Gledamo
slice
Filmska recenzija: Izganjalci duhov
... ki pa so v resnici izganjalke, 29. julij 2016 ob 19:47 Ko govorimo o najnovejšem filmu v franšizi Izganjalcev duhov, ne moremo mimo slovenskega prevoda naslova.
68
Brane Mozetič: Objemi norosti
28. julij 2016 ob 12:12 Pri kratkem romanu Braneta Mozetiča Objemi norosti se zagotovo pojavlja vprašanje žanrskosti. Knjiga je namreč toliko kot napaberkovana.
Filmska recenzija: Očiščenje - Volitve
5
12. julij 2016 ob 14:11 Vzporednice med distopično franšizo Očiščenje in umazano predvolilno bitko, ki se v ZDA šele dobro začenja, so v tretjem delu očitne in namerno poudarjene.
Zemeljski užitki Ane Jagodic
8. julij 2016 ob 08:41 Umetnica mlajše generacije Ana Jagodic material za svoja dela pogosto najde na nakupovalnih policah drogerij.
Filmska recenzija: Panama
2
4. julij 2016 ob 16:06 Res je morda, da aktualna, postdragojeviška srbska kinematografija ne premore tako izstopajočih avtorskih figur, kot jih je premogla v drugi polovici 90. let in ob vstopu v novo stoletje (ko nam je ...
Filmska recenzija: Veliki dobrodušni velikan "Kdor ne verjame v čudežno, tega ne bo nikoli našel," je menda nekoč zapisal Roald Dahl, eden najplodovitejših, najuspešnejših in predvsem najbolj priljubljenih otroških pisateljev dvajsetega ...
1
Filmska recenzija: Chevalier Ko se je svet zvijal v krčih zadnje ekonomske krize, se je v tisti evropski državici, kjer je ta kriza najbolj lomastila, kot mali čudež porodil eden najzanimivejših filmskih fenomenov zadnjih ...
Filmska recenzija: Ob tebi Nekateri filmi so narejeni za to, da bi nam izvabili solze v oči – a koliko so pri tem uspešni, je pogosto drugo vprašanje.
7
Dan neodvisnosti: Nova grožnja Dvajset let je doba, v kateri se zamenja ena generacija in tehnološko okolje, znotraj katerega delujemo. Oboje se kaže tudi v nadaljevanju filma Dan neodvisnosti.
21
Filmska recenzija: Priklicano zlo 2 James Wan je morda največji mojster grozljivke mlajše generacije, kar jih ustvarja pod okriljem velikih hollywoodskih studiev.
5
Filmska recenzija: Odprto morje Danes živimo v dobi, ko je vse več ljudi prepričanih o temeljni nekoristnosti kulture, ustvarjalnosti in večine tistega intelektualnega dela, ki ne prinaša takojšnje materialne koristi, za kar sta ...
2
Filmska recenzija: Mojstri iluzij 2 Film Mojstri iluzij je pred tremi leti združil peščico amaterskih čarodejev v skupino, poimenovano Štirje jezdeci, ki je bila sposobna izpeljati vrhunske iluzionistične trike.
3
Filmska recenzija: Ta nora osemdeseta "Everybody wants some / I want some too," tulijo Van Halen v slavospevu seksu, ki je posodil naslov novemu celovečercu Richarda Linklaterja (z dvema klicajema vred).
4
Filmska recenzija: Moj kralj Zaplet francoske romantične drame Moj kralj po eni strani ne prinaša nič novega – gre za dvourno zgodbo o začetku in koncu razmerja – a po drugi strani gre za temo, ki je tako univerzalna, da jo je ...
2
Filmska recenzija: Eisenstein v Mehiki V zadnjem času filmski portreti izjemnih posameznikov kapljajo z vseh strani – spomnimo se Igre imitacije – poklona matematiku Alanu Turingu –, ali Teorije vsega , ki nas popelje v svet fizika ...

Gledamo
link
Filmska recenzija: Izganjalci duhov
68
29. julij 2016 ob 19:47 Ko govorimo o najnovejšem filmu v franšizi Izganjalcev duhov, ne moremo mimo slovenskega prevoda naslova.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo