Gledamo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gledamo - Arhiv
Filmska recenzija: Khatte - Izbira svobode Ali je mogoče reči, da film kot sredstvo, s katerim nagovarjamo čustva in čutnost, lahko že s samo vsebino vodi dialog o njihovem pomanjkanju?
Filmska recenzija: Dojenček Bridget Jones Bridget Jones, kultna junakinja, ki so ji številni očitali, da je s svojim konstantnim iskanjem ljubezni "slab zgled feminizma", dvajset let pozneje dokazuje ravno nasprotno.
Leonce in Lena v MGL -ju: Avtomatiziran svet brez empatije Mateja Koležnik se je Büchnerjeve satirične malomeščanske igre lotila s premišljenim konceptom, ki skozi minimalizem vodi v skoraj nadrealen svet, če le ne bi ta tako boleče opominjal na sodobnost.
Filmska recenzija: Prečkanje Islandije Jerome Josserand je eden najboljših kajtarjev na snegu, ki v francoskih Alpah poučuje, razvija in popularizira to tehniko.
Filmska recenzija: Čudež na reki Hudson Za Clinta Eastwooda kot pribito drži, da je en tak, resnično nenavaden "tič".
Tiest v Mini teatru: med grotesko in patetično tragiko Najbolj okrutna antična tragedija, ki ji ni najti para niti v sodobni drami, Senekov Tiest v režiji Ivice Buljana, na oder Mini teatra prinaša mešanico groteske in patetične tragike, ki pa ostajata ...
Filmska recenzija: Pete in njegov zmaj Hollywood je kljub "vsiljenim" spremembam, kljub dejstvu, da mora občasno zaigrati večji posluh za vprašanja manjšin – za vse tisto, kar ni belo, moškega spola in staro krepko čez 50 let – še vedno ...
Filmska recenzija: Poletje s Sangaile Filme, ki nam ponudijo kompleksno, razvejano, a hkrati še vedno kompaktno in skrbno dodelano pripovedno strukturo, imamo seveda radi.
Elegantne drobtine: O filmu Kavarniška gospoda Jean Renoir je že zdavnaj opazil, da vsak režiser vedno znova snema enak film. Nič ni narobe s tem, če režiser izpelje variacijo na svoje stalne teme.
Filmska recenzija: Vojni psi Režiser trilogije Prekrokana noč je v temnem zakulisju orožarske industrije in iraške vojne našel navdih za to, kar počne najbolje: testosteronsko, epsko "bromanco".
Filmska recenzija: Julieta Z niansirano zgodbo o žalovanju, ki vnese razkol med mamo in hčerko, se Pedro Almodóvar po ponesrečeni letalski frivolnosti komedije Ljubimci nad oblaki v svojem 20. filmu vrača k resnejšim ...
Filmska recenzija: Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov Kaj počneta Rex in Koki, ko vsako jutro (ne brez slabe vesti) zaloputnemo vrata za seboj in se odvlečemo v službo?
Moj Bog! To je Jason Bourne! Štirinajst let po prvem filmu franšize in devet let po zadnjem nastopu v vlogi je spet med nami Matt Damon kot odpadniški ameriški agent Jason Bourne.
Filmska recenzija: Kapitan Fantastični Če je družina osnovna celica družbe, kot je pred več kot dvema tisočletjema zapisal Aristotel, je oče eden njenih nosilnih stebrov, čeprav je kot kulturna institucija v zadnjih desetletjih brez ...
Filmska recenzija: Odred odpisanih Odred odpisanih je obetal anarhijo, razdejanje in razvrat pod taktirko več kot solidnega režiserja: razočaranje je bilo neizogibno.
Filmska recenzija: Maggie ima načrt Maggie ima načrt je eden tistih neškodljivih, dobronamernih ameriških indie filmov, s katerimi so natrpani netekmovalni sporedi velikih filmskih festivalov.
Filmska recenzija: Komuna Erik in Anna sta par srednjih let srednjega razreda sredi 70. let na Danskem.
Romantizirana Evropa ali ko se Michael Moore skozi rožnata očala zazre čez ocean Če se je Hunter S. Thompson v iskanju ameriškega sna sicer v svojstveni maniri pred več kot štiridesetimi leti podal v samo srce tega (beri: v Las Vegas) in ugotovil, da je ta sen že zdavnaj ...
Filmska recenzija: Izganjalci duhov Ko govorimo o najnovejšem filmu v franšizi Izganjalcev duhov, ne moremo mimo slovenskega prevoda naslova.
Filmska recenzija: Mesto zločina Potlačeni spomini iz preteklosti se vam bodo v sedanjosti grdo maščevali - in to dobesedno, bi lahko na kratko povzeli zgodbo drugega celovečerca avstralskega režiserja in scenarista Michaela ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Khatte - Izbira svobode
25. september 2016 ob 10:33 Ali je mogoče reči, da film kot sredstvo, s katerim nagovarjamo čustva in čutnost, lahko že s samo vsebino vodi dialog o njihovem pomanjkanju?
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo