Gledamo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gledamo - Arhiv
Filmska recenzija: Kosec Kosec režiserja Zvonimirja Jurića je verjetno eden izmed najbolj prepoznavnih filmov regije v minulem letu.
Filmska recenzija: Let domov aj ima delo zanimiv nastavek, s katerimi bi Deruddere lahko nadaljeval prej omenjeno družbenokritično tradicijo romantične komedije.
Filmska recenzija: Ljubezen je popolni zločin Vedno je dobrodošlo, ko kak psihološki triler vsaj za kanec odstopi od ustaljenih tirnic svojega žanra: namesto da bi se trudil z razvozlavanjem skrivnosti, se film Ljubezen je popolni zločin z ...
Filmska recenzija: Rdeča raketa Šestnajstletni Jan že od malih nog hodi po tanki črti, ki ločuje genija od posebneža.
Filmska recenzija: Postali bomo prvaki sveta Pred kratkim smo si v domačih kinodvoranah lahko ogledali poljski film Ida, ki nam je nedvoumno pokazal, da je tudi iz najbolj mračnih in travmatičnih epizod iz zgodovine, tistih, ki kot nezaceljene ...
Filmska recenzija: Strelec - Krvava pogodba Kar nekaj let je že minilo, odkar smo Seana Penna videli v čisto pravi glavni vlogi. A zakaj si je za vrnitev izbral najbolj formulaično politično-akcijsko srhljivko, kar si jih lahko zamislite?
Filmska recenzija: Citizenfour Dokumentarec Laure Poitras danes, skoraj dve leti po tem, ko je svet prvič slišal za Edwarda Snowdena, ne bo nikomur, ki je vsaj bežno spremljal novice, razkril kakih revolucionarnih, novih podatkov ...
Filmska recenzija: Stanovanje Erotična srhljivka Stanovanje , ki je (tudi) mimo slovenskih gledalcev zdrsela bolj ali manj neopažena, je bila v zadnjih sedmih letih posneta že trikrat. Pa še v tretje skoraj ni vredna besed.
Mati sveta - petdeset odtenkov rdeče Razstava v ljubljanski Galeriji Equrna bi najverjetneje očarala tudi največje nasprotnice zloglasnega "filma leta".
Filmska recenzija: Srbski odvetnik Izhodišče filma Srbski odvetnik je dilema, na katero si mora odgovoriti vsak odvetnik: kako ravnati, kadar je poklicna etika v nasprotju z osebnimi prepričanji?
Filmska recenzija: Chappie Filmov, ki tematizirajo umetno inteligenco, se drži nekakšno prekletstvo, kot da bi v njih kljub nadarjenosti ustvarjalcev nekaj neizogibno spodletelo in kot da bi sami na neki nezavedni ravni ...
Filmska recenzija: Ostrostrelec Ostrostrelec je biografska zgodba o najuspešnejšem oziroma najsmrtonosnejšem ostrostrelcu v zgodovini ameriške vojske, Chrisu Kylu.
Tvoj original Neprecenljivost scenskega eksperimenta je v tem, da odpira prostor in čas premisleka, ki lahko poteka neobremenjeno, ravno zaradi odločitve, da si vzamemo čas in prostor zanj.
Filmska recenzija: 50 odtenkov sive Film, glede katerega si ni nihče delal pretiranih iluzij o kakovosti, a je imel najagresivnejšo oglaševalsko kampanjo, kar jih pomnim, je v Sloveniji v prvih štirih dneh drlo gledat skoraj 50 tisoč ...
Kako se ne izgubiti v koordinatah oblasti Po Procesu (SNG Drama Ljubljana, 2001) in Ameriki (Drama SNG Maribor, 1995) je Grad tretja pomembna Kičeva režija Kafke v Sloveniji.
Utelešenje stare duše v novem telesu otroka mladega para Uprizoritev novega dramskega teksta mlade slovenske dramatičarke prepleta dve zgodbi.
Filmska recenzija: Še vedno Alice "Želim si, da bi imela raka." Ko najverjetnejša dobitnica letošnjega oskarja za glavno žensko vlogo izreče tako nepojmljivo željo, je jasno, kaj ima v mislih.
Prepletenost, zapletenost in odpletenost treh iger Vitomila Zupana Poskus oživitve dramatike Vitomila Zupana na Malem odru ljubljanske Drame prinaša nekakšen konglomerat treh Zupanovih iger, iz katerega seva duh polpretekle zgodovine, zavit v cigaretni dim, ...
Do zadnjega diha med zdaj in nekdaj Prenos filmske klasike, ki slovi predvsem po svoji režiji in montaži, na oder je precej velikopotezen zamah, medtem ko je prenos v sedanjost precej logičen korak.
Filmska recenzija: Čas za improvizacijo Prav zdaj minevajo štiri leta od takrat, ko smo na temo improvizacije, njene narave in prakse, dobili knjižni prevod.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Kosec
20. april 2015 ob 11:51 Kosec režiserja Zvonimirja Jurića je verjetno eden izmed najbolj prepoznavnih filmov regije v minulem letu.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo