Glasba - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Glasba - Arhiv
Evrovizijski zbor leta Carmen manet vabi na "vesoljsko" glasbeno popotovanje "Našemu zborovodji Primožu Kerštanju je uspelo pripraviti zelo raznolik izbor skladb, od sakralne skladbe Magnificat v prvem delu, ki je zelo klasična zborovska skladba, do drugega dela, v katerem ...
"Selitve mi ne delajo preglavic - če ti migaš, vse stvari migajo s tabo" Goran Rukavina je v Gradcu študiral bas in kontrabas, kjer je tudi spoznal svojo sedanjo soprogo, violinistko Slovenske filharmonije Mojco Arnold Rukavina.
V Šentvidu pri Stični je zapelo več kot 1.000 pevcev V Šentvidu pri Stični se je z nastopom desetih slovenskih zamejskih pevskih zborov v soboto začel tradicionalni 49. Tabor slovenskih pevskih zborov, na današnji osrednji prireditvi pa je nastopilo ...
Umrl je znameniti ruski dirigent Genadij Roždestvenski V starosti 87 let je po daljši bolezni v bolnišnici v Moskvi umrl znameniti ruski dirigent Genadij Nikolajevič Roždestvenski, eden najbolj znanih glasbenih imen svojega časa.
Umrl je D. J. Fontana, še zadnji član prve zasedbe Elvisa Presleyja Poslovil se je Dominic Joseph Fontana, ki velja za enega prvih bobnarjev v rokenrolu.
Kranj bo z velikim uličnim klavirskim koncertom postal pianopolis Layerjeva hiša, PianoRoom in Mestna občina Kranj bodo danes in v soboto v staro mestno jedro Kranja pripeljali enega največjih uličnih klavirskih koncertov pri nas.
Nova sezona v ljubljanski Operi in baletu: sto let od prvih poklicnih baletk in baletnikov V SNG-ju Opera in balet Ljubljana bodo v jubilejni sezoni 2018/19, v kateri bodo praznovali stoletnico poklicnega baleta in orkestra, pripravili štiri operne in dve baletni premieri.
Peaches v Ljubljani: feministična ikona odpira Parado ponosa V Ljubljani nocoj ne gre zamuditi Peaches, gostovanja avantgardne performerke elektropunka s tako provokativnimi komadi, da bi v njenih besedilih "še evfemizmi skoraj potrebovali evfemizme".
Spektakelski uvod v festival Imago Sloveniae in Poletje v stari Ljubljani z Ruskimi kozaki Pred vrati je uvod v jubilejni 30. mednarodni festival Imago Sloveniae in v Poletje v stari Ljubljani, ki bo nocoj v poletje povabil z nastopom Ruskih kozakov – ta se simbolno navezuje na začetno ...
Film o Laibach odpira vrata Kinodvorišča, ki bo v znamenju glasbenih dokumentarcev Kot tretji iz serije filmov o ključnih ploščah, ki so pisale slovensko glasbeno zgodovino, naslovljeni Glasba je časovna umetnost , in kot prvi v tokratni sezoni poletnih projektov kina na prostem ...
Čudežna deklica s flavto Jana Ilić: Šabac–Ljubljana via New York Čeprav ima Jana Ilić samo 12 let, se lahko pohvali z več kot 40 nagradami na glasbenih tekmovanjih od Italije, Nemčije, vse do Nizozemske, ZDA in Slovenije.
Po več kot pol stoletja odkrili album Johna Coltrana, ki je veljal za izgubljenega Kmalu bo mogoče prisluhniti doslej domnevno izgubljenemu albumu džezovskega saksofonista Johna Coltrana, na katerem sta tudi dve izvirni, še neobjavljeni skladbi.
Godibodi tokrat v ambientu Ljubljanskega gradu Festival Godibodi že desetletje skrbi za promocijo kakovostne slovenske avtorske in etnoglasbe, ki "težje najde pot do odprtih ušes".
Nagradna igra: Na koncert evrovizijskega zbora Carmen manet Na začetku maja se je zbor Carmen manet, nosilec naslova najboljšega evrovizijskega zbora lanskega leta, podal v studio, kjer je posnel album Apollo 18. Ploščo bodo predstavili na bližajočem se ...
Big Band GveriLLaz zmagal na Nizozemskem Slovenska džezovska zasedba Big Band GveriLLaz pod dirigentsko taktirko Petra Ugrina se je iz Nizozemske vrnila s pomembno nagrado: na tekmovanja Corendon International Big Band Competition je med ...
Nova sezona v SF: filharmonične uspešnice in novitete, poklon Mozartu in Cankarju V Slovenski filharmoniji so predstavili naslednjo sezono, ki po besedah v. d. direktorice Marjetice Mahne prinaša domišljen in kakovosten program za različne okuse.
Pogled na intimno plat skupine Laibach, a brez demistifikacije teh "inženirjev človeških duš" " Dokumentarec razgrinja strategije in taktike delovanja Laibacha in Laibach Kunsta v prvi polovici 80. let minulega stoletja, njuno vizionarstvo, duhovitost, preboj železne zavese in okupacijo ...
Matija Dedić: "Arsenu džez ni bil všeč, drugače si me je predstavljal" Matija Dedić je džezovski glasbenik, v našem prostoru znan tudi kot sin dveh glasbenih veličin: Arsena Dedića in Gabi Novak.
Uroš Rojko: "Človek, ki zna natančno prisluhniti, je sposoben komunikacije na višji ravni" Društvo slovenskih skladateljev podeljuje Kozinovo nagrado Urošu Rojku, skladatelju, ki smisel svojega dela prepoznava v tem, da skozi medij zvoka izboljša človekovo bivanje.
Egon Mihajlović: Baročno glasbo danes poslušajo hipsterji in ljudje nad petdeset V Sloveniji bi morali podpirati mlade glasbene talente, čeprav so tujci, saj je to edino zagotovilo, da bomo živeli v kakovostni družbi tudi v prihodnosti.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Hanif Kureishi
18. junij 2018 ob 14:43 Strah konservativcev pred drugačnimi glasovi ne izvira iz strahu, da umetniki zunaj mainstreama ne bodo nadarjeni, da bodo knjigarne in galerije napolnili s šodrom; izvira iz strahu, da bodo ...
Več novic ...
Izbor
Kazalo