Alan Hranitelj, kot ga je v objektiv ujel Mike Crawford. Foto: Mike Crawford
Alan Hranitelj, kot ga je v objektiv ujel Mike Crawford. Foto: Mike Crawford
false
Lee Ranaldo se v l. 2016 že drugič odpravlja na evropsko turnejo z osveženim repertoarjem novega prihajajočega albuma Electric Trim, ki ga izvaja skupaj s španskim multiinstrumentalistom Raulom “Refree” Fernandezom, ki je sodeloval tudi pri produkciji novega albuma. Foto: Lino Silva

Crawford že več kot 20 let vodi Lighthouse Darkroom, laboratorij za obdelovanje analogne in digitalne fotografije. Pobudo za portretiranje Slovencev, ki so živeli in ustvarjali v britanski prestolnici, je podala ena izmed zaposlenih na slovenskem veleposlaništvu Špela Vrbnjak. Britanski fotograf je projekt začel leta 2011, vse portretirance pa je ujel v objektiv v vzhodnem londonskem okrožju Shoreditch, ki je znan tudi po prvi gledališki hiši v Angliji, v 70. letih je tja prišlo na tisoče bengalskih priseljencev, v zadnjih letih pa je postal učbeniški primer procesa gentrifikacije.

Crawford je upal, da bo s tem, ko je za lokacijo svojih portretov izbral ulice Shoreditcha, gledalcu omogočil poseben vtis o tem zelo posebnem delu Londona, so sporočili iz Kina Šiška.

Koncert Leeja Ranalda
Po nastopih Kim Gordon in Thurstona Moora bo drevi na oder Kina Šiške stopil še tretji soustanovitelj skupine Sonic Youth Lee Ranaldo. Skupina je bila del prvega vala ameriških noise rockskupin, vsi ustanovni člani pa so glasbene projekte ustvarjali tudi ločeno.

Kot so zapisali v Kinu Šiška, v nasprotju s prvima dvema samostojnima albumoma, Between the Times and the Tides in Last Night on Earth, ki ju je še zaznamovalo močno glasbeno izročilo Sonic Youth, novejša podoba Ranalda nosi akustični predznak. Kot sijajnega kitarista so ga k sodelovanju kot avtorja, svetovalca in glasbenika povabili tudi ustvarjalci HBO-serije Vinyl.