Carrie, dekle z nadnaravnimi močmi, ki se na maturantskem plesu maščuje vrstnikom in sokrajanom, v novi različici filma igra Chloe Grace Moretz. Foto:
Carrie, dekle z nadnaravnimi močmi, ki se na maturantskem plesu maščuje vrstnikom in sokrajanom, v novi različici filma igra Chloe Grace Moretz. Foto:

V izvirniku, ki ga je po romanu Stephena Kinga posnel Brian De Palma, je Carrie White upodobila zdaj 62-letna Sissy Spacek. Njeno mamo, globoko verno in psihološko nasilno mater v novi različici igra 51-letna Julianne Moore, takrat pa se je v tej vlogi znašla zdaj 80-letna Piper Laurie. Tako ona kot Sissy Spacek sta bili za svoji igralski stvaritvi nominirani za oskarja.

Ustvarjalci nove različice Carrie napetost stopnjujejo na spletni strani filma.
Carrie je zgodba o krhki in družbeno neprilagojeni najstnici, ki odkrije, da ima nadnaravne moči. Te na dan privrejo, ko se razburi, in razlogov za jezo ima veliko, saj jo ves čas ponižujejo vrstniki, učitelji, in ne nazadnje njena lastna mati. Zgodba se konča s krvavo tragedijo na maturantskem plesu.

To je bila ena prvih Kingovih zgodb, ki so zaživele na platnu, sledile so ji še številne uspešnice: med njimi Cujo, Mačje pokopališče, Misery ... Takrat je bil zdaj eden najbolje prodajanih knjižnih avtorjev v zgodovini star komaj 26 let. V filmu Carrie so preboj doživele mlade filmske zvezde, poleg Spacekove tudi John Travolta.

Film je doživel že nekaj predelav, med drugim televizijsko različico iz leta 2002, na Broadwayu so leta 1988 uprizorili tudi muzikal. A Carrie, ki na platna prihaja spomladi 2013 v režiji Kimberly Peirce (scenarij pa je napisal Roberto Aguirre-Sacasa), je prvi visokoproračunski remake. King, ki se je najprej spraševal o smiselnosti predelave, "če je bil že izvirnik tako dober in uspešen", je za osrednjo vlogo predlagal Lindsey Lohan, a jo je nato dobila Moretzova.

Novi trailer kaže goreče mestece Chamberlain, pripovedovalci pa govorijo o osebi, ki je uničenje zakrivila. Nihče ne more razumeti, kaj se je zgodilo v glavi tega dekleta, ki ni delovala kot pošast ...