Ni povsem jasno, zakaj se je anonimni heker, ki se rad pohvali, da je stal za februarskim vdorom v profil Georgea Busha, spravil na literarno
Ni povsem jasno, zakaj se je anonimni heker, ki se rad pohvali, da je stal za februarskim vdorom v profil Georgea Busha, spravil na literarno "mamo" Carrie Bradshaw. Foto: EPA

Zvezdniški blog Gawker poroča, da je anonimni heker, ki na muho jemlje predvsem zvezdnike in politične osebnosti (med njegovimi "trofejami" sta Colin Powell in George W. Bush), prvih petdeset strani še neizdanega romana Killing Monica objavil kar prek pisateljičinega uradnega profila na Twitterju. Nato je "prijazno" objavil še posnetke zaslona s paničnimi e-pismi Bushnellove njenemu založniku, s katerimi je skušala vdor zajeziti ("Moj mož je prepričan, da se da tvit preklicati").

Včeraj ob dveh popoldne je "Candace" na svojem profilu na Twitterju torej objavila: "Tukaj lahko preberete prvih 50 strani moje knjige Killing Monica; uživajte, dokler lahko!" Dodala je povezavo do celotnega dokumenta.

Heker vzel veselje Stephenie Meyer
Mimogrede: še eno slavno žensko ime (lahkotnejše) literature, avtorica Somraka Stephenie Meyer, se je leta 2008 dejansko nehala ukvarjati s svojim novim romanom, potem ko se je ta prezgodaj pojavil na spletu. "Preveč žalostna sem zaradi tega, kar se je zgodilo, da bi še naprej pilila Polnočno sonce (Midnight Sun), zato je pisanje romana odloženo za nedoločen čas," je takrat zapisala.

Tudi komičarka in avtorica serije Girls, Lena Dunham, je bila žrtev hekerja: na spletu se je pojavil njen 64 strani dolg osnutek za knjigo Not That Kind of Girl.