Gledamo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gledamo - Arhiv
Filmska recenzija: Jurski svet Zakaj samo Jurski park, če lahko dobiš kar cel Jurski svet?
Hamsunov fantastično solipsističen svet gladovalca - na odru Med dramatizacijo romana in dejansko uprizoritvijo romana – torej neposrednim prenosom romanesknega besedila na oder – je velikanska razlika; a režiserju Janezu Pipanu je s postavitvijo Gladu v Mini ...
Filmska recenzija: Vohunka Za uvod v poletno sezono bluckbusterjev je s parodijo bondijad in sorodnih vohunskih spektaklov poskrbel že uigrani tandem Melisse McCarthy in Paula Feiga.
Filmska recenzija: Dežela jutrišnjega dne - Svet onkraj Za film, ki naj bi promoviral pomen inovativnosti in domišljije, Dežela jutrišnjega dne: Svet onkraj precej kilavo sledi svojemu poslanstvu.
Filmska recenzija: Fidelio – Alice na poti Alice je po poklicu mornarka, pravzaprav strojna inženirka, ki je zaposlena na čezoceanski ladji. Ima fanta, Norvežana Felixa, ki jo čaka doma, medtem, ko ona pluje po daljnih morjih.
Filmska recenzija: Macondo 11-letni Ramasan Minkailov živi z mamo in mlajšima sestrama v dunajski priseljenski četrti Macondo. So čečenski prosilci za azil, ki se skušajo po najboljših močeh znajti v novem okolju.
Filmska recenzija: Francoska suita Zgodba o genezi romana Francoska suita in usodi njegove avtorice je (na žalost) zanimivejša kot njegova filmska adaptacija.
Filmska recenzija: Pobesneli Max - Cesta besa Reboot , kakršnega bi si zaslužila vsaka dobra franšiza, pa ga dobi le redko katera. Najbolj testosteronski film leta, katerega vajeti v rokah drži - ženska.
Filmska recenzija: Maščevalci - Ultronova doba Če vemo, kako se Marvelovi spektakli praviloma odrežejo v kinodvoranah, si je težko predstavljati, da Ultronova doba, drugi del Maščevalcev, ne bi bila še en behemot med zaslužkarji.
Filmska recenzija: Odklikana Že neštetokrat reciklirani žanr "teen slasherja" se vsakih nekaj let neizbežno vrne v modo.
Straže se menjajo. Tako pač je. Nejc Gazvoda je z Menjavo straže na oder postavil resnično slovenski komad, z vsemi razsežnostmi vseslovenskih tem od alkoholizma prek manjvrednostnih kompleksov vse do upiranja spremembam, ter vso ...
Filmska recenzija: Brezčasna Adaline Križajte Jarmuscheva Večna ljubimca , Sliko Doriana Graya in Nenavadni primer Benjamina Buttona , pa ne boste nič bližje odgovorom na vprašanja o večnosti in smrti, ki se jih trapasta, a neznansko ...
Filmska recenzija: Nočni lov Zdi se, da je niša filmov, v katerih "izbruhne štala, ker se je nekdo spravil nad družino Liama Neesona", tako rekoč neizčrpna.
Filmska recenzija: Kosec Kosec režiserja Zvonimirja Jurića je verjetno eden izmed najbolj prepoznavnih filmov regije v minulem letu.
Filmska recenzija: Let domov aj ima delo zanimiv nastavek, s katerimi bi Deruddere lahko nadaljeval prej omenjeno družbenokritično tradicijo romantične komedije.
Filmska recenzija: Ljubezen je popolni zločin Vedno je dobrodošlo, ko kak psihološki triler vsaj za kanec odstopi od ustaljenih tirnic svojega žanra: namesto da bi se trudil z razvozlavanjem skrivnosti, se film Ljubezen je popolni zločin z ...
Filmska recenzija: Rdeča raketa Šestnajstletni Jan že od malih nog hodi po tanki črti, ki ločuje genija od posebneža.
Filmska recenzija: Postali bomo prvaki sveta Pred kratkim smo si v domačih kinodvoranah lahko ogledali poljski film Ida, ki nam je nedvoumno pokazal, da je tudi iz najbolj mračnih in travmatičnih epizod iz zgodovine, tistih, ki kot nezaceljene ...
Filmska recenzija: Strelec - Krvava pogodba Kar nekaj let je že minilo, odkar smo Seana Penna videli v čisto pravi glavni vlogi. A zakaj si je za vrnitev izbral najbolj formulaično politično-akcijsko srhljivko, kar si jih lahko zamislite?
Filmska recenzija: Citizenfour Dokumentarec Laure Poitras danes, skoraj dve leti po tem, ko je svet prvič slišal za Edwarda Snowdena, ne bo nikomur, ki je vsaj bežno spremljal novice, razkril kakih revolucionarnih, novih podatkov ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Jurski svet
10
26. junij 2015 ob 15:08 Zakaj samo Jurski park, če lahko dobiš kar cel Jurski svet?
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo