Avgusta je Angelina Jolie obiskala Sarajevo in si ogledala kraje za snemanje, ob tej priložnosti pa se je sestala s predsedujočim predsedstvu BiH-a Harisom Silajdžićem. Foto: Reuters
Avgusta je Angelina Jolie obiskala Sarajevo in si ogledala kraje za snemanje, ob tej priložnosti pa se je sestala s predsedujočim predsedstvu BiH-a Harisom Silajdžićem. Foto: Reuters
Zano Marjanović
Glavno vlogo v svojem prvencu je Joliejeva zaupala mladi bosanski igralki Zani Marjanović. (Na fotografiji igralka v filmu Sneg.)

Kot je znano, želi Joliejeva povedati ljubezensko zgodbo med srbskim vojakom in Bošnjakinjo med vojno. Pravzaprav se zgodba začne, ko srbski vojak dekle posili, žrtev pa se pozneje vanj zaljubi. Z oskarjem nagrajena igralka, ki se je odločila preizkusiti še v režiji, je sicer dovoljenje za snemanje že imela, vendar pa ga je minister BiH-a za kulturo in šport Gavrilo Grahovac po srečanju z aktivistično skupino Ženske - žrtve vojne umaknil. Skupina, namenjena ženskam, ki so bile med vojno v BiH-u žrtve spolnega nasilja, ugotavlja, da je vsebina neprimerna, nesprejemljiva, z njo pa bi lahko žrtvam posilstev zadali še več duševnih motenj.
Grahovac je po sestanku z aktivistkami, ki scenarija še niso videle, povedal, da Joliejeva dovoljenja za snemanje filma ne bo dobila, dokler oblasti BiH-a ne bo izročila scenarija filma. V tem pa zgodba ne sme biti takšna, kakršno opisujejo mediji. Ob tem je minister za kulturo in šport izrazil obžalovanje, da oblasti BiH-a ne morejo popolnoma preprečiti snemanja filma, ki žali tako veliko žrtev.
Igralka poziva: Ne prenaglite se, naj vam predstavim scenarij
Angelina Jolie je skupini Ženskam - žrtvam vojne prejšnji teden poslala pismo, v katerem jih je prosila, da ne sklepajo prehitro, še posebej ne, preden si ogledajo film. Predlagala je tudi srečanje s članicami skupine, da bi jim predstavila vsebino filma, a je skupina predlog zavrnila.
V filmu igra tudi Đuro
Snemanje filma se je sicer že začelo, in sicer na Madžarskem, kjer sodeluje z novopečeno režiserko kot eden izmed igralcev tudi Branko Đurić – Đuro. Film še nima naslova, na IMDb-ju je navedena le kot Nenaslovljena bosanska ljubezenska zgodba, zanj pa ima Joliejeva, ki se je podpisala pod scenarij, na voljo 15 milijonov dolarjev.