"Samo Salamon je razvil svoj lasten slog in z vsako ploščo dodaja in lušči nove plasti svojega zvoka. Je kor slikar, ki raziskuje nove barve instrumenta in obuja znane motive. Little River je še en neverjeten dosežek v njegovem širokem opusu," so zapisali pri AllAboutJazz. Foto: Matjaž Tančič

Na pihalih se bo predstavil ustanovni član zasedbe Oregon in dobitnik grammyja Paul McCandless, na bobnih pa eden najbolj iskanih evropskih bobnarjev, Italijan Roberto Dani. Kot gosta se bosta triu na odru Komune pridružila Boštjan Gombač in Igor Matkovič.

Zasedba bo predstavila nove in stare kompozicije Sama Šalamona, in sicer zadnji dve plošči Sama Šalamona, ki sta izšli letos, predvsem album Little River, ki je izšla februarja.

Šalamona je prestižna revija Guitar Player leta 2008 razglasila za enega izmed 10 najbolj vročih kitaristov na svetu, njegova prva plošča Ornethology pa je uvrščena med 1001 najboljšo ploščo v zgodovini džezglasbe. Do zdaj je posnel 19 albumov kot vodja za svetovno priznane založbe Fresh Sound New Talent, Steeplechase Records in Splasch Records in igral ter snemal s svetovnimi zvezdami džeza, kot so John Scofield, Tim Berne, Paul McCandless, Mark Turner in številni drugi.