Rowlingova se znova podaja v čarovniško družbo. Foto: Reuters
Rowlingova se znova podaja v čarovniško družbo. Foto: Reuters
Harry Potter
Filmi o Harryju Potterju so v kinematografe privabili izjemno število gledalcev. Foto: EPA

Prvi film iz serije bo nosil naslov Fantastične pošasti in kje jih najdemo (Fantastic Beasts and Where to Find Them) - po naslovu knjige, ki jo je imel na Bradavičarki v lasti Harry Potter, napisal pa jo je Newt Scamander. Newt bo tudi glavna oseba filma.

"Vse se je začelo tako, da so k meni prišli ljudje iz Warner Brosa in predlagali, da bi na podlagi omenjene knjige posneli film," pravi Rowlingova, ki je nekoč že napovedala, da se bo v svoj fantazijski svet vnovič podala le še, če se bo pojavil kdo z dovolj vznemirljivo idejo.
"Ideja se mi je zdela zanimiva, a nisem si mogla predstavljati, da bi o Newtu Scamandru, mojem liku, pisal nekdo drug," dodaja. "Tako dolgo sem živela v svojem fiktivnem svetu, da sem do njega postala zelo zaščitniška. Poleg tega sama vem največ o Newtu. Kot vedo najbolj zagrizeni ljubitelji mojih knjig, mi je celo tako pri srcu, da se je njegov vnuk Rolf lahko poročil z eno mojih najljubših oseb, Loono Liupko."

Niti prolog niti epilog k seriji o Potterju
Kot še poudarja Rowlingova, ne gre niti za prolog niti za epilog k seriji o Harryju Potterju, temveč za novo dimenzijo čarovniškega sveta, v katerem je bila "tako srečna 17 let".

"Zakoni in navade skrite čarovniške družbe bodo znani vsakomur, ki je bral moje knjige ali gledal filme o Harryju Potterju, vendar pa se Newtova zgodba začne v New Yorku 70 let pred Harryjevo," je še povedala.

Na male zaslone prihajajo Nadomestne volitve
Kdaj bodo začeli snemati, pri ameriškem filmskem velikanu še ne želijo izdati. So pa iz Warner Brosa sporočili, da bodo oni zadolženi za distribucijo BBC-jeve televizijske priredbe romana Nadomestne volitve, ki ga je Rowlingova namenila odraslemu občinstvu. Na sporedu bo predvidoma prihodnje leto.