Gledamo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gledamo - Arhiv
Filmska recenzija: Citizenfour Dokumentarec Laure Poitras danes, skoraj dve leti po tem, ko je svet prvič slišal za Edwarda Snowdena, ne bo nikomur, ki je vsaj bežno spremljal novice, razkril kakih revolucionarnih, novih podatkov ...
Filmska recenzija: Stanovanje Erotična srhljivka Stanovanje , ki je (tudi) mimo slovenskih gledalcev zdrsela bolj ali manj neopažena, je bila v zadnjih sedmih letih posneta že trikrat. Pa še v tretje skoraj ni vredna besed.
Mati sveta - petdeset odtenkov rdeče Razstava v ljubljanski Galeriji Equrna bi najverjetneje očarala tudi največje nasprotnice zloglasnega "filma leta".
Filmska recenzija: Srbski odvetnik Izhodišče filma Srbski odvetnik je dilema, na katero si mora odgovoriti vsak odvetnik: kako ravnati, kadar je poklicna etika v nasprotju z osebnimi prepričanji?
Filmska recenzija: Chappie Filmov, ki tematizirajo umetno inteligenco, se drži nekakšno prekletstvo, kot da bi v njih kljub nadarjenosti ustvarjalcev nekaj neizogibno spodletelo in kot da bi sami na neki nezavedni ravni ...
Filmska recenzija: Ostrostrelec Ostrostrelec je biografska zgodba o najuspešnejšem oziroma najsmrtonosnejšem ostrostrelcu v zgodovini ameriške vojske, Chrisu Kylu.
Tvoj original Neprecenljivost scenskega eksperimenta je v tem, da odpira prostor in čas premisleka, ki lahko poteka neobremenjeno, ravno zaradi odločitve, da si vzamemo čas in prostor zanj.
Filmska recenzija: 50 odtenkov sive Film, glede katerega si ni nihče delal pretiranih iluzij o kakovosti, a je imel najagresivnejšo oglaševalsko kampanjo, kar jih pomnim, je v Sloveniji v prvih štirih dneh drlo gledat skoraj 50 tisoč ...
Kako se ne izgubiti v koordinatah oblasti Po Procesu (SNG Drama Ljubljana, 2001) in Ameriki (Drama SNG Maribor, 1995) je Grad tretja pomembna Kičeva režija Kafke v Sloveniji.
Utelešenje stare duše v novem telesu otroka mladega para Uprizoritev novega dramskega teksta mlade slovenske dramatičarke prepleta dve zgodbi.
Filmska recenzija: Še vedno Alice "Želim si, da bi imela raka." Ko najverjetnejša dobitnica letošnjega oskarja za glavno žensko vlogo izreče tako nepojmljivo željo, je jasno, kaj ima v mislih.
Prepletenost, zapletenost in odpletenost treh iger Vitomila Zupana Poskus oživitve dramatike Vitomila Zupana na Malem odru ljubljanske Drame prinaša nekakšen konglomerat treh Zupanovih iger, iz katerega seva duh polpretekle zgodovine, zavit v cigaretni dim, ...
Do zadnjega diha med zdaj in nekdaj Prenos filmske klasike, ki slovi predvsem po svoji režiji in montaži, na oder je precej velikopotezen zamah, medtem ko je prenos v sedanjost precej logičen korak.
Filmska recenzija: Čas za improvizacijo Prav zdaj minevajo štiri leta od takrat, ko smo na temo improvizacije, njene narave in prakse, dobili knjižni prevod.
Strahopetnost: premislek po filmu Višja sila Nedvomno je, da se od moških pričakuje pogum, ko so soočeni z nevarnostjo. To je kulturni imperativ, in ko je kršen, imamo občutek, da je kršen osnovni red, nekakšna kozmična harmonija.
Teorija vsega Naslov je morda malenkost zavajajoč: Teorija vsega je klasično navdihujoča zgodba o zmagi duha nad telesnimi omejitvami, za "teorije" pa v njej ni pretiranega prostora.
Iliada Jerneja Lorencija: izstop iz subjektivnega v kolektivno Iliada v režiji Jerneja Lorencija je točno to, kar je o njej zapisal režiser; prvi ep, pratemelj Evrope in MTV hkrati. Je antika in sodobnost, v enem zamahu združeni na odru Gallusove dvorane.
Igra imitacije Igra imitacije je zgodba o genialnem matematiku, državnih skrivnostih, koreninah sodobnega računalništva in vohunstvu. Kljub temu ni nobene nevarnosti, da česa v filmu ne bi razumeli.
Filmska recenzija: Šuplje priče Spletna serija v štirih delih Šuplje priče se je na YouTubu začela poleti 2011 in v hipu postala spletni hit.
Filmska recenzija: Neuklonljiv Drugi režijski poskus Angeline Jolie skuša biti epski, navdihujoč film stare šole.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Citizenfour
6
26. marec 2015 ob 21:02 Dokumentarec Laure Poitras danes, skoraj dve leti po tem, ko je svet prvič slišal za Edwarda Snowdena, ne bo nikomur, ki je vsaj bežno spremljal novice, razkril kakih revolucionarnih, novih podatkov ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo