Gledamo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gledamo - Arhiv
Cruise in Affleck (in McQueen) Igralec, ki se ukvarja z akcijskimi filmi, mora s svojim videzom, izrazom in vedenjem prepričati gledalce, da je zares zmožen početi tisto, kar v filmu počne.
Filmska recenzija: Ko imaš 17 let Pravijo, da ljubezen in sovraštvo hodita z roko v roki - še več, da sta to le dve plati istega močnega čustva, med katerima je lahko zelo tanka meja.
Svetovalec v MGL-ju: #yolo in dialog z Zveličarjem Združenje stare gledališke generacije (Mile Korun) z najmlajšo gledališko generacijo (režiserka Nina Rajić Kranjac) je vsekakor zanimiva in plodna ideja, ki nakazuje na generacijski razkorak, obenem ...
Filmska recenzija: Ustava republike Hrvaške Rajko Grlič je še danes nedvomno eden najpomembnejših hrvaških cineastov. A ima njegovo ime na Hrvaškem tudi drugačne, širše družbene konotacije.
Filmska recenzija: Klub Kam grejo duhovniki, kadar grešijo? Njihov pekel, kot ga vidi čilski režiser Pablo Larraín, je obmorski dom za neugledne upokojence.
Filmska recenzija: Nika Film Nika režiserja Slobodana Maksimovića nadaljuje niz izstopajočih slovenskih filmov za mlade zadnjih let, od Izleta , Utripa ljubezni, Gremo mi po svoje do Pojdi z mano.
Filmska recenzija: Slavno neslavna Florence Ni treba biti poznavalec klasične glasbe, da bi cenili bizarnost (resničnega) lika Florence Foster Jenkins.
Filmska recenzija: Snowden Za režiserja, ki je imel nekaj zelo pogumnih idej o tem, kdo in kako naj bi ustrelil predsednika Kennedyja ( JFK , 1991), je Oliver Stone svojo skoraj dokumentarno pripoved o resnični zaroti ...
Dolga ježa Sedmih veličastnih Najnovejša različica zgodbe Sedem veličastnih ima obetaven začetek.
Filmska recenzija: Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke Kakor je pri nekoliko bolj samosvojih filmskih ustvarjalcih v navadi in se navsezadnje tudi že skoraj spodobi, ob omembi kontroverznega ameriškega režiserja Tima Burtona navadno doživimo enega od ...
Filmska recenzija: Naš vsakdan Če ne bi vedeli, da gre za sodobno bosansko kinematografijo, bi nas število režiserjev, ki so pretežni del svoje ustvarjalne poti delovali na področju dokumentarnega filma, nato pa nase opozorili s ...
Filmska recenzija: Khatte - Izbira svobode Ali je mogoče reči, da film kot sredstvo, s katerim nagovarjamo čustva in čutnost, lahko že s samo vsebino vodi dialog o njihovem pomanjkanju?
Filmska recenzija: Dojenček Bridget Jones Bridget Jones, kultna junakinja, ki so ji številni očitali, da je s svojim konstantnim iskanjem ljubezni "slab zgled feminizma", dvajset let pozneje dokazuje ravno nasprotno.
Leonce in Lena v MGL -ju: Avtomatiziran svet brez empatije Mateja Koležnik se je Büchnerjeve satirične malomeščanske igre lotila s premišljenim konceptom, ki skozi minimalizem vodi v skoraj nadrealen svet, če le ne bi ta tako boleče opominjal na sodobnost.
Filmska recenzija: Prečkanje Islandije Jerome Josserand je eden najboljših kajtarjev na snegu, ki v francoskih Alpah poučuje, razvija in popularizira to tehniko.
Filmska recenzija: Čudež na reki Hudson Za Clinta Eastwooda kot pribito drži, da je en tak, resnično nenavaden "tič".
Tiest v Mini teatru: med grotesko in patetično tragiko Najbolj okrutna antična tragedija, ki ji ni najti para niti v sodobni drami, Senekov Tiest v režiji Ivice Buljana, na oder Mini teatra prinaša mešanico groteske in patetične tragike, ki pa ostajata ...
Filmska recenzija: Pete in njegov zmaj Hollywood je kljub "vsiljenim" spremembam, kljub dejstvu, da mora občasno zaigrati večji posluh za vprašanja manjšin – za vse tisto, kar ni belo, moškega spola in staro krepko čez 50 let – še vedno ...
Filmska recenzija: Poletje s Sangaile Filme, ki nam ponudijo kompleksno, razvejano, a hkrati še vedno kompaktno in skrbno dodelano pripovedno strukturo, imamo seveda radi.
Elegantne drobtine: O filmu Kavarniška gospoda Jean Renoir je že zdavnaj opazil, da vsak režiser vedno znova snema enak film. Nič ni narobe s tem, če režiser izpelje variacijo na svoje stalne teme.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Gledamo
link
Cruise in Affleck (in McQueen)
14
23. oktober 2016 ob 13:17 Igralec, ki se ukvarja z akcijskimi filmi, mora s svojim videzom, izrazom in vedenjem prepričati gledalce, da je zares zmožen početi tisto, kar v filmu počne.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo