Bradley Cooper se tretje leto zapored poteguje za oskarja, tokrat z dramo o ameriškem ostrostrelcu Chrisu Kylu. Foto: AP
Bradley Cooper se tretje leto zapored poteguje za oskarja, tokrat z dramo o ameriškem ostrostrelcu Chrisu Kylu. Foto: AP

Igra v režiji Scotta Ellisa, v kateri poleg Cooperja igrata še Patricia Clarkson in Alessandro Nivola, je v New Yorku na sporedu do 21. februarja, potem pa se bo igra preselila v London, kjer bo prvič na sporedu 19. maja. Ameriški kritiki so zelo pohvalili igro 40-letnega Cooperja, ki je ob selitvi igre čez Atlantik dejal, da "prinaša Merricka domov", poroča BBC.

Igralec, ki ga je med najbolj prepoznavne hollywoodske obraze izstrelila trilogija filmov Prekrokana noč, namreč v omenjenem gledališkem delu igra Josepha Careyja Merricka, Britanca, ki se je boril s številnimi fizičnimi deformacijami, zaradi katerih so ga imeli v času njegovega kratkega življenja - umrl je pri komaj 27 letih -, za živi razstavni eksponat. Merrickovo življenje je navdihnilo tudi režiserja Davida Lyncha, ki je leta 1980 posnel večkrat nagrajen film Človek slon.

"Vsako noč se poslovim od sebe in ga spustim vase," je za Daily Mail slikovito opisal svojo preobrazbo v iznakaženega Merricka.

Ameriška igra bo v Londonu na spored v Theatre Royal Haymarketu do 8. avgusta.