Gledamo
slice
Filmska recenzija: Terminator: Genisys
Film je boljši od napovednika, 5. julij 2015 ob 10:59 Terminator: Genisys (2015, Alan Taylor) je najnovejši v vrsti filmov, ki skušajo z nekakšnim sistemskim resetom podaljšati življenje franšizni zgodbi, na kar namiguje že z besedno igro v naslovu.
13
Filmska recenzija: Jurski svet
11
26. junij 2015 ob 15:08 Zakaj samo Jurski park, če lahko dobiš kar cel Jurski svet?
Hamsunov fantastično solipsističen svet gladovalca - na odru
1
19. junij 2015 ob 13:38 Med dramatizacijo romana in dejansko uprizoritvijo romana – torej neposrednim prenosom romanesknega besedila na oder – je velikanska razlika; a režiserju Janezu Pipanu je s postavitvijo Gladu v Mini ...
Filmska recenzija: Vohunka
2
16. junij 2015 ob 21:10 Za uvod v poletno sezono bluckbusterjev je s parodijo bondijad in sorodnih vohunskih spektaklov poskrbel že uigrani tandem Melisse McCarthy in Paula Feiga.
Filmska recenzija: Dežela jutrišnjega dne - Svet onkraj
2
12. junij 2015 ob 10:27 Za film, ki naj bi promoviral pomen inovativnosti in domišljije, Dežela jutrišnjega dne: Svet onkraj precej kilavo sledi svojemu poslanstvu.
Filmska recenzija: Fidelio – Alice na poti Alice je po poklicu mornarka, pravzaprav strojna inženirka, ki je zaposlena na čezoceanski ladji. Ima fanta, Norvežana Felixa, ki jo čaka doma, medtem, ko ona pluje po daljnih morjih.
Filmska recenzija: Macondo 11-letni Ramasan Minkailov živi z mamo in mlajšima sestrama v dunajski priseljenski četrti Macondo. So čečenski prosilci za azil, ki se skušajo po najboljših močeh znajti v novem okolju.
Filmska recenzija: Francoska suita Zgodba o genezi romana Francoska suita in usodi njegove avtorice je (na žalost) zanimivejša kot njegova filmska adaptacija.
Filmska recenzija: Pobesneli Max - Cesta besa Reboot , kakršnega bi si zaslužila vsaka dobra franšiza, pa ga dobi le redko katera. Najbolj testosteronski film leta, katerega vajeti v rokah drži - ženska.
44
Pogled tišine Če je bil lanski dokumentarec Teater ubijanja nadrealističen sprehod skozi deželo priletnih pošasti, je njegovo nadaljevanje, Pogled tišine, veliko bolj streznjeno in prizemljeno romanje proti ...
1
Filmska recenzija: Maščevalci - Ultronova doba Če vemo, kako se Marvelovi spektakli praviloma odrežejo v kinodvoranah, si je težko predstavljati, da Ultronova doba, drugi del Maščevalcev, ne bi bila še en behemot med zaslužkarji.
18
Filmska recenzija: Odklikana Že neštetokrat reciklirani žanr "teen slasherja" se vsakih nekaj let neizbežno vrne v modo.
7
Straže se menjajo. Tako pač je. Nejc Gazvoda je z Menjavo straže na oder postavil resnično slovenski komad, z vsemi razsežnostmi vseslovenskih tem od alkoholizma prek manjvrednostnih kompleksov vse do upiranja spremembam, ter vso ...
3
Filmska recenzija: Brezčasna Adaline Križajte Jarmuscheva Večna ljubimca , Sliko Doriana Graya in Nenavadni primer Benjamina Buttona , pa ne boste nič bližje odgovorom na vprašanja o večnosti in smrti, ki se jih trapasta, a neznansko ...
4
Filmska recenzija: Nočni lov Zdi se, da je niša filmov, v katerih "izbruhne štala, ker se je nekdo spravil nad družino Liama Neesona", tako rekoč neizčrpna.
2

Gledamo
link
Filmska recenzija: Terminator: Genisys
13
5. julij 2015 ob 10:59 Terminator: Genisys (2015, Alan Taylor) je najnovejši v vrsti filmov, ki skušajo z nekakšnim sistemskim resetom podaljšati življenje franšizni zgodbi, na kar namiguje že z besedno igro v naslovu.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo