Ocenjujemo
slice
Filmska recenzija: Pirati s Karibov - Salazarjevo maščevanje
Kam se je izgubil Jack?, 27. maj 2017 ob 13:55 Pa je spet tu.
1
Filmska recenzija: Retrospektiva Puriše Đorđevića
1
26. maj 2017 ob 18:48 Ko smo v devetdesetih hodili na mednarodne filmske festivale, smo Slovenci veljali za najboljše poznavalce nekdanjega jugoslovanskega filma in kinematografij, ki so vzniknile na pogorišču nekdanje ...
Filmska recenzija: Osmi potnik - Zaveza
33
25. maj 2017 ob 18:57 Če ste med tistimi, ki se jim zdi en sam Michael Fassbender na film čisto premalo, bo Zaveza uslišanje vaših sanj.
Filmska recenzija: Kralj Artur - Legenda o meču
18
18. maj 2017 ob 17:44 Bliskovito hitre montaže, anahronistično duhovičenje, presežek testosterona: Guy Ritchie je očitno sklenil dokazati, da lahko zaščitne znake svojega sloga aplicira na katero koli obdobje zgodovine.
Gašper Kralj: Rok trajanja
16. maj 2017 ob 11:54 Na slovenskem literarnem prizorišču ni veliko del, ki bi opisovala umiranje, vsaj ne na način, kot se tematiki posveča Rok trajanja.
Janez Gregorin - Igor Zagrenjen: Zavetje v pečevju Po krivici pozabljen pisatelj in vrhunski alpinist Janez Gregorin se je rodil leta 1911 v Ljubljani.
1
Drago Jančar: In ljubezen tudi Na začetku Jančarjevega romana In ljubezen tudi stoji fotografija. Neznan fotograf je dokumentiral na videz nedolžen prizor na mariborski ulici.
5
Filmska recenzija: Komedija solz Tržačan Marko Sosič je eden tistih, ne prav številnih avtorjev, za katere lahko brez pomislekov rečem, da v svojih delih oživljajo svet, ki mi je še prav posebej blizu, drag in domač.
5
Filmska recenzija: Nisem tvoj zamorec V zadnjem letu bi v ameriški (pop)kulturi težko našli relevantno delo, ki ne bi tako ali drugače tematiziralo pred- in povolilne tesnobe oziroma strahu pred negotovo prihodnostjo.
19
Poslušamo: Bilbi - Šibke točke Šibke točke naj bi postale Bilbine močnejše točke, njeni aduti.
4
Poslušamo - Raiven: Magenta Prvi album pevke, avtorice in harfistke je dragocena posebnost. Za slovenske razmere pa sploh. Raiven deluje hladno, zamišljeno in intelektualno.
12
Filmska recenzija: Pasji smisel življenja Eden izmed bolj priljubljenih izrekov pri pasjih lastnikih je, da se nam "vsak pes zgodi z razlogom".
2
Orhan Pamuk: Rdečelaska Novi roman Orhana Pamuka se je v slovenskem prevodu znašel v (za naše razmere) rekordnem času, leto dni po izdaji izvirnika in celo pred prevodom v angleščino - kar ga dela še bolj aktualnega, ...
2
Filmska recenzija: Ko ljubezni ni več Kako lahko bi bilo eksploatirati čustva in sentimentalnost v filmu, ki izriše ločitev nekoč složnega, zdaj pa zastrupljenega zakonskega para.
3
Filmska recenzija: Mali šef Tim Templeton je živahni sedemletni fantič z bujno domišljijo in staršema, ki si kljub obilici službenih obveznosti vedno vzameta čas za skupne pustolovščine in nikoli, ampak res prav nikoli, ne ...
1

Gledamo
link
Več novic ...
Poslušamo
link
Poslušamo: Bilbi - Šibke točke
4
5. maj 2017 ob 08:48 Šibke točke naj bi postale Bilbine močnejše točke, njeni aduti.
Več novic ...
Beremo
link
Gašper Kralj: Rok trajanja
16. maj 2017 ob 11:54 Na slovenskem literarnem prizorišču ni veliko del, ki bi opisovala umiranje, vsaj ne na način, kot se tematiki posveča Rok trajanja.
Več novic ...
Kazalo