Ocenjujemo
slice
Lucija Stepančič: Tramvajkomanda, oddelek za pritožbe
Beletrina, 2016, 28. marec 2017 ob 10:01 So avtorji, ki stavijo na zgodbo, ne da bi se pri tem obremenjevali s tem, kako bo povedana. In so tisti, ki vse svoje adute stavijo na način.
Filmska recenzija: Lepotica in zver
7
27. marec 2017 ob 19:13 Lahko je razumeti, zakaj se je nova adaptacija Lepotice in zveri mogulom industrije zdela dobra ideja: končno imamo računalniško tehnologijo, ki bo govorečim uram in svečnikom vdahnila človeški ...
Filmska recenzija: Sledi življenja
26. marec 2017 ob 19:02 Ekipa raziskovalcev na mednarodni vesoljski postaji prestreže sondo, ki se z Marsa vrača z različnimi vzorci.
Filmska recenzija: Mirni zaliv
24. marec 2017 ob 21:08 Kdor se je na projekcijo filma Mirni zaliv Bruna Dumonta odpravil s še živim spominom na njegovi prvi dve celovečerni deli, ki sta Dumonta tako silovito izstrelili med največja imena sodobnega ...
Lawrence Ferlinghetti: Prvo in zadnje vsega
23. marec 2017 ob 08:40 Lawrence Ferlinghetti velja za eno najbolj prepoznavnih imen ameriške književnosti iz druge polovice dvajsetega stoletja.
Barbara Korun: Vmes Pesmi Barbare Korun so vedno nastajale v resnem bivanjskem razpoloženju, četudi so prisegale na čudovitost človekovega obstoja.
1
Ivana Djilas: Hiša Pred dvema letoma je Ivana Djilas z Zgodbo o neuspehu "zlomila splet", no, vsaj njegov slovenski del: v duhovitem zapisu s trpkim priokusom je pred bralci razgrnila svojo osebno dramo.
5
Filmska recenzija: Nepričakovano očka Filmi, v katerih junaki nepričakovano dobijo otroka, za katerega morajo nato skrbeti, so bili v preteklih desetletjih precej priljubljeni.
1
Filmska recenzija: Austerlitz "Ena največjih skrivnosti teh krajev je motiv, ki tisoče ljudi privabi k preživljanju poletnih koncev tedna v nekdanjih koncentracijskih taboriščih ob ogledovanju peči v krematoriju. Film sem ...
7
Filmska recenzija: Prihodnost Zadnji trije filmi francoske režiserke Mie Hansen-Løve se ukvarjajo s temami, ki se med seboj razlikujejo kot dan in noč, a jih vseeno povezuje rdeča nit.
Veronika Dintinjana: V suhem doku Druga pesniška zbirka Veronike Dintinjana V suhem doku je izšla kar osem let po prvencu Rumeno gori grm forzicij.
2
Filmska recenzija: Mesečina Naposled je v naših kinematografih letošnji dobitnik oskarja za najboljši film.
28
Filmska recenzija: Bostonski heroji Pred štirimi leti sta v ciljni ravnini bostonskega maratona eksplodirali dve improvizirani bombi, ki sta huje poškodovali množico tekmovalcev in gledalcev ter povzročili več smrtnih žrtev.
2
Alojz Ihan: Čas nesmrtnosti – smrt v dobi bionike Leta 2012 je Alojz Ihan, pesnik, pisatelj, esejist, zdravnik, objavil esejistično knjigo Državljanski eseji - podnaslovljeno O fiziologiji človeške moralnosti - in zanjo dobil Rožančevo nagrado.
Keeanga-Yamahtta Taylor: Od #BlackLivesMatter do črnske osvoboditve Ali se da problem policijskega nasilja v ZDA, katerega nesorazmerne žrtve so temnopolti prebivalci, reševati parcialno, ali pa ga je treba umestiti v širši kontekst institucionalnega rasizma in ...
11

Gledamo
link
Filmska recenzija: Lepotica in zver
7
27. marec 2017 ob 19:13 Lahko je razumeti, zakaj se je nova adaptacija Lepotice in zveri mogulom industrije zdela dobra ideja: končno imamo računalniško tehnologijo, ki bo govorečim uram in svečnikom vdahnila človeški ...
Več novic ...
Poslušamo
link
Hamo & Tribute 2 Love - 3p
28. februar 2017 ob 14:56 Bluzovska pripovednost ne zahteva odkrivanja novih estetskih tehnik. Tudi če se verzi, zapeti po bluzovsko, ponavljajo minuto ali več ali pa kar pol songa je še vedno vse lepo in prav.
Več novic ...
Beremo
link
Lucija Stepančič: Tramvajkomanda, oddelek za pritožbe
28. marec 2017 ob 10:01 So avtorji, ki stavijo na zgodbo, ne da bi se pri tem obremenjevali s tem, kako bo povedana. In so tisti, ki vse svoje adute stavijo na način.
Več novic ...
Kazalo