Gledamo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gledamo - Arhiv
Filmska recenzija: Ostrostrelec Ostrostrelec je biografska zgodba o najuspešnejšem oziroma najsmrtonosnejšem ostrostrelcu v zgodovini ameriške vojske, Chrisu Kylu.
Tvoj original Neprecenljivost scenskega eksperimenta je v tem, da odpira prostor in čas premisleka, ki lahko poteka neobremenjeno, ravno zaradi odločitve, da si vzamemo čas in prostor zanj.
Filmska recenzija: 50 odtenkov sive Film, glede katerega si ni nihče delal pretiranih iluzij o kakovosti, a je imel najagresivnejšo oglaševalsko kampanjo, kar jih pomnim, je v Sloveniji v prvih štirih dneh drlo gledat skoraj 50 tisoč ...
Kako se ne izgubiti v koordinatah oblasti Po Procesu (SNG Drama Ljubljana, 2001) in Ameriki (Drama SNG Maribor, 1995) je Grad tretja pomembna Kičeva režija Kafke v Sloveniji.
Utelešenje stare duše v novem telesu otroka mladega para Uprizoritev novega dramskega teksta mlade slovenske dramatičarke prepleta dve zgodbi.
Filmska recenzija: Še vedno Alice "Želim si, da bi imela raka." Ko najverjetnejša dobitnica letošnjega oskarja za glavno žensko vlogo izreče tako nepojmljivo željo, je jasno, kaj ima v mislih.
Prepletenost, zapletenost in odpletenost treh iger Vitomila Zupana Poskus oživitve dramatike Vitomila Zupana na Malem odru ljubljanske Drame prinaša nekakšen konglomerat treh Zupanovih iger, iz katerega seva duh polpretekle zgodovine, zavit v cigaretni dim, ...
Do zadnjega diha med zdaj in nekdaj Prenos filmske klasike, ki slovi predvsem po svoji režiji in montaži, na oder je precej velikopotezen zamah, medtem ko je prenos v sedanjost precej logičen korak.
Filmska recenzija: Čas za improvizacijo Prav zdaj minevajo štiri leta od takrat, ko smo na temo improvizacije, njene narave in prakse, dobili knjižni prevod.
Strahopetnost: premislek po filmu Višja sila Nedvomno je, da se od moških pričakuje pogum, ko so soočeni z nevarnostjo. To je kulturni imperativ, in ko je kršen, imamo občutek, da je kršen osnovni red, nekakšna kozmična harmonija.
Teorija vsega Naslov je morda malenkost zavajajoč: Teorija vsega je klasično navdihujoča zgodba o zmagi duha nad telesnimi omejitvami, za "teorije" pa v njej ni pretiranega prostora.
Iliada Jerneja Lorencija: izstop iz subjektivnega v kolektivno Iliada v režiji Jerneja Lorencija je točno to, kar je o njej zapisal režiser; prvi ep, pratemelj Evrope in MTV hkrati. Je antika in sodobnost, v enem zamahu združeni na odru Gallusove dvorane.
Igra imitacije Igra imitacije je zgodba o genialnem matematiku, državnih skrivnostih, koreninah sodobnega računalništva in vohunstvu. Kljub temu ni nobene nevarnosti, da česa v filmu ne bi razumeli.
Filmska recenzija: Šuplje priče Spletna serija v štirih delih Šuplje priče se je na YouTubu začela poleti 2011 in v hipu postala spletni hit.
Filmska recenzija: Neuklonljiv Drugi režijski poskus Angeline Jolie skuša biti epski, navdihujoč film stare šole.
Ko je otrok bil otrok in njegova večna vprašanja Ko je otrok bil otrok, je bil to čas naslednjih vprašanj. Zakaj sem jaz jaz in ne ti? Zakaj sem tu in ne tam? Kdaj se je začel čas in kje se konča prostor? Ali življenje pod soncem niso le sanje?
Filmska recenzija: Zgodbe iz hoste Pazi, kaj si želiš, nam šepetajo Zgodbe iz hoste, kajti pravljičnih koncev v življenju ni. In hej, očitno jih ni niti v pravljicah.
Danes, ko postajam pionir ... Gledališka predstava 1981, ki je po slabem letu v gledališču Glej doživela svojo prvo ponovitev, je narejena na podlagi istoimenskega besedila dramatičarke in dramaturginje Simone Semenič.
Filmska recenzija: Žurerka Fascinantno delo, ki je prejelo številne festivalske nagrade, med drugim tudi zlato kamero za najboljši prvenec na festivalu v Cannesu. Poklic eksotične plesalke v nočnih kl
Filmska recenzija: Marina Življenjske zgodbe posameznikov, ki jim je kljub nenaklonjenemu okolju in številnim preprekam, a z neomajno vero v svoje sposobnosti in s strastjo v srcu uspelo uresničiti svoje sanje, so bile od ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Birdman
3
23. november 2014 ob 19:57 Alejandro Gonzáles Iñárritu, temačni vizionar distopičnih zgodb o smrti, trpljenju in ljubezni, je približno zadnji režiser, ki bi mu človek pripisal, da se bo lotil zafrkantske črne komedije, ki ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo