Ne gre pozabiti, kje evforija izvira - v knjigi Dana Browna. Foto: Reuters
Ne gre pozabiti, kje evforija izvira - v knjigi Dana Browna. Foto: Reuters
Da Vincijeva šifra

Glasbeni evangelist, kot označuje sam sebe, je napisal 14 pesmi, katerih naslovi namigujejo na krščanstvo; Fear of the Unknown (Strah pred neznanim) in Revelation o' the Truth (Razkritje resnice) sta le dve od pesmi, zbranih na albumu Music Inspired by Da Vinci. Album ne prinaša glasbe, kot jo bo mogoče slišati tudi v filmu. Kisjes trdi, da želi s svojo glasbo ljudi pripraviti do tega, da se vprašajo o svoji veri in krščanstvu.

Uradno le eden od navdihov ...
Kot večina izdelkov, ki se zaradi vsaj posredne povezave z Da Vincijevo šifro nadejajo obilnega zaslužka, se tudi Kisjesov album ne sklicuje dobesedno na najuspešnejšo knjigo Dana Browna ali film, posnet po njem. "Knjiga je bila eden od navdihov, a teh je bilo še veliko več," celo trdi Nizozemec, ki ga kljub temu veseli, da bo njegov album na policah stal ob uradnem albumu s filmsko glasbo iz Da Vincijeve šifre.

Ko pomaga založba
Za to se lahko zahvali svoji založbi Sony, ki je prav tako odgovorna za težko pričakovani film, ki na uradni spored kinematografov po svetu prihaja 19. maja. Izbranci si ga bodo v Cannesu lahko ogledali 17. maja, ko se bo z njim odprl canski filmski festival, največji navdušenci pri nas pa ga bodo lahko videli dan kasneje.

Računa na dober zaslužek
Nalogo, z glasbo stopnjevati napetost v Da Vincijevi šifri, so sicer odgovorni zaupali preizkušenemu imenu, oskarjevcu Hansu Zimmru, ki je glasbo pisal že za take uspešnice, kot so bili filmi Gladiator, Levji kralj, Bolje ne bo nikoli, Tanka rdeča črta in Zadnji samuraj. Ker bo v dobri družbi, poleg tega pa naj bi mu pomagala tudi povezava z Da Vincijevo šifro, Kisjes upa, da bo v več kot 38 državah prodal okoli četrt milijona albumov.