Igralec je v spletnem klepetu povedal, da je že kot otrok vedno zabaval družino z raznimi skeči in spakovanjem. Foto: Primož Lukežič
Igralec je v spletnem klepetu povedal, da je že kot otrok vedno zabaval družino z raznimi skeči in spakovanjem. Foto: Primož Lukežič
Širšemu občinstvu je Bezjak najbolj znan po vlogi v Petelinjem zajtrku, kjer sta zaigrala s Pio Zemljič. Foto: MMC RTV SLO

Večina ga, kljub raznolikemu delu, še vedno pozna po vlogi Djura v Petelinjem zajtrku. Kot pravi sam, mu je vloga pomagala pri večji prepoznavnosti, saj je film medij, ki ima veliko več gledalcev kot gledališče, profesionalno pa ni spremenila njegovega življenja. "V gledališču in na plesni sceni so me že dolgo poznali, filma pa po Petelinjem zajtrku nisem posnel nobenega več."

Kot pravi, je gledališče na neki način njegov način življenja. "Prej je bil to hobi in strast, potem je postal še profesija," je dejal Bezjak, ki se je z ekipo Slovenskega mladinskega gledališča pravkar vrnil z odmevnega gostovanja v Washingtonu, kjer je pred navdušenim občinstvom in ob sijajnih kritikah petkrat zaporedoma odigrala predstavo Zadnji ples Nižinskega.

Na zahtevno vlogo, s katero je navdušil doma in na tujem, se je pripravljal več mesecev. "Imeli smo res srečo, da nam je umetniški vodja SMG Uršula Cetinski pustila čas, tako da smo delali, s prekinitvami dobre tri mesece, mogoče celo štiri," pravi Bezjak, ki je v tej vlogi svoje bogato plesno znanje pokazal tudi na gledališkem odru. Pleše namreč že zelo dolgo, med drugim že 13 let sodeluje s skupino Betontanc, ki je znana po svojem fizičnem gledališču.

Ponotranjiti čustva ali ne?
Na vprašanje, ali na odru, ko upodablja lik, ki je žalosten ali jezen, tudi dejansko občuti ta čustva, je igralec Slovenskega mladinskega gledališča odgovoril takole: "Glede na to, da stvari na vajah najprej iščeš, potem fiksiraš in nazadnje tudi 'zvadiš'. To je nek dolg proces, kjer najprej čutiš, potem pa ponavljaš neštetokrat, kjer seveda ne čutiš, ampak manifestiraš znake nekega čustva. Predstava je pa spet povsem druga stvar, saj si želiš, da bi bil najbliže tistemu trenutku, ko ti je na vajah najbolj uspelo. Ne vem, težko je ločiti, ali čutim ali samo odigram. Včasih absolutno čutim, velikokrat ne."

Bravo za zmago proti Špancem!
V teh dneh tako kot večina Slovencev tudi Primož močno stiska pesti za slovenske košarkarje. Kot pravi, je bil vedno športnik in navijač. "Mislim, da sem tudi plesati začel, ker je blizu športu. Navijam in gledam praktično vse športe. In bravo naši za odlično včerajšnjo tekmo proti Špancem!"

Celoten klepet si lahko preberete tukaj.