Gledamo
slice
Ognjišče: islandska drama o prvi ljubezni, ki je navdušila občinstvo Liffa
Dobitnik nagrade zmaj, ki jo dobi film z najvišjo oceno občinstva, 20. november 2017 ob 13:57 Po izredno tesnem boju in preobratu v zadnji etapi je s povprečno oceno občinstva 4,79 v "tekmovanju priljubljenosti" na Liffu zmagala islandska drama Ognjišče.
5
Liffe: Foxtrot
6
19. november 2017 ob 10:11 Iztekajoči se Liffe je postregel s kar nekaj "varnimi" aduti z letošnjih največjih filmskih festivalov, a prave presežke vseeno lahko preštejemo na prste ene roke - med njimi nedvomno izstopa ...
Liffe: Trije plakati pred mestom
3
18. november 2017 ob 12:27 Trije plakati pred mestom so na prvi pogled tiste vrste "navdihujoči" film o osebnostni rasti in spravi, s kakršnimi nas Hollywood vsako leto pita v odštevanju do oskarjev.
Liffe: 1945
1
18. november 2017 ob 17:21 Njegov peti celovečerec 1945 je mojstrska priredba kratke zgodbe Gaborja T. Szanta, s katero Török servira še en luciden družbeni portret pomembnega poglavja madžarske zgodovine.
Liffe: Nikoli zares tukaj
1
17. november 2017 ob 19:00 Joaquin Phoenix s svojo izbiro vlog praviloma teži k temnejšemu koncu spektra človeške psihologije.
Liffe: Brez ljubezni Po Leviatanu (2014) se Andrej Zvjagincev vrača z nič kaj bolj optimističnim pogledom na Rusijo in rusko družbo.
6
Liffe: Zvodnika ljubezni Nekaj rahlo neokusnega je pri človeški fascinaciji nad serijskimi morilci; našo pozornost pritegnejo še toliko bolj, kadar pobijajo ženske ali pari.
1
Liffe: Moški ne jočejo Se da naučiti živeti s travmami, ki jih človek doživi med vojno? Kako oprostiti drugemu, "bratu iz nekdanje skupne države"? Kako oprostiti sebi, če si ti tisti, ki je storil zločin?
3
Liffe: Oblika vode Ste vedeli, da je letos zlatega leva na beneškem filmskem festivalu dobila predelava zgodbe o Urški in Povodnem možu, a tokrat z izgubljeno sestro Amélie Poulain v glavni vlogi?
4
Liffe: Bar " Ne vem, kaj me je popadlo, v resnici sploh nisem tak," izjavi eden od protagonistov Bara, "komične grozljivke" o klavstrofobični situaciji.
4
Liffe: Srečen konec Ko sloviti Michael Haneke posname film z naslovom Srečen konec, je najbrž jasno, da imamo opraviti z ironijo. Od kdaj pa naj bi prav Haneke, sinonim za evropski umetniški film, verjel v srečne konce?
1
Liffe: Daphne Klasična drama o odraščanju naj bi tematizirala najstniška in morda zgodnja dvajseta leta.
Liffe: Ubijanje svetega jelena Grški mojster Yorgos Lanthimos je s svojim novim celovečercem zgradil nov, steriliziran, hladen laboratorij, v katerem bo kot znanstvenik proučeval zakonitosti človeške narave, etike in morale.
4
Liffe: Pokvarjeno predmestje George Clooney se v svojem šestem režijskem projektu (in prvem, v katerem se pred kamero sploh ni pojavil) spušča v temno srce suburbie , kjer skuša prek satirične parabole o petdesetih letih ...
12
Liffe: Pokliči me po svojem imenu Čeprav se Luca Guadagnino vedno znova vrača v varni objem sončnega, uživaškega, idealiziranega Sredozemlja, je svojo novo dramo o odraščanju in (istospolni) ljubezni Pokliči me po svojem imenu ...
4

Gledamo
link
Ognjišče: islandska drama o prvi ljubezni, ki je navdušila občinstvo Liffa
5
20. november 2017 ob 13:57 Po izredno tesnem boju in preobratu v zadnji etapi je s povprečno oceno občinstva 4,79 v "tekmovanju priljubljenosti" na Liffu zmagala islandska drama Ognjišče.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo