Na ponedeljkovem koncertu bodo Local Natives predstavili najboljše s prvenca Gorilla Manor, albuma Hummingbird in prihajajočega Sunlit Youth. Foto: EPA
Na ponedeljkovem koncertu bodo Local Natives predstavili najboljše s prvenca Gorilla Manor, albuma Hummingbird in prihajajočega Sunlit Youth. Foto: EPA

Kalifornijski indie rockerji so nase opozorili leta 2009 s prvencem Gorilla Manor ter si v hipu priborili mesto predskupine pri Arcade Fire in The National. S svojimi energičnimi ter prepričljivimi koncertnimi nastopi so si začeli na festivalskih plakatih zagotavljati vse višje mesto. Med skupno turnejo s skupino The National so se člani skupine zbližali s kitaristom Aaron Dessnerjem, ki je neke noči v alkoholnem opoju izrazil željo po skupnem projektu. Člani zasedbe so ga držali za besedo in na začetku leta 2013 izdali album Hummingbird, čemur je sledila dolga turneja z več kot 180 koncerti.

Ustvarjalni premor med albumi so člani zasedbe izkoristili za iskanje novih načinov pri ustvarjanju glasbe. Tako so navdih iskali na Tajskem, v Maleziji, Nakaragvi ter na Havajih ter pri tem ustvarili več kot petdeset različnih pesmi. Izbranih dvanajst pesmi so združili v album Sunlit Youth, ki bo izšel 9. septembra. Kot predskupina bodo nastopili domači neopsihadeliki persons from porlock, “nezaželeni gostje”, ki so nase opozorili s svojim prvencem things people don’t like, izdanim marca letos pri ZARŠ Records.

Kako do vstopnice?

Local Natives bodo s predskupino v Kinu Šiška nastopili v ponedeljek, 29. avgusta, ob 20.00. Če želite sodelovati v nagradni igri za vstopnici, nam na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si pošljite odgovor na naslednje nagradno vprašanje:

Ena izmed novosti v glasbenem repertoarju Local Natives je tudi skladba s prihajajočega albuma Sunlit Youth, v katerem člani ne uporabljajo kitar, sicer značilnih za njihov zvok. Kako je naslov skladbi? Namig: pesem je tudi eden izmed aktualnih singlov albuma Sunlit Youth.

Pravilne odgovore bomo sprejemali do ponedeljka, 29. avgusta, do 9. ure, zatem pa izžrebali dobitnika dveh vstopnic za koncert. Ne pozabite pripisati imena in priimka ter telefonske številke.

Vstopnici je prejela Tanja Kokalj.

Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.