Zorana Pozniča je DZ 11. marca potrdil za novega ministra za kulturo, posle je prevzel od ministra za izobraževanje, znanost in šport v funkciji ministra za kulturo Jerneja Pikala. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Zorana Pozniča je DZ 11. marca potrdil za novega ministra za kulturo, posle je prevzel od ministra za izobraževanje, znanost in šport v funkciji ministra za kulturo Jerneja Pikala. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Petra Culetto je leta 2006 diplomirala iz mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede in leta 2012 magistrirala iz pravnih znanosti s področja mednarodnega prava na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. V dosedanji poklicni karieri je opravljala več vodstvenih funkcij ter pridobila visoke strokovne in organizacijske kompetence.

Med drugim je bila ob pripravah in med predsedovanjem Slovenije Svetu EU-ja zaposlena na ministrstvu za zunanje zadeve, kasneje v državnem zboru, leta 2014 pa se je zaposlila na ministrstvu za obrambo, kjer je bila v prejšnjem mandatu vodja kabineta ministrice.

Sorodna novica Zoran Poznič imenovan za ministra za kulturo

Tanja Kerševan Smokvina je univerzitetna diplomirana novinarka (1998), magistrica znanosti (2007) in doktorica znanosti (2014) s področja komunikologije. Pretežni del poklicne poti je bila zaposlena na agenciji za komunikacijska omrežja in storitve (Akos) in njenih predhodnikih. Tako doma kot v mednarodnem prostoru si je prizadevala za približevanje raziskovalne in regulativne sfere.

V sodelovanju z mednarodnimi organizacijami, kot so Svet Evrope, Evropski avdiovizualni observatorij, Ovse, Unesco, s programi Evropske unije, drugimi mednarodnimi fundacijami, medijsko industrijo in profesionalnimi združenji je razvijala tudi modele samoregulacije in koregulacije. Od leta 2016 se je med drugim posvečala lastni raziskovalni in strokovni dejavnosti ter pedagoškemu delu. Sodeluje z mariborsko Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in ljubljansko Fakulteto za družbene vede.

Sorodna novica Zoran Poznič: Zdaj upam, da bomo vajeti kar trdno prijeli v roke in gremo naprej

Med letoma 2016 in 2017 je bila članica odbora MSI-NET pri Svetu Evrope, kjer je sodelovala pri pripravi priporočil o internetnih posrednikih in študije o vidikih avtomatizirane obdelave podatkov, ki se tičejo človekovih pravic. V obdobju 2018‒2019 je članica odbora MSI-AUT, ki pripravlja deklaracijo, priporočila in študije s področja vprašanj zagotavljanja in zaščite človekovih pravic v povezavi z različnimi rabami umetne inteligence, piše v sporočilu za javnost.