Gledamo
slice
Filmska recenzija: Khatte - Izbira svobode
V eni najrevnejših dežel na svetu, 25. september 2016 ob 10:33 Ali je mogoče reči, da film kot sredstvo, s katerim nagovarjamo čustva in čutnost, lahko že s samo vsebino vodi dialog o njihovem pomanjkanju?
Filmska recenzija: Dojenček Bridget Jones
10
22. september 2016 ob 17:54 Bridget Jones, kultna junakinja, ki so ji številni očitali, da je s svojim konstantnim iskanjem ljubezni "slab zgled feminizma", dvajset let pozneje dokazuje ravno nasprotno.
Leonce in Lena v MGL -ju: Avtomatiziran svet brez empatije
20. september 2016 ob 13:08 Mateja Koležnik se je Büchnerjeve satirične malomeščanske igre lotila s premišljenim konceptom, ki skozi minimalizem vodi v skoraj nadrealen svet, če le ne bi ta tako boleče opominjal na sodobnost.
Filmska recenzija: Prečkanje Islandije
17. september 2016 ob 10:26 Jerome Josserand je eden najboljših kajtarjev na snegu, ki v francoskih Alpah poučuje, razvija in popularizira to tehniko.
Filmska recenzija: Čudež na reki Hudson
29
10. september 2016 ob 12:18 Za Clinta Eastwooda kot pribito drži, da je en tak, resnično nenavaden "tič".
Tiest v Mini teatru: med grotesko in patetično tragiko Najbolj okrutna antična tragedija, ki ji ni najti para niti v sodobni drami, Senekov Tiest v režiji Ivice Buljana, na oder Mini teatra prinaša mešanico groteske in patetične tragike, ki pa ostajata ...
Filmska recenzija: Pete in njegov zmaj Hollywood je kljub "vsiljenim" spremembam, kljub dejstvu, da mora občasno zaigrati večji posluh za vprašanja manjšin – za vse tisto, kar ni belo, moškega spola in staro krepko čez 50 let – še vedno ...
2
Filmska recenzija: Poletje s Sangaile Filme, ki nam ponudijo kompleksno, razvejano, a hkrati še vedno kompaktno in skrbno dodelano pripovedno strukturo, imamo seveda radi.
Elegantne drobtine: O filmu Kavarniška gospoda Jean Renoir je že zdavnaj opazil, da vsak režiser vedno znova snema enak film. Nič ni narobe s tem, če režiser izpelje variacijo na svoje stalne teme.
1
Filmska recenzija: Vojni psi Režiser trilogije Prekrokana noč je v temnem zakulisju orožarske industrije in iraške vojne našel navdih za to, kar počne najbolje: testosteronsko, epsko "bromanco".
10
Filmska recenzija: Julieta Z niansirano zgodbo o žalovanju, ki vnese razkol med mamo in hčerko, se Pedro Almodóvar po ponesrečeni letalski frivolnosti komedije Ljubimci nad oblaki v svojem 20. filmu vrača k resnejšim ...
1
Filmska recenzija: Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov Kaj počneta Rex in Koki, ko vsako jutro (ne brez slabe vesti) zaloputnemo vrata za seboj in se odvlečemo v službo?
10
Moj Bog! To je Jason Bourne! Štirinajst let po prvem filmu franšize in devet let po zadnjem nastopu v vlogi je spet med nami Matt Damon kot odpadniški ameriški agent Jason Bourne.
9
Filmska recenzija: Kapitan Fantastični Če je družina osnovna celica družbe, kot je pred več kot dvema tisočletjema zapisal Aristotel, je oče eden njenih nosilnih stebrov, čeprav je kot kulturna institucija v zadnjih desetletjih brez ...
20
Filmska recenzija: Odred odpisanih Odred odpisanih je obetal anarhijo, razdejanje in razvrat pod taktirko več kot solidnega režiserja: razočaranje je bilo neizogibno.
63

Gledamo
link
Filmska recenzija: Khatte - Izbira svobode
25. september 2016 ob 10:33 Ali je mogoče reči, da film kot sredstvo, s katerim nagovarjamo čustva in čutnost, lahko že s samo vsebino vodi dialog o njihovem pomanjkanju?
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo