Eno izmed ganljivih sporočil, ki so jih pred igralčevim domom pustili žalujoči oboževalci. Foto: Reuters
Eno izmed ganljivih sporočil, ki so jih pred igralčevim domom pustili žalujoči oboževalci. Foto: Reuters

Na 66. slavnostni podelitvi emmyjev konec tega meseca se bodo poklonili pred kratkim umrlemu igralcu Robinu Williamsu. "Medtem ko se še nismo dokončno sprijaznili s to tragično novico, načrtujemo velik in spodoben poklon, ki si ga še kako zasluži," je povedal producent podelitve Don Mischer.

"Vprašanje je, kaj lahko naredimo, da se Robina primerno spomnimo," je o slovesnosti, ki jo bo v Los Angelesu gostil igralec Seth Meyers, še dejal Mischer.

Star znanec emmyjev
Igralec, ki je leta 1998 prejel oskarja za najboljšo stransko vlogo v filmu Dobri Will Hunting, je bil za nagrado emmy nominiran devetkrat, od tega je v letih 1987 in 1988 zmagal z igro v komedijah Carol, Carl, Whoopi in Robin ter ABC predstavlja: Kraljeva svečanost. Nazadnje je bil nominiran za igro v dokumentarni komediji Robin Williams: Orožja samouničenja ter v seriji Zakon in red, v kateri je v letih 2005 in 2010 nastopil kot gost.

Svet je sicer še vedno v šoku, odkar se je razvedelo, da je 63-letni igralec v ponedeljek naredil samomor. V zadnjem času je imel resne težave z depresijo, je potrdila njegova žena, ni pa zdrsnil nazaj v odvisnost od alkohola in drog, s katero se je boril v osemdesetih. Pred kratkim se je moral spoprijeti tudi z diagnozo parkinsonove bolezni.