Britanskega vohuna bo tudi tokrat odigral Daniel Craig, in sicer znova po scenariju izpod peresa oskarjevca Johna Logana. Producenta Michael G. Wilson in Barbara Broccoli sta že dejala, da se veselita, da bosta znova sodelovala s trojico.

Mendes je trenutno sicer precej zaposlen z gledališko režijo, saj je v Londonu pred kratkim na oder postavil muzikal Charlie and the Chocolate Factory. Kot pravi, komaj čaka, da spet prevzame vajeti. Pred tem ga čaka še režija Shakespearjevega Kralja Leara v britanskem Kraljevem gledališču, a producenti so ga menda pripravljeni čakati.

Pred njim je zaporedne Bondove epizode režiral že John Glen, pod čigar taktirko je med letoma 1981 in 1989 nastalo pet filmov.

Cruzova kot najstarejše Bondovo dekle
Kot je znano, bo vlogo Bondovega dekleta tokrat prevzela Španka Penelope Cruz, ki naj bi svoje prizore posnela že prihodnje poletje. Pri 40 letih bo tako postala najstarejše Bondovo dekle do zdaj.

Skyfall, zadnji film o agentu 007, je prinesel dobro milijardo dolarjev zaslužka, s čimer je postal osmi najdonosnejši film vseh časov. V njem je vlogo negativca prevzel mož Cruzove, Javier Bardem.