Iz Carrie White se ne gre norčevati … To se bodo še enkrat naučili prepotentni srednješolci. Foto:
Iz Carrie White se ne gre norčevati … To se bodo še enkrat naučili prepotentni srednješolci. Foto:
Chloe Moretz
Uspešna leta Chloe Moretz – od najstniške superjunakinje do pobesnele morilke. Foto: EPA
Stephen King
Stephen King, ki so mu na uho prišle govorice o načrtih novih filmskih priredb romanov tako Carrie kot Tisto, o njihovi smotrnosti ni najbolj prepričan. Foto: EPA

Mlado igralko so izbrali za priredbo kultnega filma, posnetega po literarni predlogi Stephena Kinga Carrie iz leta 1974 o najstnici, ki ima posebne sposobnosti, s katerimi srednješolski maturantski ples spremeni v nočno moro nadležnih in posmehljivih sošolcev.
"Nikoli nisem bila še tako srečna. Hvala, Kim Pierce, hvala MGM za življenjsko priložnost, ki je ne bom pozabila," je vesela čivknila 15-letna igralka. Sissy Spacek je bila stara 26 let, ko se je prelevila v Carrie White, nedružabno srednješolko s preveč zaščitniško in izredno konservativno materjo. "Vsi se ti bodo smejali," je skušala z verjetno enim najbolj prepoznavnim stavkov iz filma mati ubiti Carriejino željo, da bi šla na maturantski ples.
DePalmove različice ne bo lahko doseči
V izvirnem filmu je z vero obsedeno mater igrala Piper Laurie, film režiserja Briana DePalma pa je pomenil tudi odskočno desko karieri tedaj še neznanega Johna Travolte. Novica o MGM-ovem načrtu snemanja priredbe je stara, studio jo je napovedal lani, pisanje scenarija pa zaupal Robertu Aguirre-Sacasi, piscu Marvel Comics in tudi enemu od scenaristov televizijske serije Glee. Za zdaj še ni znano, kdaj bo stekla produkcija, kaj šele, kdaj naj bi film ugledal kinematografe.
Stephen King priredbi ni naklonjen, kar je dal vedeti že po MGM-ovi napovedi o svojih načrtih. Ne razume, zakaj je to potrebno. "Čeprav Lindsay Lohan kot Carrie White ... hmmm. vsekakor bi ji bilo zabavno dati vlogo. Verjetno bi se lahko priključil, če bi projekt zaupali enemu od Davidov - Lynchu alu Cronenbergu," je tedaj povedal.

Kdo je Chloe Moretz?

Eno od novejših hollywoodskih odkritij, Chloe Moretz, je nazadnje igrala v Scorcesejevem Hugu, malo igralcev pa bi se verjetno otepalo tudi njenega najnovejšega sodelovanja z Timom Burtonom in Johnnyjem Deppom v prihajajočem filmu Dark Shadows (premiera je napovedana maja). Pozornost je pred dvema letoma zbudila kot Hit Girl v filmu o superjunakih Kick-Ass, kjer je bila hči Nicolasa Cagea. Istega leta je igrala v ameriški priredbi švedske grozljivke Let Me In, poznajo pa jo tudi gledalci filmov The Amityville Horror in Days of Summer.