Koliko Ryanovih slik s pripisom
Koliko Ryanovih slik s pripisom "Hey, girl ..." ste videle v zadnjih mesecih? No, svoje vseprisotnosti je sit tudi sam. Foto: EPA

Odmor od sebe potrebujem vsaj toliko, kot ga potrebujejo gledalci.

V The Place Beyond the Pines z Evo Mendes igrata zakonca, par pa sta tudi v zasebnem življenju.

Igralec, ki ga ta hip na naših velikih platnih še lahko ujamete v Gangsterski enoti, je - kmalu po tem, ko je "dolge počitnice" od snemanja filmov napovedal že Leonardo DiCaprio - najavil, da si bo naslednjih nekaj mesecev vzel časa za "novo oceno položaja".

"Preobremenjeval sem se; izgubil sem kritično distanco in perspektivo do tega, kar počnem," je 32-letni igralec izjavil za tiskovno agencijo AP. "Mislim, da bo dobro zame, da si vzamem odmor in ocenim, zakaj počnem, kar počnem, in kako to počnem. To je verjetno najboljši način, da se dokopljem do teh spoznanj."

"Kaj sploh počnem?"
"Odmor od sebe potrebujem vsaj toliko, kot ga potrebujejo gledalci," je rahlo pretirano skromen Gosling. Je pa njegova zasičenost seveda razumljiva: v zabavno industrijo je stopil z rosnimi osmimi leti, kot član Mickey Mouse Cluba (tako kot denimo Justin Timberlake in Britney Spears). "Ne vem, kaj počnem," priznava zdaj. "Nisem še ugotovil, kje je ravnovesje med tem, da se znaš izgubiti v svojem delu, in tem, da znaš tudi stopiti korak stran." Hollywood je na Goslinga zares postal pozoren šele leta 2004, ko je dekletom množično mehčal kolena v romantični drami Beležnica.

Preden pa dokončno izgine z rdečih preprog, bomo Goslinga lahko videli še v The Place Beyond the Pines, filmu, v katerem bo nastopil ob svojem dekletu iz zasebnega življenja, Evi Mendes.

Ekscesi zvezdništva ga ne ganejo
Igralec pravi, da se na soj žarometov kljub večletni praksi še vedno ni čisto navadil: "S tem, da si glavni igralec v nekem filmu, pride ogromno pritiska. To sem že počel, ni pa moj najljubši način dela."

"Več priložnosti mi dajo, več se naučim o tem, kako lahko je vse za****ti," še ugotavlja. "Boriš se za svobodo in ko jo dobiš, imaš ravno dovolj vrvi, da se z njo obesiš. Ravno zato, ker imam toliko svobode, moram izvajati neke vrste samonadzor."

Odmor od sebe potrebujem vsaj toliko, kot ga potrebujejo gledalci.