Jennifer Lawrence, ljubljenka občinstva in studijskih šefov. Foto: EPA
Jennifer Lawrence, ljubljenka občinstva in studijskih šefov. Foto: EPA
Hugh Jackman, Michael Fassbender in James McAvoy (prvi trije z leve) so na seznamu po zaslugi vlog v domišljijski akciji X-Men: Dnevi prihodnje preteklosti. Foto: Kolosej

Samo omenjena dva filma skupaj sta v blagajne po svetu prinesla 1,4 milijarde zelencev, se pa Jenina donosnost utegne povzpeti še bolj v višave, ko bodo sešteli donose drugega filma iz franšize Igre lakote (Upor, 1. del), ki trenutno še gostuje na platnih.

24-letna oskarjevka, ki se je v zadnjih tednih poleg številnih drugih slavnih kolegov znašla "na tapeti" kot predmet opravljive elektronske pošte, ki je prišla v javnost kot posledica hekerskega vdora v računalniški sistem studiev Sony (med drugim je prišlo do razkritja, da je bila Jen kljub izjemni priljubljenosti in zlatemu kipcu za vlogo v Ameriških prevarah plačana znatno manj kot moški kolegi), se je od lani povzpela za kar devet mest, ko je bila na repu prve deseterice.

Na drugem mestu je Chris Pratt, zvezdnik presenetljive uspešnice Varuhi galaksije, na tretjem Scarlett Johansson, ki trenutno uživa na porodniškem dopustu, prvo peterico pa zaokrožata Mark Wahlberg in Chris Evans. V "top 10" jim sledijo Emma Stone, Angelina Jolie, James McAvoy, Michael Fassbender in Hugh Jackman. Kar štirje izmed prvih deset s Forbesovega seznama (Lawrence, McAvoy, Fassbender in Jackman) se imajo za uvrstitev na lestvico zahvaliti megauspešnici X-Men: Dnevi prihodnje preteklosti.

Lani je na vrhu Forbesovega seznama kraljeval Dwayne Johnson, bolj znan kot The Rock, ki je v blagajne prinesel 1,3 milijarde.