Kartonaste kulise, žive barve in poskočna, skoraj sladkobna pesem - same zelo
Kartonaste kulise, žive barve in poskočna, skoraj sladkobna pesem - same zelo "gondryjevske" karakteristike. Foto: YouTube

Gondry, ki je že pred svojo filmsko slavo (Večno sonce brezmadežnega uma) veljal za enega najbolj dovršenih in iskanih mojstrov žanra glasbenega videospota (ne nazadnje je redno sodeloval z Björk, Beckom, Daft Punk in The White Stripes), se je k svoji prvi ljubezni vrnil s preprostim, a pisanim videom, ki kaže predvsem skupino, ki nastopa v pisani, precej "gondryjevsko" poslikani kulisi, okrog katere gladko kroži kamera. Čeprav ne gre za visokoproračunski, "spoliran" video, kakršen je bil denimo Army of Me (Björk), pa se še vedno drži prepoznavno igrivega, rahlo kičastega režiserjevega sloga.

Mimogrede, jutri ob petih popoldne lahko na YouTubu spremljate pogovor z Joejem Mountom (pevcem skupine Metronomy) in Gondryjem. Gondry je sicer lani posnel fantazijsko dramo L'écume des jours (ang. naslov Mood Indigo), v kateri Audrey Tatou igra žensko, ki trpi za nenavadno boleznijo: v pljučih ji raste roža.

"Delo z Michelom je bil pravi užitek; zelo nezahteven in sproščen tip je. Vsi smo precej sproščeni, tako da je bil ves dan nestresen. Videospot je vse, kar smo si lahko želeli - preprost, ampak izpiljen -, in zares poudari umetnost igranja na tamburin," je skupina zapisala v svoji izjavi za javnost. (Ob tej priliki so razglasili tudi datume svoje poletne turneje; najbolj se nam bodo približali s koncertoma v Münchnu (5. aprila) in na Dunaju (18. aprila). Pred albumom Love Letters je bil njihov zadnji album kritiško večinoma hvaljeni The English Riviera.

Spodaj si lahko ogledate novi video za singel Love Letters, nato pa še nekaj najslavnejših utrinkov iz Gondryjeve dolgoletne kariere snemanja videospotov.