Gledamo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gledamo - Arhiv
Filmska recenzija: Igre lakote - Upor, 2. del Sklepni del franšize Igre lakote ima že v izhodišču pred seboj zastrašujočo nalogo: popraviti mora slab priokus, ki nam ga je v ustih pustil razvlečeni tretji del.
Dvorezni meč insceniranega konflikta »Hibridni javni dogodek«, ki »poteka v gledališču in s tem reafirmira njegovo vlogo v simbolizaciji družbenega«, se začne v preddverju »Starinskega« gledališča, kot sta ga iz Mladinskega ...
Etude o komunikaciji in nerazumevanju A.B.S.I.N.T. je poseben test, ki ga igralca in igralki istoimenske predstave podajo v reševanje občinstvu ljubljanske Male drame.
Liffe: Jastog Že če se ozremo samo po popkulturi, postane jasno, s kakšno sumničavostjo in nelagodjem družba obravnava posameznike, ki se do določene starosti niso "sparčkali" in ustalili s stalnim partnerjem.
Inventura v Mali Drami: rediti drug drugega do groba Zgornji naslov je izposojen iz spremnega besedila v gledališkem listu predstave in je sami predstavi (ter njenemu besedilu) prav toliko nasproten kot prilegajoč se.
Liffe: Nemirna obala Italijan Luca Guadagnino nam hoče z Nemirno obalo ponuditi seksi, čuten psihološki film noir , natrpan z zvezdniškimi imeni in oplemeniten z aktualno družbenopolitično kritiko.
Ko skupnost postane bojišče in človeško vez zamenja pravna Uprizoritev Krhanje lepote v vsakdanji podobi partnerske skupnosti izlušči rezila, ki jih nastavljata človeški strah in egoizem, in jo zaostri v radikalno polje boja, ki ga zlahka razumemo tudi kot ...
Liffe: Ovna Samo leto dni po grenko-sladkih Zgodbah o konjih in ljudeh se znova vračamo na odročne planjave Islandije, le da tokrat namesto malih konjev v spremstvu plemenskih ovnov.
Liffe: Savlov sin Savlov sin, celovečerni prvenec Lászla Nemesa, je, kot že od premiere v Cannesu dalje ponavljajo kritiki, več kot zgolj "še en film o holokavstu".
Samorastniki v MGL-ju: so Hudabivški našli svojo pravico? Samorastniki v priredbi Simone Hamer in režiji Eve Nine Lampič so dokaz, da je književnost Prežihovega Voranca v šolah prikazana enoznačno suhoparno in predvsem neprivlačno.
Liffe: Klub Kam grejo duhovniki, kadar grešijo? Njihov pekel, kot ga vidi čilski režiser Pablo Larraín, je obmorski dom za neugledne upokojence.
Liffe: Nauk krvi - Macbeth na velikem platnu Nova filmska različica Macbetha v glavnem močno uprizori najkrajšo in najbolj jedrnato med velikimi Shakespearjevimi tragedijami in ima v Michaelu Fassbenderju in Marion Cotillard neizbrisna ...
O ksenofobnem tujstvu od Camusa do Boštjana Videmška Izhodišče za neabonmajsko dramsko plesno etudo novogoriškega gledališča Kdo se boji črnega moža je ksenofobija - sovraštvo do tujcev in vsega, kar je tuje.
Filmska recenzija: Ti me nosiš Celovečerni igrani prvenec hrvaške režiserke in scenaristke Ivone Juka Ti me nosiš je izstopajoč avtorski film o družinskih odnosih.
Liffe: Volčja druščina Dokumentarec z zanimivejšim sinopsisom od Volčje druščine boste težko našli.
Teorija zarote: o filmu Spectre Spectre se začne tako, kot se spodobi filmu o Jamesu Bondu. Prva stvar, ki jo vidimo, je ogromna maketa lobanje s cigaro v ustih.
Filmska recenzija: Šiška Deluxe V zadnjih izdihljajih 20. stoletja je Burgerjev celovečerni prvenec V leru visoko na nebo, med zvezde domačega filma, izstrelil naturščika Jana Cvitkoviča.
Filmska recenzija: Črna maša Po nenavdahnjeni prohibicijski "gangsterijadi" Državni sovražniki (2009) Michaela Manna, v kateri je Johnny Depp igral še enega kultnega kriminalca, Johna Dillingerja, obeti za Črno mašo - vsaj kar ...
Filmska recenzija: Nerazumen človek Prelen sem, da bi delal vélike filme , je v enem izmed redkih intervjujev letos prostodušno pripomnil Woody Allen.
Filmska recenzija: Pan - Potovanje v deželo Nije Novi filmski adaptaciji klasičnega škotskega romana so z izvirnim Petrom Panom skupne res samo še leteče galeje in imena glavnih akterjev: drugo je generičen izbljuvek mašinerije, ki je kakršno koli ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Igre lakote - Upor, 2. del
3
26. november 2015 ob 22:03 Sklepni del franšize Igre lakote ima že v izhodišču pred seboj zastrašujočo nalogo: popraviti mora slab priokus, ki nam ga je v ustih pustil razvlečeni tretji del.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo