Ocenjujemo
slice
Urša Zabukovec: Vseživo
Ljubljana: KUD Logos, 2017, 24. maj 2018 ob 11:10 Naslovnico zbirke esejev Vseživo Urše Zabukovec krasi petelin. A ne kateri koli petelin, temveč Picassova risba iz leta 1918. Preprost, narejen z eno samo na videz osnovno potezo.
Filmska recenzija: Solo – zgodba Vojne zvezd
37
22. maj 2018 ob 18:31 Najbrž je bilo predobro, da bi trajalo v nedogled: Solo je prvi film po Disneyjevem prevzemu franšize Vojna zvezd, ki pusti grenak priokus v ustih.
Uroš Zupan: S prsti premikamo topel zrak
7
21. maj 2018 ob 19:07 S prsti premikamo topel zrak , najnovejša zbirka Uroša Zupana, bržčas ključnega pesnika poosamosvojitvenega obdobja, bi bila le težko manj modna oziroma manj usklajena s tesnobnim, razrvanim duhom ...
Zavoljo Jeana Vigoja
21. maj 2018 ob 08:48 Dejstva, da je Jean Vigo ena od najpomembnejših figur v zgodovini filma, zares ni težko razbrati.
Filmska recenzija: LBJ
3
19. maj 2018 ob 13:58 Teksaški politik Lyndon Baines Johnson je bil v začetku 60. let strankarski tekmec Johna F. Kennedyja, ki ga je po predsedniški zmagi politično modro imenoval za svojega podpredsednika.
Filmska recenzija: Deadpool 2 Lahko dvorni norec Marvelovega filmskega vesolja, ki ima še vedno obraz, podoben "avokadu, ki je seksal s še gršim avokadom", s svojim obešenjaškim humorjem preseka zasičenost s filmi o superjunakih?
14
Vinko Möderndorfer: Druga preteklost Fant sreča dekle, dekle sreča fanta, tako se začne vsaka zgodba, ugotavlja avtorju bližnji pripovedovalec obširnega in čez nekaj desetletij, vse tja od časov agrarne reforme v kraljevini Jugoslaviji ...
1
Filmska recenzija: Jamski človek Ste se kdaj vprašali, kako je nastal nogomet?
5
Filmska recenzija: Maščevalci - Brezmejna vojna Najtežje pričakovani blockbuster zadnjih let je brezsramno bombastičen, ekstravaganten film, ki se smeje v brk vsem, ki so "že zdavnaj vedeli", kdo bo v spopadu s Thanosom umrl in kdo preživel.
20
Filmska recenzija: Nikoli zares tukaj Joaquin Phoenix s svojo izbiro vlog praviloma teži k temnejšemu koncu spektra človeške psihologije.
3
Miriam Drev: Tirso Pesmi Miriam Drev, zbrane v pesniški zbirki Tirso , so potovanje in zaradi tega gibljiva snov, ki ji avtorica išče ravnovesje.
1
Filmska recenzija: Nevesta Sredi devetnajstega stoletja naj bi Joseph Hamel, ruski znanstvenik in doktor medicine, na akademskem predavanju v Sankt Peterburgu predaval o skrivnostnih značilnostih fotografskega negativa – nanj ...
4
Filmska recenzija: Počutim se lepo Ste res pričakovali, da bo Počutim se lepo revolucionarna dekonstrukcija globoko zakoreninjenih predpostavk o telesni lepoti?
25
Filmska recenzija: Zemlja: nepozaben dan Kako sodobnega obiskovalca kinematografov, ki je navajen, da ga razvajajo z vizualnimi spektakli, da mu pripovedujejo osupljive in po svoje čarobne zgodbe, ki danes lahko že povsem zabrišejo tisto, ...
4
Filmska recenzija: Babica Samohranilka Claire je izkušena babica srednjih let, ki je številnim rodovom žensk pomagala pri porodu, zdaj pa se je v njenem življenju zgostilo nekaj prelomnih dogodkov.

Gledamo
link
Filmska recenzija: Solo – zgodba Vojne zvezd
37
22. maj 2018 ob 18:31 Najbrž je bilo predobro, da bi trajalo v nedogled: Solo je prvi film po Disneyjevem prevzemu franšize Vojna zvezd, ki pusti grenak priokus v ustih.
Več novic ...
Poslušamo
link
David Byrne: American Utopia
3
30. april 2018 ob 18:48 David Byrne, ki bo v sredini maja dopolnil 66 let, na glasbeni sceni pa je prisoten že več kot štiri desetletja, saj je s svojo večno aktualno art punk zasedbo Talking Heads v letu 1975 opazno ...
Več novic ...
Beremo
link
"Pridnost" je precenjena: feministične pravljice za upornice in revolucionarke prihodnosti
31
24. maj 2018 ob 17:09 V slovenskem prevodu je izšla zbirka "pravljic", ki pometejo z vsemi stereotipi o princeskah v rožnatih tutujih in njihovih princih na belih konjih.
Več novic ...
Kazalo