Gledamo
slice
Cruise in Affleck (in McQueen)
Ob filma Jack Reacher: Nikoli se ne vrni in Računovodja, 23. oktober 2016 ob 13:17 Igralec, ki se ukvarja z akcijskimi filmi, mora s svojim videzom, izrazom in vedenjem prepričati gledalce, da je zares zmožen početi tisto, kar v filmu počne.
14
Filmska recenzija: Ko imaš 17 let
22. oktober 2016 ob 13:45 Pravijo, da ljubezen in sovraštvo hodita z roko v roki - še več, da sta to le dve plati istega močnega čustva, med katerima je lahko zelo tanka meja.
Svetovalec v MGL-ju: #yolo in dialog z Zveličarjem
20. oktober 2016 ob 19:22 Združenje stare gledališke generacije (Mile Korun) z najmlajšo gledališko generacijo (režiserka Nina Rajić Kranjac) je vsekakor zanimiva in plodna ideja, ki nakazuje na generacijski razkorak, obenem ...
Filmska recenzija: Ustava republike Hrvaške
7
17. oktober 2016 ob 16:19 Rajko Grlič je še danes nedvomno eden najpomembnejših hrvaških cineastov. A ima njegovo ime na Hrvaškem tudi drugačne, širše družbene konotacije.
Filmska recenzija: Klub
2
15. oktober 2016 ob 11:52 Kam grejo duhovniki, kadar grešijo? Njihov pekel, kot ga vidi čilski režiser Pablo Larraín, je obmorski dom za neugledne upokojence.
Filmska recenzija: Nika Film Nika režiserja Slobodana Maksimovića nadaljuje niz izstopajočih slovenskih filmov za mlade zadnjih let, od Izleta , Utripa ljubezni, Gremo mi po svoje do Pojdi z mano.
1
Filmska recenzija: Slavno neslavna Florence Ni treba biti poznavalec klasične glasbe, da bi cenili bizarnost (resničnega) lika Florence Foster Jenkins.
1
Filmska recenzija: Snowden Za režiserja, ki je imel nekaj zelo pogumnih idej o tem, kdo in kako naj bi ustrelil predsednika Kennedyja ( JFK , 1991), je Oliver Stone svojo skoraj dokumentarno pripoved o resnični zaroti ...
9
Dolga ježa Sedmih veličastnih Najnovejša različica zgodbe Sedem veličastnih ima obetaven začetek.
11
Filmska recenzija: Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke Kakor je pri nekoliko bolj samosvojih filmskih ustvarjalcih v navadi in se navsezadnje tudi že skoraj spodobi, ob omembi kontroverznega ameriškega režiserja Tima Burtona navadno doživimo enega od ...
1
Filmska recenzija: Naš vsakdan Če ne bi vedeli, da gre za sodobno bosansko kinematografijo, bi nas število režiserjev, ki so pretežni del svoje ustvarjalne poti delovali na področju dokumentarnega filma, nato pa nase opozorili s ...
Filmska recenzija: Khatte - Izbira svobode Ali je mogoče reči, da film kot sredstvo, s katerim nagovarjamo čustva in čutnost, lahko že s samo vsebino vodi dialog o njihovem pomanjkanju?
Filmska recenzija: Dojenček Bridget Jones Bridget Jones, kultna junakinja, ki so ji številni očitali, da je s svojim konstantnim iskanjem ljubezni "slab zgled feminizma", dvajset let pozneje dokazuje ravno nasprotno.
10
Leonce in Lena v MGL -ju: Avtomatiziran svet brez empatije Mateja Koležnik se je Büchnerjeve satirične malomeščanske igre lotila s premišljenim konceptom, ki skozi minimalizem vodi v skoraj nadrealen svet, če le ne bi ta tako boleče opominjal na sodobnost.
Filmska recenzija: Prečkanje Islandije Jerome Josserand je eden najboljših kajtarjev na snegu, ki v francoskih Alpah poučuje, razvija in popularizira to tehniko.

Gledamo
link
Cruise in Affleck (in McQueen)
14
23. oktober 2016 ob 13:17 Igralec, ki se ukvarja z akcijskimi filmi, mora s svojim videzom, izrazom in vedenjem prepričati gledalce, da je zares zmožen početi tisto, kar v filmu počne.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo