V glavni vlogi čarovnika in strokovnjaka za fantastična bitja igra Eddie Redmayne. Foto: EPA
V glavni vlogi čarovnika in strokovnjaka za fantastična bitja igra Eddie Redmayne. Foto: EPA
Harry Potter
Kdo bo igral mladega profesorja Dumbledora, še ni znano. Foto: Kolosej

Da lahko pričakujejo dva filma več, je Rowlingova razglasila na prireditvi v Londonu. Kot je dejala, so vedno vedeli, da bodo posneli več kot en film, zato so sprva previdno napovedali trilogijo. Kot je dodala, je zgodbo dovolj premišljeno zastavila, da jo je lahko razvila v pet delov, nadaljevanje pa so potrdili tudi pri filmskem studiu Warner Bros.

Naslov Fantastična bitja in kje jih najti (Fantastic Beasts and Where to Find Them) so Potterjevi bralci zasledili že v prvi knjigi o mladem čarovniku. Gre za učbenik, ki ga Harry Potter prebira, knjiga, ki jo je kot "spin-off" svoje sage Rowlingova napisala že leta 2001, pa pripoveduje o avtorju tega fiktivnega knjižnega dela. Zgodba nove franšize bo potekala v New Yorku, in sicer 70 let, preden je po njej na Bradavičarki listal Harry Potter.

Nepresežena domišljija naše generacije
Kot je znano, je vloga glavnega junaka tokrat zaupana oskarjevcu Eddiju Redmaynu, ki se je tokrat prelevil v čarovnika in strokovnjaka za fantastična bitja Newta Scamanderja. Rowlingova je pokazala nepreseženo domišljijo naše generacije in ustvarila nekaj povsem novega, je po poročanju BBC-ja o pisateljičinem novem delu dejal 34-letni igralec.

Kdo bo igral Dumbledora, ni znano. V filmih o Harryju Potterju sta bradatega starca upodobila Richard Harris in Michael Gambon. K zgodbam Rowlingove se vrača tudi David Yates, ki je režiral zadnje štiri filme o Potterju. Posnel je že prvi del in potrdil sodelovanje pri naslednjih filmih. V prvem filmu, ki bo v kinematografe po svetu zajadral v drugi polovici novembra, bodo nastopili tudi Katherine Waterston, Collin Farrel in Jon Voight.