Gledamo
()
Harry Potter in Ognjeni kelih
Harryju tokrat težave povzroča tudi ljubezen. Foto: Warner

Dodaj v

Harry Potter in Ognjeni kelih

Serija ostaja sočna tudi po štirih delih
9. december 2005 ob 18:17
Ljubljana - MMC RTV SLO

Četrta pustolovščina Harryja Potterja in njegovih sošolcev na čarovniški Bradavičarki, kjer letos gostijo prestižni in drzni medšolski boj.

Odlični Mike Newell (Štiri poroke in pogreb, Donnie Brasco) je prvi britanski režiser čarovniške sage J. K. Rowling. Nasledil je solidnega Američana Chrisa Columbusa in vidno boljšega Španca Alfonsa Cuaróna. Vzporedno z odraščanjem Harryja dozoreva tudi vsaka naslednja knjiga in z njo filmska serija, ki postaja boljša, drznejša in temačnejša. V kelihu so v ospredju Harry, Hermiona in Ron, učitelje pa vidimo le še v krajših prizorih.

Newell, ki nima izkušenj s posebnimi učinki, je z njimi film le oplemenitil, ne pa utopil, kot se rado dogaja pri hollywoodskih filmih. Harry Potter je ena redkih serij, ki po štirih delih ostaja presenetljivo sočna.

Ocena: +4, piše Uroš Šetina.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Filmske recenzije
link
Filmska recenzija: Tomb Raider
10
19. marec 2018 ob 18:16 Že kar precej oddaljenega leta 2001 se je v čevlje Lare Croft, ali bolje rečeno v njene mične obline, vživela seksapilna Angelina Jolie in kljub mlačnemu kritiškemu sprejemu dovolj navdušila ...
Več novic ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Prvi človek
7
17. oktober 2018 ob 09:22 Damien Chazelle je v svojem tretjem filmu (in prvem, ki ni neposredno povezan z glasbo), kolektivno stremenje naroda pregnetel v odisejado posameznika, prototipsko zgodbo o uspehu - pristanek na Luni!
Več novic ...
Kazalo