Gledamo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gledamo - Arhiv
Iluzije na Mali sceni MGL-ja: to čudno preživeto življenje Štirje (starejši) ljudje, dva (starejša) para, štirje igralci na skoraj popolnoma izpraznjenem odru, beli škatli z izrazito sodobnim svetlečim neopridihom, pripovedujejo na prvi pogled popolnoma ...
Filmska recenzija: Angry Birds Ko so Jezni ptiči leta 2009 prileteli na zaslone vseh mogočih naprav in napravic in dobesedno zavladali digitalnemu svetu, najbrž nikogar ni prav zares zanimalo, kaj je tisto, kar te pisane ptičke ...
Filmska recenzija: Materinski dan Od komedije, ki naj bi po Valentinovem (2010) in Silvestrovem v New Yorku (2011) zaokrožila neuradno trilogijo sluza Garyja Marshalla, česa manj tudi ni bilo pričakovati: Materinski dan je solzavo ...
Macbeth v Mali drami: izmuzljivost deloma posodobljene tragedije ografija Petre Veber z dodatkom nedokončanosti - pogled na nedokončano leseno ogrodje, kjer visijo fotografije vojnih razdejanj - in androgina kostumografija Belinde Radulović.
Filmska recenzija: Zločinski um Če po 25 letih spet združiš Kevina Costnerja, Garyja Oldmana in Tommyja Leeja Jonesa, napoveš zanimivo mešanico klasične kriminalke, napete akcije in rahle znanstvene fantastike, ter vse skupaj ...
Filmska recenzija: Preden se zbudim Čeprav Preden se zbudim v številnih pogledih ne presega okvirov linearne, generične grozljivke, pa je lep primer vaje v slogu, ki ujame ravnotežje med elementi groze in fantazije.
Filmska recenzija: Ponoreli Henry Henry se zbudi v laboratoriju s pomanjkljivim spominom in težkimi poškodbami. Zdravnica, ki mu pove, da je tudi njegova žena, mu pričvrsti nekaj manjkajočih okončin.
Skafandri, kri in groza: kako se odreže Katarina Čas v srbski grozljivki? Katarina Čas, nesporno tista slovenska igraka z najuspešnejšo mednarodno kariero, je po Policistu, Volku z Wall Streta in Dannyju Collinsu dočakala svojo prvo glavno angleškogovorečo vlogo - v ...
Filmska recenzija: Knjiga o džungli Sentimentalna navezanost na šolsko Disneyjevo animacijo ne pretehta: nova, igrana adaptacija znane zgodbe o Mavglijevih prigodah v živalskem kraljestvu je najboljša ekranizacija Knjige o džungli ...
Filmska recenzija: Mama Vlado Škafar je prav posebne vrste fant. In najsi ga imamo radi ali ne, mu moramo vsekakor priznati, da takih, kot je on, ne srečaš prav pogosto.
Filmska recenzija: Dobri državljan Dashiell Hammett je eden izmed pionirjev kriminalke noir, ki je v nasprotju s kolegi Chandlerjem, Cainom in drugimi v resnici nekaj časa delal kot detektiv.
Filmska recenzija: Fantomski deček Predstavljajte si, da vaše mesto ogroža nevarni zločinec, vi, policijski načelnik, pa ne morete storiti prav ničesar, ker ste začasno prikovani na invalidski voziček.
Filmska recenzija: Batman proti Supermanu - Zora pravice Marvelu in Maščevalcem se konkurence ni treba bati.
Filmska recenzija: Kung fu panda 3 Vprašanja, ki se pojavijo ob novih in novih nadaljevanjih uspešnih filmskih del, so bržkone neizbežna: Zakaj "reciklirati" že preverjeno, namesto da bi razvili kaj izvirnega?
To vse spremeni Zdi se, da je za okoljevarstveno tematiko večje zanimanje kot zdaj vladalo kakšno desetletje tega, denimo v času Neprijetne resnice Ala Gora, čeprav za to ni pravega razloga.
London je padel Posebni agent Mike Banning je bil po uspešnem reševanju ameriškega predsednika iz rok teroristov v filmu Padec Olimpa rehabilitiran kot ključni člen varnostne službe.
Trumbo Imena Dalton Trumbo se je med filmskimi ljubitelji zmeraj držala rahla meglica skrivnostnosti.
Tumbledown Film Tumbledown so oglaševali kot romantično komedijo, a se ukvarja s snovjo, ki za ta žanr še zdaleč ni značilna.
V žarišču Kaj lahko torej povemo o drami, ki je v nedeljo premešala karte na podelitvi oskarjev in Povratniku - zasluženo - pred nosom speljala kipca za najboljši film?
Družinski film "Pred nekaj desetletji so nam Čehi dali Františka Čapa in z njim filmsko komedijo, danes pa jim vračamo uslugo, saj smo jim dali Olma Omerzuja."
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Gledamo
link
Iluzije na Mali sceni MGL-ja: to čudno preživeto življenje
19. maj 2016 ob 13:16 Štirje (starejši) ljudje, dva (starejša) para, štirje igralci na skoraj popolnoma izpraznjenem odru, beli škatli z izrazito sodobnim svetlečim neopridihom, pripovedujejo na prvi pogled popolnoma ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo