Zlohotnica z Angelino Jolie v glavni vlogi je bil režijski prvenec Roberta Stromberga. Foto: Kolosej
Zlohotnica z Angelino Jolie v glavni vlogi je bil režijski prvenec Roberta Stromberga. Foto: Kolosej

Vlogo speče lepotice v filmu, ki raziskuje predzgodbo uroka iz klasične Perraultove pravljice o Trnuljčici, je vnovič prevzela najstniška igralka Elle Fanning.

Prav tako tudi v nadaljevanju Zlohotnice igrajo Sam Riley, Imelda Staunton, Juno Temple in Lesley Manville. Na novo pa se je igralski ekipi pridružil britanski gledališki in filmski igralec Robert Lindsay.

V Zlohotnici 2, ki jo režira Joachim Ronning, Disneyjeva najbolj zamerljiva in zlobna vila še naprej raziskuje svoj zapleteni odnos do princese Aurore, ki naj bi kmalu postala kraljica, medtem ko skleneta zavezništvo proti novim nasprotnikom.

Nastopila bo tudi Michelle Pfeiffer
Novica je na družbenih omrežjih večinoma naletela na pozitivne odzive oboževalcev, največ spletnega vznemirjenja je povzročila novica, da se je igralski zasedbi pridružila tudi hollywoodska legenda Michelle Pfeiffer.

Zamerljiva Disneyjeva vila
Produkcijska hiša Disney je Trnuljčico v animiranem celovečernem filmu predstavila leta 1959. Igrani celovečerni film Zlohotnica pa razkriva marsikaj, česar o zamerljivi Disneyjevi vili, ki je uročila komaj rojeno Trnuljčico, še nismo vedeli, med drugim, kdo in zakaj je Zlohotnico izdal, kar je njeno srce spremenilo v kamen.

Film je režiral Robert Stromberg, sicer mojster scenografije in vizualnih učinkov, za katerega je bil to režijski prvenec.

Film snemajo v studiih Pinewood pri Londonu in na različnih lokacijah po Veliki Britaniji, so v torek sporočili iz produkcijske hiše Disney.