Ocenjujemo
slice
Filmska recenzija: Kralj Artur - Legenda o meču
18. maj 2017 ob 17:44 Bliskovito hitre montaže, anahronistično duhovičenje, presežek testosterona: Guy Ritchie je očitno sklenil dokazati, da lahko zaščitne znake svojega sloga aplicira na katero koli obdobje zgodovine.
17
Gašper Kralj: Rok trajanja
16. maj 2017 ob 11:54 Na slovenskem literarnem prizorišču ni veliko del, ki bi opisovala umiranje, vsaj ne na način, kot se tematiki posveča Rok trajanja.
Janez Gregorin - Igor Zagrenjen: Zavetje v pečevju
1
12. maj 2017 ob 20:52 Po krivici pozabljen pisatelj in vrhunski alpinist Janez Gregorin se je rodil leta 1911 v Ljubljani.
Drago Jančar: In ljubezen tudi
5
8. maj 2017 ob 18:33 Na začetku Jančarjevega romana In ljubezen tudi stoji fotografija. Neznan fotograf je dokumentiral na videz nedolžen prizor na mariborski ulici.
Filmska recenzija: Komedija solz
5
6. maj 2017 ob 18:39 Tržačan Marko Sosič je eden tistih, ne prav številnih avtorjev, za katere lahko brez pomislekov rečem, da v svojih delih oživljajo svet, ki mi je še prav posebej blizu, drag in domač.
Filmska recenzija: Nisem tvoj zamorec V zadnjem letu bi v ameriški (pop)kulturi težko našli relevantno delo, ki ne bi tako ali drugače tematiziralo pred- in povolilne tesnobe oziroma strahu pred negotovo prihodnostjo.
19
Poslušamo: Bilbi - Šibke točke Šibke točke naj bi postale Bilbine močnejše točke, njeni aduti.
4
Poslušamo - Raiven: Magenta Prvi album pevke, avtorice in harfistke je dragocena posebnost. Za slovenske razmere pa sploh. Raiven deluje hladno, zamišljeno in intelektualno.
12
Filmska recenzija: Pasji smisel življenja Eden izmed bolj priljubljenih izrekov pri pasjih lastnikih je, da se nam "vsak pes zgodi z razlogom".
2
Orhan Pamuk: Rdečelaska Novi roman Orhana Pamuka se je v slovenskem prevodu znašel v (za naše razmere) rekordnem času, leto dni po izdaji izvirnika in celo pred prevodom v angleščino - kar ga dela še bolj aktualnega, ...
2
Filmska recenzija: Ko ljubezni ni več Kako lahko bi bilo eksploatirati čustva in sentimentalnost v filmu, ki izriše ločitev nekoč složnega, zdaj pa zastrupljenega zakonskega para.
3
Filmska recenzija: Mali šef Tim Templeton je živahni sedemletni fantič z bujno domišljijo in staršema, ki si kljub obilici službenih obveznosti vedno vzameta čas za skupne pustolovščine in nikoli, ampak res prav nikoli, ne ...
1
Ivan Dobnik: Magični pesniški izreki " Napiši v noč. / Napiši v veter… " je Ivan Dobnik, pesnik, urednik in prevajalec, ki je dosledno zapisan svojemu poslanstvu in ga v pesmih neredko izpoveduje, začel pesniško zbirko z zgovornim ...
Egon Pelikan: Tone Kralj in prostor meje Toneta Kralja, mlajšega brata slikarja in kiparja Franceta iz Zagorice pri Dobrepolju, je življenjska pot že zgodaj povezala s Primorsko.
5
Neil Jordan: Utopljeni detektiv Neila Jordana poznamo predvsem kot scenarista in filmskega režiserja, z romanom Utopljeni detektiv pa na slovensko sceno zdaj že drugič stopa kot romanopisec.
1

Gledamo
link
Filmska recenzija: Služkinja
5
21. maj 2017 ob 18:39 Služkinja je nekonvencionalno, z erotiko, prebujenim feminizmom in čudnimi liki prežeto delo, ki nas utrdi v prepričanju, da renesansa južnokorejskega filma še zdaleč ni končana.
Več novic ...
Poslušamo
link
Poslušamo: Bilbi - Šibke točke
4
5. maj 2017 ob 08:48 Šibke točke naj bi postale Bilbine močnejše točke, njeni aduti.
Več novic ...
Beremo
link
Gašper Kralj: Rok trajanja
16. maj 2017 ob 11:54 Na slovenskem literarnem prizorišču ni veliko del, ki bi opisovala umiranje, vsaj ne na način, kot se tematiki posveča Rok trajanja.
Več novic ...
Kazalo