Glasba - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Glasba - Arhiv
Konservatorij izbral najboljše mlade pianiste S podelitvijo nagrad in koncertom v prostorih Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana se je sklenilo 1. mednarodno klavirsko tekmovanje Janez Matičič 2018, namenjeno pianistom vseh narodnosti do ...
Iz Drugega radia veje vedenje o bogastvu godbenih žanrov Drugi radio je ime cikla predavanj o glasbenih žanrih in delavnic glasbene kritike, v okviru katerega tako veteranski kot mlajši sodelavci Radia Študent predavajo o raznolikih, bolj ali manj ...
Matter zavzemajo Kino Šiška s svežnjem svežih pesmi v žepu " Že ponarodele fraze in zeitgeistovski prebliski se razplajajo ter vrtinčijo v oblaku spet skrbno dodelanih beatov, navdih pa išče v patriotskem prevpraševanju domačega okolja, miselnosti, kulture, ...
Na obzorju sodna zmaga Kraftwerkov, najverjetneje precedens glede semplanja Zgodba, ki se je začela davnega leta 1997, bo končno dobila sodni epilog, ki bo najverjetneje lahko služil kot precedens glede vprašanja avtorskih pravic in semplanja.
Srebrni red za zasluge Urbanu Kodru, avtorju "več glasbe, kot je je mogoče prešteti" "Slovenci za njegovo glasbo mislimo, da je z nami od nekdaj. Življenja brez nje si ne znamo predstavljati. Vemo pa, da je zaradi nje življenje lepše."
Kviz: 10 vprašanj o slovenski glasbi, na katera bi morali znati odgovoriti Kako dobro jih poznate, slovenske glasbenike in njihove pesmi, ki ste si jih popevali vse leto. Če vam uspe brez napake rešiti naš kviz, potem, kot bi rekel Srečko Katanec: "Kapo dol!"
The Tiger Lillies: "Smrt je veliko močnejša kot Hudič" Večno bizarni The Tiger Lillies se po dveh letih in pol vračajo v ljubljanski Kino Šiška. Izjemno ustvarjalna trojica bo prihodnje leto praznovala 30 let glasbenega obstoja.
Nič ne bo s turnejo, odmor za Brucea Springsteena Oboževalci ameriškega rockovskega zvezdnika Brucea Springsteena bodo morali na njegove nove koncerte počakati nekaj časa, saj prihodnje leto s svojim E Street Bandom ne bo odšel na turnejo, ker si ...
Nominacije za grammyje: na čelu Kendrick Lamar, Drake in Lady Gaga Znane so nominacije za 61. grammyje – največ, osem, jih je prejel Kendrick Lamar, sledi Drake s sedmimi nominacijami, močno zastopane so letos ženske izvajalke z Lady Gago na čelu.
Izbiramo pesmi, ki nas bodo predstavljale v prvi Pesmarici EU-ja " Pesmarica EU-ja s tem, ko ponuja priložnost državam EU-ja, da svoje barvite glasbene koščke prinesejo v skupni evropski kulturni mozaik, krepi temeljne evropske vrednote vzajemnega spoštovanja, ...
Zlati Consortium musicum Leta 1968 je bilo v Ljubljani na pobudo zborovodja Mirka Cudermana ustanovljeno glasbeno društvo Consortium musicum, ki je z izvajanjem vokalno-inštrumentalnih del, posnetki slovenske sakralne ...
Všeč si mi: čas je za opero z mladimi in za mlade sodobnega sveta " Želimo razširjati obzorja, odpirati duha in negovati tisto občutljivost, ki jo je vsak od izbranih nastopajočih prinesel od doma in s katero želimo, da razveseljujejo svet še naprej, " je pred ...
Poslušamo: Socialist Disco. Dancing Behind Yugoslavia's Velvet Curtain 1977–1987. Kompilacija Socialist Disco. Dancing Behind Yugoslavia's Velvet Curtain 1977–1987. oziroma Socijalistički disco. Ples iza jugoslavenske baršunaste zavjese 1977.–1987.
Magnifico: Kukulele sem nazadnje rekel, ko sem videl Pahorja v pajkicah Bil je 'čefur', 'peder', 'sexy boy', šarlatan, "nase sprejmem vse vaše grehe, tako da ni frke", je dejal nedavno zagotovo naš največji disko šlager Magnifico, ki ga obožuje tudi Balkan. 1.
200 let Svete noči, ene zgodnjih mednarodnih uspešnic Nemara ni splošno znano, da bo skorajda ponarodela pesem Sveta noč letos dopolnila okroglih 200 let, saj so jo prvič javno izvedli 24. decembra 1818.
Četrt stoletja oddaje Opus, četrt stoletja klasične glasbe na malih zaslonih Letos mineva 25 let, odkar je bila prvič na programu Televizije Slovenija oddaja Opus , edina redna mesečna oddaja o klasični glasbi na slovenskih televizijah.
Bernarda Fink v družbi Slovenskega komornega orkestra z Dunaja Slovenski komorni orkester z Dunaja, v katerega so se združili slovenski glasbeniki, delujoči v Avstriji, bo drevi nastopil s priznano mezzosopranistko Bernardo Fink v mariborski dvorani Union.
Pred vrnitvijo Dunajskih dečkov v Slovenijo Dunajski dečki so razdeljeni v štiri zbore, ki so imenovani po slovitih avstrijskih skladateljih – Haydnu, Mozartu, Schubertu in Brucknerju.
Umrl je Aleš Češnovar, soustanovitelj kultnih Nietov V starosti 52 let je bitko z rakom izgubil glasbenik in pesnik Aleš Češnovar, eden od ustanovnih članov legendarne slovenske punk skupine Niet.
Zasedba Laibach se z albumom spominja gostovanja v Pjongjangu Skupina Laibach je pri priznani britanski založbi Mute izdala nov album, The Sound of Music, ki je bil zasnovan ob povabilu skupini za nastop v Severni Koreji leta 2015.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Judith Kerr
1
16. december 2018 ob 19:29 Malo nenavadno je poslušati komentarje o tem, kako otroci ves čas uporabljajo elektronske naprave, ker se sama še spominjam časov, ko branje ni bilo ravno najbolj odobravan konjiček za otroke.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo