Za svoje delo je Mitev, ki je obenem tudi predavatelj na Akademiji za glasbo, prejel vrsto domačih in tujih priznanj in nagrad. Foto: Festival Ljubljana
Za svoje delo je Mitev, ki je obenem tudi predavatelj na Akademiji za glasbo, prejel vrsto domačih in tujih priznanj in nagrad. Foto: Festival Ljubljana

Mitev bo predstavil najlepšo literaturo za fagot skladateljev Sainta Saensa, Wernerja Pirchnerja, Francisa Poulenca, Rogerja Boutryja in Mihaila Glinke. Ob Mitevu bodo nastopili še mlajši kolegi: pianistka Nataša Šarčević, klarinetist Aljaž Beguš in oboistka Tanja Mršnjak Petrej.

Makedonec, ki je zaznamoval slovensko glasbeno pokrajino
Leta 1962 v Makedoniji rojeni fagotist je v treh desetletjih svojega umetniškega delovanja oblikoval odmevne glasbene dogodke, pripravil več kot 20 solističnih recitalov, več kot 100 komornih koncertov in najmanj 50 koncertov z orkestri. Vsa leta je navzoč v slovenskem glasbenem prostoru, ki ga je zaznamoval na svojevrsten način.

Svojo umetniško pot je po diplomi na Akademiji za glasbo v Ljubljani in izpopolnjevanju v Gradcu leta 1984 začel v ljubljanski Operi, od leta 1992 pa je prvi fagotist v orkestru Slovenske filharmonije. V letu 1987 je bil tudi član Mediteranskega orkestra v Franciji, s katerim je nastopil na turneji po Franciji, Turčiji, Grčiji in nekdanji Jugoslaviji.

Poleg sodelovanja v orkestru ves čas igra tudi v komornih zasedbah. Bil je ustanovni član tria in pozneje kvinteta Slowind, Novega ljubljanskega pihalnega tria, tria Pro musica viva in Pihalnega tria Slovenske filharmonije.