V prvem delu so v osrednjih vlogah nastopili Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi, John Turturro in pokojni Philip Seymour Hoffman. Foto:
V prvem delu so v osrednjih vlogah nastopili Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi, John Turturro in pokojni Philip Seymour Hoffman. Foto:

Po poročanju ameriških medijev je bratski režiserski dvojec Ethan in Joel Coen potrdil te govorice za ameriško televizijsko mrežo NBC. "Popolnoma navdušena sva nad tem, da bomo posneli drugi del te klasike," je povedal Ethan.

Brata Coen sta leta 1998 posnela prvi del komedije, ki sprva v blagajne kinodvoran niti ni prinesel veliko zelencev, vendar je sčasoma dosegel kultni status.

"Številna leta se sploh nisva ukvarjala s tem projektom, vendar ko sva prejela ta novi scenarij, nisva dolgo razmišljala: preprosto se morava tega lotiti," je še pojasnil Ethan.

Kdo bo tokrat kalil "trenerkarjev" mir?
Znane so tudi že prve informacije o zgodbi drugega dela, ki ga bodo začeli snemati januarja 2016. Dogajanje bo postavljeno 18 let po prvem delu, ko The Dude (Jeff Bridges) - po naše Frajer - izve od Maude Lewbowski (Juliane Moore), da imata skupnega sina, ki pa je bil ugrabljen.

Ležerni "Trenerkar" se nato sestane s svojim bratom (Bill Murray), s katerim je bil pravzaprav sprt, in svojim partnerjem z bovlinga Walterjem Sobchakom (John Goodman). In pisana trojica pa se odpravi iskat pogrešanega sina ...

Kljub tem informacijam, ki so pricurljale v javnost, ne gre zagotovo potrditi tega filmskega zapleta, saj so se že v preteklosti večkrat pojavljale govorice o nadaljevanju Velikega Lebowskega in zgodbe, ki naj bi poganjala film.

Po poročanju NBC-ja pa je vendarle že znan datum, ko bo film prišel v kinodvorane, in sicer spomladi 2017.