Gledamo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gledamo - Arhiv
Dunsinane v MGL-ju: junaki, pa čeprav za en sam dan Dunsinane škotskega dramatika Davida Griega je filmsko pisano besedilo, ki pa v režiji Aleksandra Popovskega ne podlega trendu TV-serij o (ne)zavzemanju prestolov (čeprav bi verjetno lahko), temveč ...
Bildanje dobrega, pa vendar družbeno odgovornega potrošnika Po poljski premieri decembra lani na Maat festivalu v Lublinu je predstava Sto zdravic režiserja Bojana Jablanovca in v produkciji gledališča Via Negativa doživela še svojo slovensko premiero.
Kos plastike v MGL-ju: "Naj živi luksuz za vse!" Kdo bo koga: mačke miš ali miš mačke, je vprašanje, skrito znotraj zadnjega Mayenburgovega teksta Ko s plastike, ki ga je za Malo sceno MGL-ja režiral Primož Ekart.
Filmska recenzija: Dedek uide z vajeti Vojaškemu veteranu Dicku Kellyju, ki ga igra Robert De Niro, po štirih desetletjih zakona umre žena.
Filmska recenzija: Frankofonija Ko so sredi 90. let, v prvi vrsti prek njegovih dokumentarnih "elegij" in igranega celovečerca Mati in sin, na zahodu začeli množično odkrivati Aleksandra Sokurova, tudi ta ruski cineast ni mogel ...
Filmska recenzija: Povratnik Alejandro González Iñárritu je s Povratnikom posnel svoj najambicioznejši film, in tega nam ne dovoli pozabiti niti v enem samem kadru.
Za zastrto zaveso: nastajanje predstave Dunsinane v MGL-ju Nekaj dni pred premiero Dunsinane na Velikem odru MGL-ja igralska ekipa pod vodstvom režiserja Aleksandra Popovskega neutrudno vadi; in vse kaže, da se bomo potopili v mističen svet zgodovinske ...
Ob predstavi v SNG Drami: Kdo je pravi Kralj Ubu? Stvar gre približno takole: bebavost na vulgarnost, na narcisoidnost, na rasizem, dokler ne izbruhne v dokončen megalomanski špric in odi spolnemu udu.
Filmska recenzija: Joy Na papirju je Joy klasičen "oskarjevski material": navdihujoča drama o junakinji delavskega razreda, odločeni, da bo uresničila svoj ameriški sen.
Filmska recenzija: Velika poteza "Resnica je kot poezija," izvemo v Veliki potezi, tragikomediji, ki na sramotilni steber pribija krivce za gospodarski zlom leta 2008. "Ampak ljudje klinčevo sovražijo poezijo."
Filmska recenzija: Glasnejša od bomb Leto 2015 so zaznamovali tudi filmi evropskih režiserjev, posnetih v angleškem jeziku, na primer Jastog grškega režiserja Jorgosa Lanthimosa in Mladost italijanskega Paola Sorrentina.
Filmska recenzija: Biserni gumb Tudi v času največjega razcveta južnoameriškega filma, o čilski kinematografiji ni bilo dosti slišati.
Filmska recenzija: Dansko dekle Nihče ne more zanikati, da film Dansko dekle na velika platna prihaja v idealnem trenutku: tudi po zaslugi Caitlyn Jenner je bila tema transspolnosti v zadnjem letu javno obravnavana večkrat kot ...
Jovanovićev "popravni izpit" iz Ane Karenine: dobro Dramatizacija romana na oder nikdar ne bo prinesla/prenesla celote, sploh če gre za epske razsežnosti Tolstojeve Ane Karenine , vedno se najdejo pomanjkljivosti, napake, pripombe, pa tudi novi ...
Filmska recenzija: Mladost Mladost, operatična meditacija Paola Sorrentina, ki prihaja leto dni za njegovim lanskim tujejezičnim oskarjem za Veliko lepoto , je hvalnica umetnosti - in obenem svarilo, kakšna starost čaka ...
Uprizarjanje zgodovine sodobnega plesa Gostovanji plesne skupine Trishe Brown in Fabiána Barbe s Plesnim večerom Mary Wigman sta obudili spomin na pomembne mejnike v razvoju sodobnega plesa.
Filmska recenzija: Vojna zvezd. Sila se prebuja Ne, Jar Jar Binksa ali Ewokov v megalomanskem blockbusterju Sila se prebuja ne boste videli - režiser J. J.
Filmska recenzija: Čisto nova zaveza Bog obstaja in živi v Bruslju, v trisobnem stanovanju, od koder upravlja svet. Ljudi ni ustvaril iz ljubezni, marveč da bi se zabaval nad njihovimi nesrečami, ki si jih vedno znova izmišlja.
Filmska recenzija: Skrivnost njihovih oči Ena najbolj nehvaležnih nalog, s katero se lahko spoprime režiser, je verjetno priredba, tako imenovani remake, še toliko bolj, če gre za novo različico kakšnega res kultnega ali kako drugače ...
Sodobni ples kot prostor naslavljanja družbenih problemov Letošnji CoFestival je festivalski "recept" Umetnost so-bivanja udejanjil skozi izbor nekaterih predstav, ki umetnost razumejo kot javni prostor za izpostavljanje in premišljevanje družbenih vprašanj.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Gledamo
link
Dunsinane v MGL-ju: junaki, pa čeprav za en sam dan
12. februar 2016 ob 08:58 Dunsinane škotskega dramatika Davida Griega je filmsko pisano besedilo, ki pa v režiji Aleksandra Popovskega ne podlega trendu TV-serij o (ne)zavzemanju prestolov (čeprav bi verjetno lahko), temveč ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo