Na spletu so se že pojavile prve promocijske fotografije za novo sezono, s katerih lahko sklepamo, da vsi osrednji igralci ostajajo del ekipe. Foto: AMC
Na spletu so se že pojavile prve promocijske fotografije za novo sezono, s katerih lahko sklepamo, da vsi osrednji igralci ostajajo del ekipe. Foto: AMC
Weiner je pristaš tehnike 'hitrega prevrtavanja' naprej v prehodih iz sezone v sezono, tudi tokrat ne bo nič drugače. Foto: AMC

Scenarij za posebno, kar dve uri trajajočo premierno epizodo nove sezone je napisal "oče" nadaljevanke Matthew Weiner, režiral pa jo bo Scott Hornbacher, tako kot Weiner tudi izvršni producent.

En teden kasneje, 14. aprila, bo na sporedu epizoda običajne dolžine po scenariju Jonathana Igle in Weinerja, na režiserski stolček pa bo sedel osrednji zvezdnik serije Jon Hamm.

Oglaševalci so od leta 2007, ko so serijo v produkciji hiš Lionsgate in AMC začeli predvajati, dobili tri zlate globuse za najboljšo dramsko serijo in štiri emmyje v enaki kategoriji.

Po sedmih sezonah konec
V glavnih vlogah poleg Hamma, ki igra Dona Draperja, uspešnega kreativnega direktorja s temačno preteklostjo, nastopajo še January Jones, Elisabeth Moss, John Slattery, Vincent Kartheiser, Christina Hendricks, Jessica Paré, Aaron Staton, Rich Sommer, Robert Morse, Jay Ferguson, Chris Stanley, Ben Feldman in Kiernan Shipka.

Šesta sezona Oglaševalcev bo po besedah Matthewa Weinerja predzadnja, in čeprav se morda premor med zadnjim delom pete in prvim šeste sezone - manj kot eno leto - vseeno zdi kar dolg, je krajši kot leto in pol, kolikor je zaradi zapletov s financiranjem preteklo med četrto in peto sezono.

Za zdaj je znano, da se bo šesta sezona začela pri koncu 60. let prejšnjega stoletja (peta se je končala leta 1967), nekaj prizorov se bo odvilo na Havajih, kjer bosta Don in njegova še dokaj sveža žena Megan (Jessica Paré) na dopustu.