Eastwood in Streep sta v vlogi duš dvojčic, ki se združita le za kratek čas, blestela pred skoraj 20 leti. Foto: Promocijsko gradivo
Eastwood in Streep sta v vlogi duš dvojčic, ki se združita le za kratek čas, blestela pred skoraj 20 leti. Foto: Promocijsko gradivo

Po filmski uspešnici iz leta 1995 z izvirnim naslovom The Bridges of Madison County z izjemnima igralskima stvaritvama (še posebej Streepove, ki je dobila nominacijo za oskarja) omenjenih hollywoodskih veteranov, ki je bila še prej knjižna uspešnica - menda gre za eno najbolje prodajanih knjig 20. stoletja - Roberta Jamesa Wallerja, so letos postavili broadwayski muzikal. A mostovi okrožja Madison so na najslavnejši gledališki ulici sveta neslavno pogoreli, po komaj 137 ponovitvah se 18. maja z "Great White Waya" poslavljajo, piše BBC.

Broadwayska Francesca je Streepovi kos
Po februarski premieri so kritiki New York Timesa zapisali, da ima predstava "globino bleščeče razglednice", so pa podeljevalci tonyjev bolj naklonjeni ustvarjalcem, saj so muzikalu namenili štiri nominacije - med njimi sicer ni tiste za najboljši muzikal, je pa v igri za najboljšo igralko broadwajska Francesca Kelli O'Hara, nominacijo si je prislužil tudi avtor glasbe in avtor besedila Jason Robert Brown.

O'Hara je kritike v vlogi osamljene gospodinje iz podeželske Iowe, ki se zaplete v kratko, a strastno razmerje z reportažnim fotografom Robertom, ki ga upodablja Steven Pasquale, dobila izjemne kritike, a tudi njej ni uspelo izboljšati slabe prodaje vstopnic, zaradi katere predstavo po treh mesecih umikajo s programa gledališča Gerald Schoenfeld.

Predelana različica postavitve, ki je stala osem milijonov zelencev, se po pisanju BBC-ja odpravlja na turnejo po gledališčih po ZDA jeseni leta 2015.

Oglejte si prizor iz filma Najini mostovi, omenjen v uvodu.