Leta 1966 se je Legrand odločil preizkusiti v Hollywoodu: z ženo in otroki se je preselil v Los Angeles; na začetku mu je nekaj vrat odprlo tudi prijateljstvo s Quincyjem Jonesom in Hankom Mancinijem. Foto: AP
Leta 1966 se je Legrand odločil preizkusiti v Hollywoodu: z ženo in otroki se je preselil v Los Angeles; na začetku mu je nekaj vrat odprlo tudi prijateljstvo s Quincyjem Jonesom in Hankom Mancinijem. Foto: AP

V jubilejni sezoni so simfoniki svoj tradicionalni koncert filmske glasbe zaupali legendarnemu skladatelju, aranžerju, dirigentu in pianistu – inovativnemu avtorju glasbe za več kot 200 filmov, prejemniku kar treh oskarjev in petih grammyjev, Michelu Legrandu. Na koncertu s Simfoničnim orkestrom in Big bandom RTV Slovenija, ki ga bo v Cankarjevem domu vodil maestro Legrand, bo predstavljen prerez njegovih najpopularnejših glasbenih mojstrovin za filmsko platno.

Legrand je plodovit umetnik, ki se je podpisal pod več sto filmskih in televizijskih glasbenih podlag, da vseh posameznih pesmi niti ne omenjamo, obenem pa tudi priznan aranžer in dirigent, ki nastopa z orkestri po vsem svetu. (Šele 22 let je štel, ko je njegov prvenec, album I Love Paris, postal eden najbolje prodajanih instrumentalnih albumov vseh časov.)

Njegove "filmske" uspešnice - gotovo poznate vsaj I will wait for you (The Umbrellas of Cherbourg), The Windmills of Your mind in Papa Can you hear me? - izvajajo vrhunski interpreti, kot so Miles Davis, Quincy Jones, Barbra Streisand, Ray Charles, Aretha Franklin, Andy Williams, Lena Horne, Dionne Warwick, Diana Ross, Frank Sinatra, Neil Diamond, Liza Minnelli, Johnny Mathis, Perry Como, Nana Mouskouri, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Sting, George Benson in drugi.

Če bi se radi potegovali za dve vstopnici za koncert, ki se bo 10. novembra zgodil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, ni treba drugega, kot da na naslov mmc-kultura@rtvslo.si do ponedeljka, 26. 10., opoldne odgovorite na nagradno vprašanje. Ne pozabite pripisati svojega imena in telefonske številke. Enemu izžrebancu bomo podelili dve vstopnici za koncert.

Nagradno vprašanje se glasi: Kakšen je naslov skladbe, za katero je Legrand (in še dva tekstopisca) dobil oskarja za najboljšo izvirno pesem?


Nagradna igra je zaključena. Nagrajenca smo obvestili po e-pošti.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najkasneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.