Predstava, ki je nastala po motivih 1001 pravljice Lile Prap, je namenjena otrokom, starejšim od treh let. Foto: www.emka.si
Predstava, ki je nastala po motivih 1001 pravljice Lile Prap, je namenjena otrokom, starejšim od treh let. Foto: www.emka.si

Lutkovna predstava, ki je namenjena otrokom, starejšim od treh let, se začne s pripovedjo o Tadeji in Mateji, ki se ne znajdeta več v zmešnjavi pravljic in ju reši šele pravljični labirint 1001 pravljice. Z junakoma, pridno deklico in nagajivim dečkom, se znajdeta v vrtincu znanih pravljic, kjer se spopadeta z najrazličnejšimi ovirami. Vendar s pogumom, medsebojno pomočjo in vztrajnostjo se da premagati vse.
V predstavi igrata Mateja Šušteršič in Tadeja Zajec, za dramaturgijo so poleg Adamka poskrbeli še igralki in Jože Zajec. Zadnji je zaslužen tudi za scenografijo in lutke, ki sta jih oblikovala s Šušteršičevo.
Predstava je nastala v produkciji ZOOM Teatra in v koprodukciji z Lutkovno skupino Bobek in Mini teatrom. ZOOM Teater, Zavod za lutkovno in njej sorodno ustvarjalnost so leta 1993 ustanovili lutkarji Brane Vižintin, Marjan Kunaver, Andrej Adamek, Renata Kalemba, Andrej Žibert, Jože Zajec in drugi. Nekateri so stopili na samostojno ustvarjalno pot, gledališče ZOOM pa se je preimenovalo v Gledališče Lutke Zajec.