Gledamo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gledamo - Arhiv
Filmska recenzija: Prvi človek Damien Chazelle je v svojem tretjem filmu (in prvem, ki ni neposredno povezan z glasbo), kolektivno stremenje naroda pregnetel v odisejado posameznika, prototipsko zgodbo o uspehu - pristanek na Luni!
Filmska recenzija: Zaljubljen v mojo ženo Daniel, urednik v poznih srednjih letih, sreča prijatelja Patricka, ki se je pred kratkim ločil zaradi pol mlajše Emme.
Filmska recenzija: Težave v motelu El Royale Nekega lepega dne pridejo v motel duhovnik, temnopolta pevka, trgovski potnik in hipijka ... Zveni kot popoln začetek neke dobre šale, kajne?
Filmska recenzija: Žaba Filmi, nastali na podlagi dramskih predlog seveda niso nič novega.
Filmska recenzija: Hladna vojna Hladna vojna je razkošno posneta melodrama o tragični ljubezni, razpeti čez železno zaveso in čez brezno dveh desetletij – točno tak film, ki bi Poljski lahko prinesel še enega tujejezičnega oskarja.
Filmska recenzija: Zvezda je rojena Zelo lahko je zaviti z očmi ob obetu zgodbe starega rockerskega mačka, ki bo po svoji meri oblikoval nadobudno mlado pevko.
Filmska recenzija: My way 50: Med iskanim in najdenim svetom Maja Weiss je leta 2001 kot prva slovenska režiserka posnela celovečerni film.
Filmska recenzija: Cankar Glede na to, da Ivan Cankar velja za največjega slovenskega pisatelja vseh časov, je prav nenavadno, kako malo filmov so doslej posneli o njegovem življenju – pa tudi po njegovih delih.
Filmska recenzija: Christopher Robin V vrtincu vsakdanjih odgovornosti in obveznosti odraslega življenja ste si gotovo že kdaj zaželeli, da bi vam v najtežjih trenutkih priskočil na pomoč najboljši prijatelj iz otroštva.
Filmska recenzija: Codelli Kaj danes sploh vemo o baronu Antonu Codelliju, po katerem je poimenovan celo predel Ljubljane, Kodeljevo? Da je bil prvi ljubljanski lastnik avtomobila, je že dolgo znano.
Filmska recenzija: Na obali Chesil Drama Na obali Chesil , filmska adaptacija "izvrstnega romana o slabem seksu" , kot je knjigo precizno povzel The Irish Times, očitno ne bo ponovila uspeha Pokore , najslavnejše ekranizacije Iana ...
Filmska recenzija: Bergman: Eno leto, eno življenje Kako se lotiti portreta tako monumentalne ustvarjalne osebnosti, kakršna je bila vsestranski švedski ustvarjalec Ingmar Bergman?
Filmska recenzija: Gajin svet Film Gajin svet se uvršča v tradicijo slovenskega mladinskega filma, v katerem so predpubertetni otroci tisti, ki so iznajdljivejši, dojemljivejši in bolj bistri od svojih pubertetniških bratov ali ...
Festival Lutke 2018: preplet žanrov, raziskovanje, vpliv tehnologije Festival Lutke poudarja inovativne prakse sodobne lutkovne umetnosti, ki raziskuje nove materiale in objekte ter klasično lutkovno animacijo vse bolj združuje z vizualnim, plesnim, digitalnim.
Filmska recenzija: Nuna Nuna je grozljivka iz žanra, ki se opira na bogato razvejano, dolgoletno tradicijo, od B-filmov do resnih spopadov na presečišču verovanja in nadnaravnega.
Velika pričakovanja: igre privilegiranih S preigravanjem gledaliških in družbenih razmerij ter norčavostjo otroške neposrednosti v izčiščenih odrskih slikah Beton Ltd.
Užitek v preigravanju odklonskih identitet Sindikat odklonskih entitet je združil ustvarjalce, ki z ironijo in performativnim užitkom preobračajo uveljavljene družbene standarde ter udejanjajo pravico do raznolikosti.
Filmska recenzija: Črni KKKlanovec Spike Lee, ki s svojim filmskim opusom že trideset let dokumentira rasne odnose v Ameriki, se je na dobo gibanja Black Lives Matter odzval – s komedijo.
Mladi levi: vitalnost teles in osebnih zgodb Festival Mladi levi so zaokrožile gostujoče uprizoritve, v katerih lahko skozi različne pristope – dokumentarna pričevanja, koreografska meditacija in gledališki minimalizem – prepoznamo vitalnost ...
Filmska recenzija: Skrivno življenje mačk Čeprav Skrivno življenje mačk tako po naslovu kot tudi po vizualni podobi plakatov in ostalega reklamnega materiala močno spominja na komično animirano družinsko pustolovščino Skrivno življenje ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Prvi človek
5
17. oktober 2018 ob 09:22 Damien Chazelle je v svojem tretjem filmu (in prvem, ki ni neposredno povezan z glasbo), kolektivno stremenje naroda pregnetel v odisejado posameznika, prototipsko zgodbo o uspehu - pristanek na Luni!
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo