Že res, da Leonardo šteje šele 38 let - a od tega jih je že 25 preživel pred kamero. Foto: Kolosej
Že res, da Leonardo šteje šele 38 let - a od tega jih je že 25 preživel pred kamero. Foto: Kolosej

Ameriški igralec Leonardo DiCaprio je v intervjuju za nemški časnik Bild povedal, da si bo privoščil daljši odmor in se posvetil svojim okoljevarstvenim dejavnostim. Zvezdnik, ki pravzaprav bolj ali manj neprestano snema že od Titanika (1997) dalje, je pojasnil, da je zaradi preobilice dela izčrpan.

"Vzel si bom dolg premor. V dveh letih sem posnel tri filme in sem enostavno izžet," je povedal 38-letni igralec. "Rad bi vsaj malo izboljšal svet. Potoval bom po svetu in storil kaj dobrega za okolje," je dodal. Pred svojim pragom je sicer očitno že pometel: "Streho imam pokrito s sončnimi celicami in vozim električni avto. Povprečna oseba na dan ne prevozi več kot 50 kilometrov, kar pa se da opraviti z vtičnico."

Igralec, ki ga je trenutno na filmskih platnih mogoče videti v filmu Django brez okov, je poleg tega pred kratkim posnel The Great Gatsby (Veliki Gatsby) režiserja Baza Luhrmanna, ki v kino prihaja maja, nato pa še The Wolf of Wall Street (Volk z Wall Streeta) Martina Scorseseja.

V intervjuju je DiCaprio še povedal, da se ima za privilegiranega človeka. "Rad bi pomagal ljudem, ki niso imeli take sreče kot jaz," je dodal.