Gledamo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gledamo - Arhiv
Filmska recenzija: Daleč od ljudi Če je koga ob še enem napovedniku z Viggom Mortensenom sredi prostranosti opustele pokrajine zaradi spomina na kvaziumetniško, razvlečeno dramo Jauja: Raj na zemlji stisnilo pri srcu, si lahko ...
Filmska recenzija: Lažna mesta Čeprav bo drugi celovečerni film ameriškega režiserja Jaka Schreierja Lažna mesta v spominu gledalcev verjetno ostal zapisan predvsem kot 'tisti, v katerem je svojo prvo glavno vlogo odigrala ...
45 let Pri ogledu filma 45 let že kmalu po uvodnih prizorih postane jasno, da gre za film, ki je nabit s preteklostjo – tako na vsebinski kot metabesedilni ravni.
Vroči Mike XXL Depilirani, umetno zagoreli fantje v tangicah, ki se z gasilskimi cevmi v rokah zvirajo na rokerske šlagerje iz osemdesetih, so prej komična relikvija minulih časov in repertoar dekliščin kot pa ...
Messi V očeh mojega mladega prijatelja Jaše, čigar strastna in iskrena predanost igri z usnjeno žogo je še povsem neomadeževana, se današnji svet ljubiteljev žogobrca deli na dve skupini ljudi: na tiste, ...
Kaj počnemo v mraku Naj vas "vampirji" v sinopsisu ne odvrnejo: Kaj počnemo v mraku je komedija tudi (ali pa predvsem) za tiste, ki že avtomatično zavijemo z očmi ob besedni zvezi "nov vampirski film".
Terminator: Genisys Terminator: Genisys (2015, Alan Taylor) je najnovejši v vrsti filmov, ki skušajo z nekakšnim sistemskim resetom podaljšati življenje franšizni zgodbi, na kar namiguje že z besedno igro v naslovu.
Jurski svet Zakaj samo Jurski park, če lahko dobiš kar cel Jurski svet?
Hamsunov fantastično solipsističen svet gladovalca - na odru Med dramatizacijo romana in dejansko uprizoritvijo romana – torej neposrednim prenosom romanesknega besedila na oder – je velikanska razlika; a režiserju Janezu Pipanu je s postavitvijo Gladu v Mini ...
Vohunka Za uvod v poletno sezono bluckbusterjev je s parodijo bondijad in sorodnih vohunskih spektaklov poskrbel že uigrani tandem Melisse McCarthy in Paula Feiga.
Dežela jutrišnjega dne - Svet onkraj Za film, ki naj bi promoviral pomen inovativnosti in domišljije, Dežela jutrišnjega dne: Svet onkraj precej kilavo sledi svojemu poslanstvu.
Fidelio – Alice na poti Alice je po poklicu mornarka, pravzaprav strojna inženirka, ki je zaposlena na čezoceanski ladji. Ima fanta, Norvežana Felixa, ki jo čaka doma, medtem, ko ona pluje po daljnih morjih.
Macondo 11-letni Ramasan Minkailov živi z mamo in mlajšima sestrama v dunajski priseljenski četrti Macondo. So čečenski prosilci za azil, ki se skušajo po najboljših močeh znajti v novem okolju.
Francoska suita Zgodba o genezi romana Francoska suita in usodi njegove avtorice je (na žalost) zanimivejša kot njegova filmska adaptacija.
Pobesneli Max - Cesta besa Reboot , kakršnega bi si zaslužila vsaka dobra franšiza, pa ga dobi le redko katera. Najbolj testosteronski film leta, katerega vajeti v rokah drži - ženska.
Filmska recenzija: Maščevalci - Ultronova doba Če vemo, kako se Marvelovi spektakli praviloma odrežejo v kinodvoranah, si je težko predstavljati, da Ultronova doba, drugi del Maščevalcev, ne bi bila še en behemot med zaslužkarji.
Filmska recenzija: Odklikana Že neštetokrat reciklirani žanr "teen slasherja" se vsakih nekaj let neizbežno vrne v modo.
Straže se menjajo. Tako pač je. Nejc Gazvoda je z Menjavo straže na oder postavil resnično slovenski komad, z vsemi razsežnostmi vseslovenskih tem od alkoholizma prek manjvrednostnih kompleksov vse do upiranja spremembam, ter vso ...
Filmska recenzija: Brezčasna Adaline Križajte Jarmuscheva Večna ljubimca , Sliko Doriana Graya in Nenavadni primer Benjamina Buttona , pa ne boste nič bližje odgovorom na vprašanja o večnosti in smrti, ki se jih trapasta, a neznansko ...
Filmska recenzija: Nočni lov Zdi se, da je niša filmov, v katerih "izbruhne štala, ker se je nekdo spravil nad družino Liama Neesona", tako rekoč neizčrpna.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Daleč od ljudi
5
29. julij 2015 ob 17:56 Če je koga ob še enem napovedniku z Viggom Mortensenom sredi prostranosti opustele pokrajine zaradi spomina na kvaziumetniško, razvlečeno dramo Jauja: Raj na zemlji stisnilo pri srcu, si lahko ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo