45-letna umetnica je svoj zadnji album Let England Shake izdala leta 2011 in zanj prejela nagrado mercury. Foto: EPA
45-letna umetnica je svoj zadnji album Let England Shake izdala leta 2011 in zanj prejela nagrado mercury. Foto: EPA

Ob omembi Polly Jean Harvey sicer še vedno večina gotovo pomisli na njen duet z Nickom Cavom, a izjemno uspešna glasbenica se lahko pohvali z več kritiško zelo priznanimi albumi, zadnji med njimi, Let England Shake, je na prodajne police prišel leta 2011. Zdaj pa se Britanka predstavlja s svojo prvo knjigo poezije in fotografij, ki prihaja na police oktobra 2015. Na 224 straneh je predstavljena kronika njunega triletnega potovanja po različnih koncih sveta. To ni prvo sodelovanje omenjene dvojice, saj se je Murphy podpisal pod 12 filmov, ki so spremljali pevkin album Let England Shake, poroča Guardian.

"Zbiranje informacij iz druge roke se mi je zdelo preveč oddaljeno za to, kar sem skušala napisati. Hotela sem vohati zrak, čutiti zemljo in srečati ljudi v državah, ki so me fascinirale. S prijateljem Seamusom Murphyjem sva se strinjala, da bo to skupen projekt: jaz bom zbirala besede, on pa fotografije, pri čemer sva pri izbiri krajev sledila instinktu," je zapisala v izjavi.

Ob tem je Murhpy dejal, da je Polly piska, ki ljubi podobe, sam pa je fotograf, ki ljube besede. "Vprašala me je, ali bi mi bilo všeč, da posnamem nekaj fotografij za njen zadnji album Let England Shake. Zelo me je zanimalo in tako se je začela avantura, ki je zdaj v knjigi dobila še drugo podobo. Gre za najin pogled na dom in svet."