Gledamo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gledamo - Arhiv
Filmska recenzija: Retrospektiva Puriše Đorđevića Ko smo v devetdesetih hodili na mednarodne filmske festivale, smo Slovenci veljali za najboljše poznavalce nekdanjega jugoslovanskega filma in kinematografij, ki so vzniknile na pogorišču nekdanje ...
Filmska recenzija: Osmi potnik - Zaveza Če ste med tistimi, ki se jim zdi en sam Michael Fassbender na film čisto premalo, bo Zaveza uslišanje vaših sanj.
Filmska recenzija: Služkinja Služkinja je nekonvencionalno, z erotiko, prebujenim feminizmom in čudnimi liki prežeto delo, ki nas utrdi v prepričanju, da renesansa južnokorejskega filma še zdaleč ni končana.
Filmska recenzija: Kralj Artur - Legenda o meču Bliskovito hitre montaže, anahronistično duhovičenje, presežek testosterona: Guy Ritchie je očitno sklenil dokazati, da lahko zaščitne znake svojega sloga aplicira na katero koli obdobje zgodovine.
Filmska recenzija: Varuhi galaksije, 2. dejanje Zakaj bi popravljali nekaj, kar ni pokvarjeno? , je bilo očitno izhodišče ustvarjalne ekipe Varuhov galaksije.
Filmska recenzija: Komedija solz Tržačan Marko Sosič je eden tistih, ne prav številnih avtorjev, za katere lahko brez pomislekov rečem, da v svojih delih oživljajo svet, ki mi je še prav posebej blizu, drag in domač.
Filmska recenzija: Nisem tvoj zamorec V zadnjem letu bi v ameriški (pop)kulturi težko našli relevantno delo, ki ne bi tako ali drugače tematiziralo pred- in povolilne tesnobe oziroma strahu pred negotovo prihodnostjo.
Filmska recenzija: Pasji smisel življenja Eden izmed bolj priljubljenih izrekov pri pasjih lastnikih je, da se nam "vsak pes zgodi z razlogom".
Biblija, prvi poskus: prenapihnjenost besede, ki je meso postala Jernej Lorenci se, morda v nasprotju s pričakovanji, Biblije ni lotil z 'mesarskim nožem' v rokah, temveč je, skupaj s preostalimi ustvarjalci predstave, do tematike pristopil spoštljivo, hkrati pa ...
Filmska recenzija: Ko ljubezni ni več Kako lahko bi bilo eksploatirati čustva in sentimentalnost v filmu, ki izriše ločitev nekoč složnega, zdaj pa zastrupljenega zakonskega para.
Filmska recenzija: Mali šef Tim Templeton je živahni sedemletni fantič z bujno domišljijo in staršema, ki si kljub obilici službenih obveznosti vedno vzameta čas za skupne pustolovščine in nikoli, ampak res prav nikoli, ne ...
Filmska recenzija: Velikanka Glorijino življenje je v precejšnjem razsulu, mladostna leta podaljšuje z bohemskim življenjskim slogom in se trudi izogniti zaposlitvi in drugim odgovornostim.
Filmska recenzija: Hitri in drzni 8 So filmi, ki pripovedujejo o človeških dirkaških legendah, pa filmi o legendarnih avtomobilskih dirkah, filmi z legendarnimi akcijskimi dirkaškimi prizori ...
Filmska recenzija: Safari Zakaj bi kdo hotel ustreliti žirafo za hobi? Kakšna bi bila upravičena motivacija in kakšno zadoščenje?
Filmska recenzija: Tiha strast Čeprav priznanja za svoje delo ni doživela, je bila Emily Dickinson med največjimi in najizvirnejšimi ameriškimi pesniki devetnajstega stoletja.
Filmska recenzija: Koliba Družino Macka Phillipsa zadene tragedija – na skupnem taborjenju med reševanjem sina pri težavah ob veslanju izgine najmlajša hči, ki je medtem ostala na bregu.
Filmska recenzija: Proletariat na poti v raj Zrenjanin je nekdanje industrijsko središče Vojvodine, ki se zadnja tri desetletja spopada z ekonomsko opustošenostjo in visoko brezposelnostjo.
Filmska recenzija: Duh v školjki Ne zgodi se prav pogosto, da bi neko filmsko delo že v predprodukciji dvignilo toliko prahu, kot je to uspelo Dreamworksovi igrani priredbi priljubljene mange Duh v školjki.
Filmska recenzija: Zbeži! Zbeži! , delirično-inovativen žanrski hibrid, je drzna satira o rasizmu v Ameriki – a ne pričakujte bavbava z rdečo kapico Trumpovih volivcev.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Gledamo
link
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo