Knjige
(2)
Ivo Svetina
Pisatelj, pesnik in dramatik Ivo Svetina je DSP vodil od konca leta 2014, ko se je upokojil kot dolgoletni direktor Slovenskega gledališkega muzeja. Foto: BoBo

Dodaj v

Na volitve se danes podaja pet mogočih novih predsednikov društva pisateljev

Do zdaj je društvo vodil Ivo Svetina
12. september 2018 ob 08:27
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Člani Društva slovenskih pisateljev (DSP), teh je okrog 350, bodo danes volili novega predsednika, potem ko je junija odstopil Ivo Svetina.

V tem času je DSP vodila podpredsednica Gabriela Babnik, ki zdaj kandidira tudi za predsednico. Drugi kandidati so Aksinja Kermauner, Marij Čuk in Draga Potočnjak.

Po odstopu Iva Svetine
Pisatelj, pesnik in dramatik Svetina je DSP vodil od konca leta 2014, ko se je upokojil kot dolgoletni direktor Slovenskega gledališkega muzeja. Decembra lani je bil edini kandidat za ponovni mandat predsednika. Med članstvom je takrat dobil visoko podporo.

Letošnjega junija pa je upravni odbor DSP obvestil, da nepreklicno odstopa iz več razlogov, ki so med drugim tudi osebne narave.

Svetina je sicer že v začetku mandata za svoja namestnika imenoval dva podpredsednika, Gabrijelo Babnik in Dušana Šarotarja, da v primeru njegovega odstopa delovanje društva ne bi bilo ogroženo. Za čas do volilnega občnega zbora je za opravljanje nekaterih formalnih poslov pooblastil podpredsednico Babnikovo.

N. Š.
Prijavi napako
Komentarji
Danil0
# 12.09.2018 ob 11:59
A niso potemtakem 4 kandidati?
RJSlo
# 12.09.2018 ob 09:03
lani Društva slovenskih pisateljev (DSP), teh je okrog 350,
------------------------------------------------
No ja. 350 pisateljev? In vsi živijo od svojega dela?
Kazalo