Maščevanje v visokih petah Cameron Diaz ni prineslo dobrih kritiških ocen, zdaj pa je za vlogo v njem dobila še malino za najslabšo igralko. Foto: Kolosej
Maščevanje v visokih petah Cameron Diaz ni prineslo dobrih kritiških ocen, zdaj pa je za vlogo v njem dobila še malino za najslabšo igralko. Foto: Kolosej
Michael Bay (Transformerji, doba izumrtja) je prejel malino za najslabšega režiserja. Foto: EPA
Ben Affleck je prejel nagrado za najboljšega povratnika, potem ko je lani navdušil s filmom Ni je več. Foto: EPA

lanski filmski produkciji. S štirimi malinami je "zmagovalec" komedija o pravem pomenu božiča Reševanje božiča.

Film Kirka Camerona je na 35. podelitvi dobil malino za najslabši film, najslabšega igralca, najslabši scenarij in najslabši filmski par (Cameron in njegov ego). "To je puhel projekt Kirka Camerona," je po podelitvi dejal ustanovitelj malin John Wilson in ob tem kritično dodal, da je film na ravni najslabših filmov, ki se jih spominja iz svojega otroštva in nima popolnoma nobene filmske vrednosti.

Reševanje božiča je neslavno propadel na vseh ravneh: med drugim je na IMDB-jevi lestvici označen kot eden najslabših filmov sploh, na spletni strani Rotten Tomatoes pa ima, kot eden od le dveh filmov, oceno zgolj nič.

Malino za najslabšo igralko je letos prejela Cameron Diaz za vlogi v filmih Maščevanje v visokih petah (The Other Woman) in Vroči posnetki (Sex Tape), malino za najslabšo stransko igralko pa Megan Fox (Ninja želve).

Za največ, sedem, malin je bil sicer nominiran film Michaela Bayja Transformerji: Doba izumrtja, ki pa je na koncu prejel "le" dve: Bay je prejel malino za najslabšega režiserja, Kelsey Grammer pa za najslabšega stranskega igralca.

V kategoriji najslabša adaptacija, kopija ali nadaljevanje je malino odnesla Annie.

Affleck se je "poboljšal"
Letos so organizatorji uvedli novo kategorijo, in sicer nagrado za "najboljšega povratnika", torej nekdanjega prejemnika maline, ki se je v preteklih 12 mesecih s svojim delom zelo izkazal. Nagrado prejel Ben Affleck, ki je leta 2003 razočaral s filmom Gigli (v njem je zaigral s takratno punco Jennifer Lopez), lani pa navdušil z Ni je več. Za nagrado so bili sicer nominirani še Kristen Stewart, Jennifer Aniston, Mike Myers in Keanu Reeves.

Kot po navadi se tudi tokrat večina prejemnikov malin ni udeležila podelitve nagrad, na kateri prejmejo z zlatim sprejem ozaljšan kipec maline, vreden 4,97 dolarja. Med svetlimi izjemami v preteklih letih sta bili Halle Berry (Catwoman) in Sandra Bullock (All About Steve), ki sta sicer tudi že prejemnici oskarjev za najboljši igralki.

Prejemnike najmanj želenih filmskih nagrad je izbralo 811 članov iz 47 ameriških zveznih držav in 20 tujih držav, ki prvo leto članstva plačajo 40 dolarjev, pozneje pa 25 dolarjev letne članarine.

Lani najslabši film Film 43
Lani sta bila "zmagovalca" malin sta oče in sin, Will in Jaden Smith. Jaden je prejel malino za najslabšega igralca v filmu Čas po Zemlji, njegov oče pa v istem filmu za najslabšo stransko vlogo, skupaj pa sta bila razglašena tudi za najslabšo filmsko dvojico. Malino za najslabši film je prejel film Film 43 (Movie 43), komična antologija, v kateri igra zvezdniška igralska zasedba s Kate Winslet, Richardom Gerom, Hughom Jackmanom in Halle Berry na čelu.