Kultura
()
false
Predstavo Generacije bodo uprizorili tudi v spremljevalnem programu 55. Linhartovega srečanja. Foto: Matej Maček

Dodaj v

Osrednji vizionar letos za mariborsko predstavo Generacije

Na festivalu je sodelovalo okoli 150 mladih ustvarjalcev
22. maj 2016 ob 18:28
Nova Gorica - MMC RTV SLO, STA

Na Festivalu mladinske kulture Vizije 2016 je žirija vizionarja za gledališko predstavo podelila projektu Generacije, ki ga je pripravil mariborski Inštitut za boljše čase.

Vizionarja za najboljšo lutkovno predstavo je prejela gledališka šola Prve gimnazije Maribor za projekt Noč v jedilnici, najboljša mlada rock skupina je postal Band Infected s Ptuja, fotovizionarja za serijo fotk pa je prejela Manca Borštnar, so sporočili iz Javnega sklada za kulturne dejavnosti.

Predstavo Generacije bodo septembra uprizorili tudi na 55. Linhartovem srečanju. Žirija je podelila še naslednje vizionarje: vizionarja za lutkovnost je prejela Gledališka šola Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, lutkovni studio Lizači parketa za avtorski projekt Upor, vizionarja za naracijo je prejel Teater pozitiv – KUD Pozitiv – Dijaški dom Ivana Cankarja Ljubljana za avtorski projekt Matica, vizionarja za ansambelsko igro je prejelo Gledališče Gnosis, KUD Ivan Cankar, II. gimnazija Maribor za Živalsko farmo Sarah Marn (po Georgeu Orwellu), vizionarja za inovativen pristop pa Gimnazija Poljane in SŠOF Ljubljana/umetniška gimnazija - likovna smer za predstavo 0 po motivih ruske avantgarde.

Rock vizionarja za celostni avtorski izraz je prejela zasedba Sandra Erpe iz Straže, rock vizionarja za besedilno sporočilnost je prejela zasedba Diareja eksploziv iz Ljubljane, rock vizionarja za najboljšo skladbo pa zasedba Polna luna iz Zgornjih Gameljn za skladbo Vse se premika.

Letošnjo žirijo so sestavljali glasbeni urednik in voditelj Andrej Karoli, igralka Lara Janković in dramaturg in igralec Anže Virant.

Na Festivalu mladinske kulture Vizije 2016 v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti je letos sodelovalo okoli 150 mladih igralcev, lutkarjev, fotografov in glasbenikov, ki so se v treh dneh predstavili s fotografsko razstavo Preživetje, šestimi gledališkimi igrami, tremi lutkovnimi predstavami in koncertom šestih mladih rock zasedb.

S podelitvijo nagrad se je zaključil tudi letošnji Teden ljubiteljske kulture, ki je v tednu dni postregel z na desetine dogodki po vsej državi.

K. T.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo