Komika sta že februarja napovedala, da se bosta vrnila v Slovenijo. Oktobra bosta izpolnila obljubo s predstavo Speedmouse. Foto: Siti teater
Komika sta že februarja napovedala, da se bosta vrnila v Slovenijo. Oktobra bosta izpolnila obljubo s predstavo Speedmouse. Foto: Siti teater

The Umbilical Brothers bosta v Siti teatru nastopila v sredo in v četrek. Za četrtkovo predstavo ponuja MMC v sodelovanju s Siti Teatrom dve brezplačni vstopnici. Do srede, 10. oktobra, do 12.00 nam po elektronski pošti pošljite naslov predstave, ki sta jo komika v Ljubljani predstavila februarja letos. Med prispelimi odgovori bomo izžrebali dobitnika dveh brezplačnih vstopnic za ogled predstave, ki bo v Siti Teatru v četrtek ob 20.00.

Žreb je bil naklonjen: Mihi Mucku.

"To je, kot da bi se otroci igrali na igrišču, in to počneva tudi v svojih šovih. Odrasli lahko spet postanejo otroci," je njune predstave opisal Shane Dundas. Z Davidom Collinsom sta se spoznala na tečaju igre in takoj sta ugotovila, da sta na isti valovni dolžini. Od takrat je minilo dvajset let.

Kariero sta začela z nastopi na festivalih komedije in po kopici nagrad kmalu postala avstralski komični ikoni. The Umbilical Brothers navdušujeta s kombinacijami fizičnih in zvočnih sposobnosti, ki gledalca odnesejo v stanje neprestanega krohota. Mojstra pantomime, glasov, zvokov in situacijske komike sta nastopila na številnih odrih in televizijskih oddajah, tudi Tonight Show with Jay Leno in Late Night with David Letterman. Njuna domišljija ne pozna meja in gledalce vabita, da se tudi sami prepustijo temu, kar sta sama imenovala "strukturirana otročjost".
Opažata, da je v Evropi več spoštovanja do pantomime, verjetno zaradi tradicije. V Avstraliji in Ameriki se norčujejo zaradi stereotipa o človeku v črtasti majici, opažata, vendar to počneta tudi sama. Pantomimo v svojih predstavah ohranjata, vendar ne tisto tradicionalno.