Gledamo
slice
Dunsinane v MGL-ju: junaki, pa čeprav za en sam dan
Intimna drama epskih razsežnosti, 12. februar 2016 ob 08:58 Dunsinane škotskega dramatika Davida Griega je filmsko pisano besedilo, ki pa v režiji Aleksandra Popovskega ne podlega trendu TV-serij o (ne)zavzemanju prestolov (čeprav bi verjetno lahko), temveč ...
Bildanje dobrega, pa vendar družbeno odgovornega potrošnika
10. februar 2016 ob 15:11 Po poljski premieri decembra lani na Maat festivalu v Lublinu je predstava Sto zdravic režiserja Bojana Jablanovca in v produkciji gledališča Via Negativa doživela še svojo slovensko premiero.
Kos plastike v MGL-ju: "Naj živi luksuz za vse!"
9. februar 2016 ob 11:25 Kdo bo koga: mačke miš ali miš mačke, je vprašanje, skrito znotraj zadnjega Mayenburgovega teksta Ko s plastike, ki ga je za Malo sceno MGL-ja režiral Primož Ekart.
Filmska recenzija: Dedek uide z vajeti
1
8. februar 2016 ob 19:44 Vojaškemu veteranu Dicku Kellyju, ki ga igra Robert De Niro, po štirih desetletjih zakona umre žena.
Filmska recenzija: Frankofonija
6. februar 2016 ob 11:34 Ko so sredi 90. let, v prvi vrsti prek njegovih dokumentarnih "elegij" in igranega celovečerca Mati in sin, na zahodu začeli množično odkrivati Aleksandra Sokurova, tudi ta ruski cineast ni mogel ...
Filmska recenzija: Povratnik Alejandro González Iñárritu je s Povratnikom posnel svoj najambicioznejši film, in tega nam ne dovoli pozabiti niti v enem samem kadru.
48
Za zastrto zaveso: nastajanje predstave Dunsinane v MGL-ju Nekaj dni pred premiero Dunsinane na Velikem odru MGL-ja igralska ekipa pod vodstvom režiserja Aleksandra Popovskega neutrudno vadi; in vse kaže, da se bomo potopili v mističen svet zgodovinske ...
2
Ob predstavi v SNG Drami: Kdo je pravi Kralj Ubu? Stvar gre približno takole: bebavost na vulgarnost, na narcisoidnost, na rasizem, dokler ne izbruhne v dokončen megalomanski špric in odi spolnemu udu.
3
Filmska recenzija: Volčja druščina Dokumentarec z zanimivejšim sinopsisom od Volčje druščine boste težko našli.
2
Filmska recenzija: Joy Na papirju je Joy klasičen "oskarjevski material": navdihujoča drama o junakinji delavskega razreda, odločeni, da bo uresničila svoj ameriški sen.
2
Filmska recenzija: Velika poteza "Resnica je kot poezija," izvemo v Veliki potezi, tragikomediji, ki na sramotilni steber pribija krivce za gospodarski zlom leta 2008. "Ampak ljudje klinčevo sovražijo poezijo."
8
Filmska recenzija: Savlov sin Savlov sin, celovečerni prvenec Lászla Nemesa, je, kot že od premiere v Cannesu dalje ponavljajo kritiki, več kot zgolj "še en film o holokavstu".
5
Filmska recenzija: Glasnejša od bomb Leto 2015 so zaznamovali tudi filmi evropskih režiserjev, posnetih v angleškem jeziku, na primer Jastog grškega režiserja Jorgosa Lanthimosa in Mladost italijanskega Paola Sorrentina.
Filmska recenzija: Biserni gumb Tudi v času največjega razcveta južnoameriškega filma, o čilski kinematografiji ni bilo dosti slišati.
Filmska recenzija: Dansko dekle Nihče ne more zanikati, da film Dansko dekle na velika platna prihaja v idealnem trenutku: tudi po zaslugi Caitlyn Jenner je bila tema transspolnosti v zadnjem letu javno obravnavana večkrat kot ...
7

Gledamo
link
Dunsinane v MGL-ju: junaki, pa čeprav za en sam dan
12. februar 2016 ob 08:58 Dunsinane škotskega dramatika Davida Griega je filmsko pisano besedilo, ki pa v režiji Aleksandra Popovskega ne podlega trendu TV-serij o (ne)zavzemanju prestolov (čeprav bi verjetno lahko), temveč ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo