Gledamo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gledamo - Arhiv
Filmska recenzija: Zapelji me Na lanskem nacionalnem filmskem festivalu v Portorožu smo bili priča nekakšnemu generacijskemu udaru, saj je najmlajša generacija domačih cineastov z Rokom Bičkom na čelu nastopila tako silovito in ...
Kaj delamo, kako in zakaj? Saška Rakef in Jasmina Založnik v predstavi ABCDE_F izrisujeta podobe (delovnega) vsakdana in z mehkobo zvočne krajine v zatemnjenem prostoru ustvarjata ambient za izkušnjo, v kateri se razprejo ...
Filmska recenzija - Drakula: Skrita zgodba Poleti se je razvedelo, da studio Universal snuje lastno franšizo tipa Maščevalci; v njihovi legiji "junakov" bodo same klasične filmske pošasti, od Mumije pa do Frankensteina in Nevidnega moža.
Svet brez herojev Herojstvo se je skozi zgodovinske etape precej spreminjalo. Prav tako tudi percepcija kategorije heroja.
Filmska recenzija: Iskanje Pernatega kralja Verjetno je ena najtežjih, a žal prej ko slej neizogibnih stvari, ki jih morajo starši razložiti svojemu otroku, smrt, pri čemer je vse še toliko težje, če gre za smrt otroku ljube osebe.
Filmska recenzija: Ni je več Težko je reči, kako napeta kriminalka je Ni je več, če nisi prebral literarne uspešnice, po kateri je bila posneta.
Filmska recenzija: Mesto greha - Ženska za umret Skoraj deset let je že od tega, kar sta Robert Rodriguez in kultni stripar Frank Miller s svojim sprevodom maščevalcev, ubijalcev, prostitutk in sprevržencev zakoličila mejnik v filmski pokrajini.
Filmska recenzija: Alabama Monroe Belgijski film, ki je bil med letošnjimi nominiranci za tujejezičnega oskarja, pred flamsko kuliso razpre tragično usodo, ki bi bila vredna čisto lastne folkovske balade.
Življenje tam gori na Čarobni gori SNG Drama je novo sezono odprla z dramatizacijo mogočnega romana Thomasa Manna Čarobna gora, ki v režiji Mateje Koležnik in dramatizaciji Katarine Pejović tvori predstavo velikih razsežnosti in pred ...
Filmska recenzija: Čarovnija v mesečini Na sledi svojega komercialno najuspešnejšega filma zadnjega desetletja, Polnoči v Parizu , se je Woody Allen v najnovejšem turističnem filmskem izletu zopet podal v Francijo dvajsetih let prejšnjega ...
S festivala Lutke: duhovite in čarobne poti, ki jih ubira domišljija Letošnji festival Lutke je predstavil široke možnosti lutkovnega medija in gledalce vsaj začasno zvabil v svoj svet domišljije, sanjarjenja in realno-fantazijskih zgodb ter jih začaral.
Filmska recenzija: Pot v raj Ne zgodi se ravno pogosto, da nas slovenski film nasmeje. Pot v raj je ena takih svetlih izjem.
Kakšna vprašanja je odpiral letošnji Ex Ponto? Letošnji, 21., festival Ex Ponto je v Ljubljano pripeljal nekaj s festivala že znanih obrazov in predstavil nova sodelovanja.
Čarobno lutkovno popotovanje z Guliverjem Predstava Guliver – moje potovanje v Liliput navduši s svojo avtorsko vizijo, čarobnim ozračjem, duhovitostjo, celovitostjo lutkovnega, igranega in glasbenega ter domiselnim povezovanjem ...
Skrajnosti: o filmu Inferno Inferno Vinka Möderndorferja naj bi se ukvarjal z usodo ljudi v zločinskem neoliberalnem kapitalizmu v Sloveniji, ampak težko je verjeti, da ga bo kakšen gledalec tako doživel.
Požvižgavanje v "zlatoobutem" svetu Dominika Smoleta Dominik Smole je v nekem intervjuju dejal, da je vse muka in da je požvižgavanje ptičicam prijetnejše in vsekakor veselejše, da pa se nam to zdi nesnažno.
Krabat znotraj (črno)magične vizualne in zvočne podobe ostaja sirota v zasenčeni zgodbi Estetsko izčiščena in v animaciji izvirno zasnovana lutkovna predstava Krabat stavi na privlačnost zgodbe ter vizualne in zvočne atmosfere, a pozablja na dogajalni razvoj in jasno izpostavitev ...
Filmska recenzija: Fantovska leta "Pričakovala sem več!" nekje proti koncu Fantovskih let, ko se naš protagonist odpravlja na kolidž, bruhne iz njegove mame. "Naslednji velik dogodek? Moj pogreb! Mislila sem, da bo boljše."
Pista sveta, predstava, ki gledališko napetost porabi v športnem adrenalinu Kako biti najboljši in kakšna je cena za to? Kaj je tisto, kar nas tako privlači pri športu in združuje v želji po zmagi? Takšnim vprašanjem se je v predstavi Pista sveta posvetila skupina Betontanc.
Filmska recenzija: Lucy Podatek, da ljudje uporabljamo samo deset odstotkov svojih možganov, sicer ni resničen, ampak kdor se bo obešal na take malenkosti, kot je verodostojnost navajane "znanosti", ob Lucy tako ali tako ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Zapelji me
1
18. oktober 2014 ob 11:23 Na lanskem nacionalnem filmskem festivalu v Portorožu smo bili priča nekakšnemu generacijskemu udaru, saj je najmlajša generacija domačih cineastov z Rokom Bičkom na čelu nastopila tako silovito in ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo