Scarlett Johansson se bo poleg igre in glasbe posvetila tudi režiji. Foto: EPA
Scarlett Johansson se bo poleg igre in glasbe posvetila tudi režiji. Foto: EPA

27-letna zvezdnica filmov, kot so Dekle z bisernim uhanom, Zgubljeno s prevodom in Vicky Cristina Barcelona, bo posnela filmsko priredbo tega dela Capoteja, širši javnosti najbolj znanega po romanu Zajtrku pri Tiffanyju, po katerem je nastal sloviti film z Audrey Hepburn.

Novela Summer Crossing je bila napisana v 40. letih, a jo je nato z izdelkom nezadovoljni Capote zavrgel in po poročanju Varietyja celo uničil. Odkrili so jo 50 let pozneje in jo izdali leta 2005. Gre za zgodbo 18-letnice, ki živi v povojnem New Yorku in se oddalji od svoje ugledne družine, da bi našla svojo pravo identiteto in raziskala svojo seksualnost. Producent filma bo Barry Spikings, oskarjevec za Lovca na jelene, scenarij pa bo napisala Tristine Skyler.

Poleg igre v filmih in gledališču se Scarlett Johansson, ki je kot najstnica zaslovela z vlogo v drami Šepetati konjem v režiji Roberta Redforda, ukvarja tudi z glasbo. Leta 2008 je izdala album priredb pesmi Toma Waitsa z naslovom Anywhere I Lay My Head, njen drugi album Break Up, nastal v sodelovanju s Petom Yornom, pa je izšel leta 2009.

Johanssonova v kinodvorane kmalu prihaja v komediji Camerona Crowa We Bought A Zoo, v katerem igra skupaj z Mattom Damonom.