Odprtje festivala pripada Ani Soklič z Big bandom Dom. Foto: Foto: Arhiv RTV SLO (Stane Sršen in Hugo Šekoranja)
Odprtje festivala pripada Ani Soklič z Big bandom Dom. Foto: Foto: Arhiv RTV SLO (Stane Sršen in Hugo Šekoranja)
Alenka Godec (Foto: Hugo Šekoranja)
Z nizom džezovskih uspešnic bo v soboto nastopila Alenka Godec. Foto: Foto: Arhiv RTV SLO (Stane Sršen in Hugo Šekoranja)
Oto Pestner
Oto Pestner letos praznuje 45-letnico nastopanja. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen

Vsakoletno dogajanje v Kranj privabi vrhunske glasbenike in tiste, ki bi pod mentorstvom mojstrov svoje znanje radi še izpopolnili. Delavnic, ki potekajo v obliki individualnih ur, skupinskih predmetov in ansamblov, se udeležuje približno 50 glasbenikov. Prihajajo iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške, letos tudi iz Bolgarije in Srbije, pri čemer organizatorji opažajo, da se iz leta v leto število sodelujočih povečuje. Največ se jih želi izpopolniti v petju in igranju kitare, najmanj zanimanja pa je za trobila.

Podroben program festivala si oglejte tukaj.

Letos jih bodo usmerjali mednarodno uveljavljeni mentorji, med drugimi pianista David Gazarov iz Azerbajdžana in Madžar Emil Spanyi, francoski bobnar Christophe Bras, avstrijski saksofonist in flavtist Heinz Von Hermann, džezovska pevka Ines Reiger iz Avstrije, kitarist Primož Grašič, kontrabasist Aleš Avbelj, britanski basist Scott Devine ter pevec in klaviaturist Georgie Fame.
Tudi letos se bodo mentorji na sobotnem koncertu predstavili občinstvu. Sicer pa program napoveduje še nastope Alenke Godec, ki bo tokrat nastopila s programom džezovskih uspešnic, Charlieja Jurkovića, ki s posebnim načinom igranja kitare navdušuje občinstvo, in Bid Banga Radovljica z Otom Pestnerjem, ki letos praznuje 45-letnico nastopanja na koncertnih odrih.
Za večer v ambientu Khislsteina
Brezplačnim koncertom festivala bo mogoče prisluhniti na Pungertu, Jazz kamp Kranj pa se letos prvič za večer seli tudi v Letno gledališče Khislstein, kjer bosta v duetu klavirjev nastopila Emil Spanyi in David Gazarov s spremljevalnim bandom.
Po besedah organizatorja Gregorja Grašiča (festival poteka pod okriljem kranjske družbe Gramus) je festival vsako leto bolj prepoznaven in bolje obiskan. Poslušalci niso le Kranjčani, temveč velik del občinstva prihaja iz Ljubljane in od drugod. Festival pripravljajo, da bi ljudem razširili glasbena obzorja, popestrili koncertno ponudbo in jim še na drugačen način predstavili glasbo.