajeni Take My Breath Away in Danger Zone na primer Giorgio Moroder in Tom Whitlock. K sodelovanju pri filmski glasbi so povabili vrsto glasbenikov, med drugim tudi Briana Adamsa, ki pa je zavrnil sodelovanje, saj je ocenil, da film poveličuje vojno.