Gledamo
slice
Odpustki Antikristu ali kdo sploh ta je
Ob premieri Igre o Antikristu, 28. oktober 2014 ob 09:09 Morda je skoraj bogokletno zapisati spodaj zapisano, saj je v prvi vrsti hvalevredno opominjati na grehe slovenske Cerkve v sklopu politično angažiranega gledališča - konec koncev, ko je stvar ...
16
Podoba podob spolnosti in njenih vojnih skrivenčenosti
1
22. oktober 2014 ob 08:34 Predstava Figurae Veneris Historiae pravzaprav upravičuje zapletenost naslova; najprej gre namreč za močno estetizirane podobe seksualnosti.
Švejkova radost življenja in vse njene razsežnosti
21. oktober 2014 ob 10:58 V MGL-ju se s Švejkom vračajo k svojim koreninam – komediji, ki so ji tokrat dodane primesi kabareta, v zadnjem dejanju pa tudi nekoliko tragike. Vendar je Švejk še vedno komedija.
Filmska recenzija: Zapelji me
1
18. oktober 2014 ob 11:23 Na lanskem nacionalnem filmskem festivalu v Portorožu smo bili priča nekakšnemu generacijskemu udaru, saj je najmlajša generacija domačih cineastov z Rokom Bičkom na čelu nastopila tako silovito in ...
Kaj delamo, kako in zakaj?
15. oktober 2014 ob 10:31 Saška Rakef in Jasmina Založnik v predstavi ABCDE_F izrisujeta podobe (delovnega) vsakdana in z mehkobo zvočne krajine v zatemnjenem prostoru ustvarjata ambient za izkušnjo, v kateri se razprejo ...
Filmska recenzija - Drakula: Skrita zgodba Poleti se je razvedelo, da studio Universal snuje lastno franšizo tipa Maščevalci; v njihovi legiji "junakov" bodo same klasične filmske pošasti, od Mumije pa do Frankensteina in Nevidnega moža.
9
Svet brez herojev Herojstvo se je skozi zgodovinske etape precej spreminjalo. Prav tako tudi percepcija kategorije heroja.
1
Filmska recenzija: Ni je več Težko je reči, kako napeta kriminalka je Ni je več, če nisi prebral literarne uspešnice, po kateri je bila posneta.
5
Filmska recenzija: Iskanje Pernatega kralja Verjetno je ena najtežjih, a žal prej ko slej neizogibnih stvari, ki jih morajo starši razložiti svojemu otroku, smrt, pri čemer je vse še toliko težje, če gre za smrt otroku ljube osebe.
Filmska recenzija: Mesto greha - Ženska za umret Skoraj deset let je že od tega, kar sta Robert Rodriguez in kultni stripar Frank Miller s svojim sprevodom maščevalcev, ubijalcev, prostitutk in sprevržencev zakoličila mejnik v filmski pokrajini.
9
Filmska recenzija: Alabama Monroe Belgijski film, ki je bil med letošnjimi nominiranci za tujejezičnega oskarja, pred flamsko kuliso razpre tragično usodo, ki bi bila vredna čisto lastne folkovske balade.
5
Življenje tam gori na Čarobni gori SNG Drama je novo sezono odprla z dramatizacijo mogočnega romana Thomasa Manna Čarobna gora, ki v režiji Mateje Koležnik in dramatizaciji Katarine Pejović tvori predstavo velikih razsežnosti in pred ...
3
Filmska recenzija: Čarovnija v mesečini Na sledi svojega komercialno najuspešnejšega filma zadnjega desetletja, Polnoči v Parizu , se je Woody Allen v najnovejšem turističnem filmskem izletu zopet podal v Francijo dvajsetih let prejšnjega ...
1
S festivala Lutke: duhovite in čarobne poti, ki jih ubira domišljija Letošnji festival Lutke je predstavil široke možnosti lutkovnega medija in gledalce vsaj začasno zvabil v svoj svet domišljije, sanjarjenja in realno-fantazijskih zgodb ter jih začaral.
Filmska recenzija: Pot v raj Ne zgodi se ravno pogosto, da nas slovenski film nasmeje. Pot v raj je ena takih svetlih izjem.
20

Gledamo
link
Odpustki Antikristu ali kdo sploh ta je
16
28. oktober 2014 ob 09:09 Morda je skoraj bogokletno zapisati spodaj zapisano, saj je v prvi vrsti hvalevredno opominjati na grehe slovenske Cerkve v sklopu politično angažiranega gledališča - konec koncev, ko je stvar ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo